Ironka
Fanka BB :)
Nie znam się, ale wg mnie maluszek jest obrócony pleckami.Byłam na wizycie u mojej prywatnej ginekolozki. Mam pytanie, czy wy tez tu widzicie mała buźkę? Czy to ja mam ciążowe zapalenie wzroku? [emoji28]Zobacz załącznik 1247723
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Nie znam się, ale wg mnie maluszek jest obrócony pleckami.Byłam na wizycie u mojej prywatnej ginekolozki. Mam pytanie, czy wy tez tu widzicie mała buźkę? Czy to ja mam ciążowe zapalenie wzroku? [emoji28]Zobacz załącznik 1247723
No widzisz zgłupieć idzie już z tym wszystkim. Ja miałam swędzenie i pieczenie do tego bez twarożku na dole a lekarz kazał brać globulki dopochwowe z clotrimazolem i smarować dodatkowo przez tydzień. Oczywiście e-mailowo.Zgodnie z wytycznymi clotrimazol bezpieczny dopiero od 3 miesiąca.. ja chciałam zakupić clotidal bez recepty, ale koniec końców zadzwoniłam do ginekologa i zakazał, przepisał macromax500 i kazał uzupełniać trivaginem co i tak brałam.![]()
Jest bardzo dużo nieodpowiedzialnych ludzi.Ja właśnie tak na zakończenie dnia, przytuliłam się z porcelankaa w ogóle po krotce opowiem Wam sytuacje mojego chłopa z pracy we wtorek jego szef chodził po firmie mimo ze dzień wcześniej robił testy bo czuł się zle i wszyscy wiemy ze do wyników nie można wychodzic z domu a ten jeszcze po firmie między ludźmi się kręcił no i dostał info ze jest pozytywny jeszcze zdążył wszystkich poinformować ze jest pozytywny. No i mój zadzwonił powiedział mi sytuacje i kazałam natychmiast mu wyjsc z pracy po pierwsze bo mamy USG w pn i chcemy zrobić NIPT testy tez w przyszłym tygodniu i chyba bym się wkur...gdyby się okazało ze nie możemy tego zrobić przez tego typa bo go zaraził no wiec jeszcze nie wszystko pewne bo dziś robiliśmy testy i jutro mamy wyniki a ze bezobjawowych jest więcej niż objawowych to czekam jak na szpilce na wyniki
![]()
Mi z kolei ginekolog powiedziala, ze poleca Nifty kazdej kobiecie w kazdym wieku, bo Pappa pokazuje jedynie prawdopodobienstwo wystapienia wady, a nie czy taka wada faktycznie jest. Ja jestem prosty, techniczny czlowiek i widze to tak - prawdopodobienstwo, ze nas potraci samochod tez nie jest wysokie, a jednak takie rzeczy sie dziejaA jak Wam lekarze mówią o tych testach NIFT czy polecane są każdej kobiecie w każdym wieku czy podczas wywiadu stwierdzają ze jest ryzyko ze względu na wady w rodzinie?(takie oczywiście były by podstawa dla mnie)czy wybór każdej indywidualnie?jestem ciekawa bo mi położna powiedziała ze do 35roku życia raczej nie mówią o tym (ja mam 33) ale ze my z moim lubym z góry założyliśmy ze chcemy to ja poprosiłam o info. Jak zaszłam w pierwsza ciąże i druga to nikt o tym nie mówiłPytam z ciekawości...
W ulotce z clotidalu jest nawet napisane, że niezalecane dla kobiet w 1 trymestrze ciązy... ale nie wiem, czy to nie jest tak, że jezeli lekarz twierdzi, ze ok to ok, a to że nie jest zalecany to takie „umywamy rączki, napisalismy ze niezalecany”No widzisz zgłupieć idzie już z tym wszystkim. Ja miałam swędzenie i pieczenie do tego bez twarożku na dole a lekarz kazał brać globulki dopochwowe z clotrimazolem i smarować dodatkowo przez tydzień. Oczywiście e-mailowo.
Mi po tym macromaxie po 2 dniach, ale też brałam doustnie trivagin, Mąż też dostał tabletkę.Ach i po tygodniu napisałam że dalej mi nie przeszło. Dalej swędzi, dalej czuję dyskomfort to dostałam fluomizin i dalej czekać do wizyty
Mi zawsze lekarz powtarza jak przepisuje leki, że nieleczona infekcja jest groźniejsza dla płodu niż te leki. Także ja się słucham lekarza i nie sugeruje się ulotkąW ulotce z clotidalu jest nawet napisane, że niezalecane dla kobiet w 1 trymestrze ciązy... ale nie wiem, czy to nie jest tak, że jezeli lekarz twierdzi, ze ok to ok, a to że nie jest zalecany to takie „umywamy rączki, napisalismy ze niezalecany”![]()