Hej dziewczyny. Jestem w 19+6tyg ciąży (pierwsza), a ja nadal nie czuję ruchów maluszków. Czytałam, że w pierwszej ciąży trzeba na to trochę poczekać, ale brzuch już jest spory a w środku nadal cisza. I jeszcze jedna sprawa...jak chodzę to czuje napięcie brzucha. To normalne? Tłumacze sobie, że to wina "grawitacji" ale nie wiem czy słusznie
reklama
Myślę, że jeszcze możesz być spokojna. Jak kiedyś powiedziałam, że pierwsze ruchy czułam pod koniec 18tg to mnie pani dr. wyśmiała i powiedziała, że niemożliweHej dziewczyny. Jestem w 19+6tyg ciąży (pierwsza), a ja nadal nie czuję ruchów maluszków. Czytałam, że w pierwszej ciąży trzeba na to trochę poczekać, ale brzuch już jest spory a w środku nadal cisza. I jeszcze jedna sprawa...jak chodzę to czuje napięcie brzucha. To normalne? Tłumacze sobie, że to wina "grawitacji" ale nie wiem czy słusznie![]()
Na górną, jakby mi brzuch ciągnęło ku dołowi. Teraz doszedł ból, kłucie w okolicy pępka. Modlę się żeby to były po prostu więzadła, nic poważniejszego.Myślę, że jeszcze możesz być spokojna. Jak kiedyś powiedziałam, że pierwsze ruchy czułam pod koniec 18tg to mnie pani dr. wyśmiała i powiedziała, że niemożliwe♀. Napięcie czujesz po całości czy dolna cześć?
No już jak slonNo to ekstra, jestem umówiona i czekam cierpliwieno a tak poza wsystkim to jak się czujecie?
Super! Cieszę się bardzo. Niech maluszki rosną szybko by mogły wrócić z Tobą do domuDziękuję ☺W środę po południu zostałam wypisana do domu.
Moje skarby są także od środy na oddziale wczesniactwa. Z dnia ma dzień radzą sobie coraz lepiej, Pani doktor chwali, że rezolutne, chociaz Marcelek bardziej leniuszek, Polcia nadrabiaA w brzuchu było odwrotnie
Już w ogóle nie korzystają z tlenu, z dnia na dzień coraz ładniej jedzą z butelki i ciągną smoczki. Mają jeszcze założone sondy i dostają kroplowki odżywcze.
Są malusie i mega kochaneJestem zakochana ❤ bardzo mi ich brakuje, ale jestem szczęśliwa, że mogę codziennie ich odwiedzać
![]()
O wow, to już niedługoNo już jak slonale jeszcze 6 tyg do cc. Damy rade
a Ty jak tam?
Mam ciuszki od koleżanek i sama trochę kupilam i mam i 50 i 56 takie tez wzielam do szpitalaO wow, to już niedługoTrzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
My rośniemy, mamy 25 tydzień. Można wiedzieć jaką wyprawkę szykujesz dla maluszków? Rozmiar 50 czy 56?
Ja byłam wczoraj na usg w luxmedzie bo czuję się tak fantastycznie że aż zwątpiłam czy jestem w tej ciąży... Ale bezsprzecznie dzieciaki są, serducha biją także jest superNo już jak slon[emoji4] ale jeszcze 6 tyg do cc. Damy rade[emoji4] a Ty jak tam?
Tak z ciekawości, czy podczas prenatalnego poznałaś już płeć któregoś dziecka? Niektóre babki piszą że lekarz był już w stanie określić ale nie wiem na ile to możliwe przy bliźniakach...
reklama
Supwr ze wszystko ok. Nie poznałam, u mnie płeć byla widoczna w 18tc ale wiem ze niektóre juz poznają płeć podczas prenatalnychJa byłam wczoraj na usg w luxmedzie bo czuję się tak fantastycznie że aż zwątpiłam czy jestem w tej ciąży... Ale bezsprzecznie dzieciaki są, serducha biją także jest superwyszło 10+2 i jedno ma 3.3 cm a drugie 3.1 cm. 12.02 idę na usg genetyczne!
Tak z ciekawości, czy podczas prenatalnego poznałaś już płeć któregoś dziecka? Niektóre babki piszą że lekarz był już w stanie określić ale nie wiem na ile to możliwe przy bliźniakach...
Podziel się: