reklama

Kosmetyki dla bobasów

jessica230198

Zaciekawiona BB
Hej, mam pytanie odnośnie kosmetyków dla niemowląt, jakie są wasze faworyty? Ja szukam coś z mniejszą ilością tej całej chemii😒 i żeby były ogólno dostępne.

reklama
Ja do kąpieli od razu po porodzie używałam kosmetyków z serii Lirene Eco baby, ale przez to że szczypaly mała w oczy przerzuciłam się na HiPP. Do pielęgnacji skóry od początku używam masła dermedic linum i bardzo je polecam 🙂 do przecierania pupy waciki plus woda a na wyjazdy z Rossmana te 99% wody i juz 🙂

Hej, mam pytanie odnośnie kosmetyków dla niemowląt, jakie są wasze faworyty? Ja szukam coś z mniejszą ilością tej całej chemii[emoji19] i żeby były ogólno dostępne.
Dla mnie jak najmniej chemii, to jak najmniej kosmetyków do stosowania. W domu mam alergików, więc szare mydło do pupy po kupie, La Roche lipikar syndet do kąpieli i La Roche lipikar baume lub lait do smarowania, na wyjścia zima na buzię krem bambino w metalowym pudełku bo my w mrozy wychodzimy) i w razie potrzeby na pupę tormentalum zielony.

U nas był płyn do kąpieli babydream (teraz coś zmieniło w składzie) więc HiPP. Nie używamy balsamów. Linomag zielony pod pampersa. Chusteczki babydream, później już bywało różnie. Te water są super, ale ich cena niestety również.

@Destino tormentalum to nie to samo co termantiol prawda ? Nie ma kwasu borowego ? Ostatnio się nad tym zastanawiałam i Ty mi teraz przypomniałaś :)

Ostatnia edycja:
U nas był płyn do kąpieli babydream (teraz coś zmieniło w składzie) więc HiPP. Nie używamy balsamów. Linomag zielony pod pampersa. Chusteczki babydream, później już bywało różnie. Te water są super, ale ich cena niestety również.

@Destino tormentalum to nie to samo co termantiol prawda ? Nie ma kwasu borowego ? Ostatnio się nad tym zastanawiałam i akurat przeczytałam, a Ty mi teraz przypomniałaś ,:)
Tormentalum to nie to samo co termentiol. Dlatego napisałam zielony. Jest z cynkiem.

Co do kosmetyków, to skład to nie wszystko. Akurat La Roche i bambino w metalowym pudełku, bo to nie to samo co w plastikowym nie uczula.
Babydream stoi na polce, bo po nim była wysypka.
Moja siostra też ma atopika i ona mogła uzywac. A ja i moje dzieci niestety nie.

Co do kosmetyków, to skład to nie wszystko. Akurat La Roche i bambino w metalowym pudełku, bo to nie to samo co w plastikowym nie uczula.
Babydream stoi na polce, bo po nim była wysypka.
Moja siostra też ma atopika i ona mogła uzywac. A ja i moje dzieci niestety nie.
Oczywiście to Twój wybór czego używasz, ale to właśnie przecież skład jest najważniejszy.
Używasz kosmetyków, które mają detergenty w składzie i dla mnie to już odpada przy alergicznych dzieciach. Może nie uczulać, ale wpływać na coś zupełnie innego.

reklama
U nas HiPP. Płyn do kąpieli, do mycia.
Momme me na zimę. Nie używam balsamu, jak był mały linomag zielony do pupy. Bepanten w razie w. Waterpies na wyjścia, woda w domu.

Lovela płyny do prania etc.

U nas uczulił momne me na każdą pogodę i derma Eco baby do pupy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry