Jak to za tydzień?Kurczę, przez to że pisalyscie o pączkach ostatnio, byłam przekonana, że Tłusty Czwartek jest w tym tygodniu, dopiero teraz sprawdziłam, że za tydzień, a miałam już piec bułeczki na jutro![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak to za tydzień?Kurczę, przez to że pisalyscie o pączkach ostatnio, byłam przekonana, że Tłusty Czwartek jest w tym tygodniu, dopiero teraz sprawdziłam, że za tydzień, a miałam już piec bułeczki na jutro![]()
u mnie ani się nie powiększyły ani nie bolą nic im się nie dziejeW ogóle laski widzicie mega różnice w większości piersi ? Bo ja szczerze mowiac stednio i bym powiedziała ze wcale. Nie bola
Mnie tez wiec dziwne dziwne
Smacznego ❤
Ja w pracy wprawdzie dużo dzwigania itp, ale jka miałam zajęcie co wymagalo chwili siedzenia, to momentalnie okropne wzdęcie się pojawialo, więc doskonale Cię rozumiem.Tak myślę, cały dzień przy komputerze w pracy i o..
dzięki za sprostowanie, ja mam talent do przekręcania słówKoleżance zapewne chodziło o cytomegalię - przejęzyczenie pewnie![]()
to nie jestem samaKurcze ja też nie przechorowalam cytomegalii i toxoplazmozy. W poprzedniej ciąży 2018 r też nie miałam przeciwciał
Ja mam żylaki niestety, w rajstopy się jeszcze nie zaopatrzyłam, ale chyba będę musiała... jak tak patrzę na nogi to mam wrażenie, ze już mi się pogorszyły od ciążyDo dziewczyn z żylakami:
Byłyście już u angiologa? Nosicie pończochy uciskowe? Ja byłym w grudniu i zalicił mi zacząć od razu nosić pończochy, a w ciąży koniecznie. Powiedział, że powinnam nosić 2, ale ciężko zacząć od 2, wiec mam na razie 1. Dostałam od razu skierowanie na kolejną wizytę ( w przypadku ciąży, no a stało się, że ciąża miesiąc po wizycie jest) i tu pytanie: zastanawiam się, czy umawiać się od razu, czy w 2. trymestrze dopiero. No i zastanawiam się, czy już kupować 2, bo taki ucisk docelowo powinnam mieć.
A propos pończoch, jeśli nie nosicie, a powinnyscie: polecam :-) trzeba się przyzwyczaić, ale nogi dziękująszkoda, że tak drogie ( we Wro 260 zł para).
Extra! Ja jako dziecko sama sobie zbierałam takie pamiątki. Mam całe pudłoMówiłyście o segregatorze na pamiątkę a ja zrobiłam synowi takie ładne pudełko i wkładam tam różne rzeczy: pierwsze zdjęcie z usg , flaszka z naszego wesela, pierwszego pampersa ( oczywiście suchy) ulubiony smoczek , mleczaki , pierwszy zeszyt z pierwszej klasy itp. Dostanie na 18stkę na pamiątkę . Mam nadzieję teraz na dziewczynkę bo mam jeszcze butelkę wina z weseliska a to już dziesięcioletnie będzie![]()