reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Lilka wczoraj smialam sie z Twojej Hanny a dzis moj David zrobil mi taki sam kawal :-D:-D:-D:-D siedzial mi na kolanach no i slyszalam jak poszedl baczek, ale nic, maly mi zaczyna plakac a ja go probuje przystawic do piersi i uspokic, ten coraz bardziej placze a ja dalej go trzymam na kolanach i pewnie dalej bym trzymala tylko ze poczulam cos mokrego na spodniach :cool2::cool2: myslalam ze sie spocil lub ew. zsikal a tu taka wielka zolta plama na moich spodniach i jego ubranku na plecach ze szok :szok::szok: tez nie wiedzialam za co sie zabrac :-) :-) :-D chyba po gruszce go tak wzielo bo wczesniej az tak to mi nigdy nie robil, no i gruszki wczesniej nie jadalam

daj znac czy udalo sie USG zrobic, buzka dla ciebie i bruzszka :-):-)
Wisienka no to ładnie cię synek ochrzcił:-Da co tam mama wypierze:tak:

Wisienka a sobie wyobraź że mój wczoraj zjadł deserek JAGODOWy!! masakra co dzisiaj byo;-)nheie obeszło się bez kranu hehe
A ja słuchajcie zawsze młodą pod kran wkładam bo robi 2 razy dziennie takie kupy że jest zaklajstrowana cała i przy tym mega smierdziele.Nigdy nawet u Michała nie używałam chusteczek tylko jak gdzieś wychodzę to mam paczkę w torbie:tak:

-
Ja mam nadzieję, ze jednak to nie prawda, bo nie chciaa bym rodzić więszego dzeciaka. Myślę, ze 3500 to szczyt moich możliwości;-);-)
Ja też miałam poród wywoływany, umówiony na konkretny dzień. Łożysko było juz nie takie jak powinno, poza tym miałam super ogromne żylaki, które bolały tak, ze nie mogłam czasami chodzić i powiedziałam mojemu ginowi, ze już dłużej ne chce w ciaży chodzic i ma mi wcześniejszy termin ustalić. Poza tym mąż przyjechał z Holandii, a ja nie miałam ochoy czekac bóg wie ile, aż mi zaczną wody odchodzić. I jestem ze swojego wyboru bardzo zadowolona:-) Następnym razem też umówię sę na konkretny dzień:-)
To tak jak ja Bira bo wtedy mój mąż był w domu i miał tydzień zostać jeszcze ze mną po żeby Michała do przedszkola odprowadzać a potem już wyjechał.A tej niedzieli to się stawiłam na dyżurze u mojego gina bez żadnego rozwarcia, bez skurczów na Ktg i twardą szyjką, ale jak się uparłam że muszę dzisiaj urodzić to zrobił mi masaż szyjki myślałam że z bólu go opsiusiam i było rozwarcie na opuszek:-D.Ale oksytocynka zrobiła swoje i siup Olka wypadła szybciutko:tak:

reklama
czesc

godzine temu wrocilismy,caly dzien spedzilismy zalatwiajac papierki i ten glupi spzital,a potem pojechalismy do rodzinki

ogolnie jestem tak wq...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze nie chce mis ei gadac!!
nie zrobili mi usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wogole nas nie przyjeli!!!!!!!!!! a dlaczego? bo mam miec skierowanie od swojego lekarza na usg!!! ale smiech na sali bo swojego lekarza nie mam!!!!!!!!!!!
a dlaczego nie mam? bo mam pozwolenie na pobyt krotsze niz rok,co za tym idzie mam nr personalny kategori D,a jak sie ma D to lekarz sie nie nalezy!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec.........system do du.py!!!!!!!!!!!!!!!

teraz akurat pozwolenie na pobyt mi sie nie dlugo konczy wiec juz mamy papierki i je musimy wypelnic,jak mi dadza pozwolenie na pobyt,a kolejne jest na 5 lat,to musze zas wystapic o swoj nr personalny i juz dostane A,potem wybieram lekarza i wsio gra....ale to wszystko potrwac moze max.nawet 4 miechy :baffled::baffled::baffled::baffled:

ach....valium potrzebuje :wściekła/y:

czuje sie jak w zawieszeniu!!! nie wiem co robic?? moge/musze bazowac na tescie ciazowym,bo nie mam juz zadnych objawow ciazowych! wiec dopiero jak poczuje dzidziusia to na bank bede pewna ze w tej ciazy jestem!

a narazie?? wracamy do pierwotnego planu i ide szukac pracy dla siebie lub ide na kurs norweskiego

a jak brzuch zacznie rosnac to plany sie zmienia.........

ale jestem wsciekla!!!!!!! normalnie baby w recepcji nie przyjemne byly
potem ja na Karola sie darlam,a one patrzyly,bo los nie chcial z nimi dyskutowac i wytlumaczyc ze ja nie mam swojego lekarza :angry:
co za baran .. :angry:

wrrrrrrrrrrr ide poczytac by zmienic tor mysli

czesc

godzine temu wrocilismy,caly dzien spedzilismy zalatwiajac papierki i ten glupi spzital,a potem pojechalismy do rodzinki

ogolnie jestem tak wq...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze nie chce mis ei gadac!!
nie zrobili mi usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wogole nas nie przyjeli!!!!!!!!!! a dlaczego? bo mam miec skierowanie od swojego lekarza na usg!!! ale smiech na sali bo swojego lekarza nie mam!!!!!!!!!!!
a dlaczego nie mam? bo mam pozwolenie na pobyt krotsze niz rok,co za tym idzie mam nr personalny kategori D,a jak sie ma D to lekarz sie nie nalezy!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

teraz akurat pozwolenie na pobyt mi sie nie dlugo konczy wiec juz mamy papierki i je musimy wypelnic,jak mi dadza pozwolenie na pobyt,a kolejne jest na 5 lat,to musze zas wystapic o swoj nr personalny i juz dostane A,potem wybieram lekarza i wsio gra....ale to wszystko potrwac moze max.nawet 4 miechy :baffled::baffled::baffled::baffled:

czuje sie jak w zawieszeniu!!! nie wiem co robic?? moge/musze bazowac na tescie ciazowym,bo nie mam juz zadnych objawow ciazowych! wiec dopiero jak poczuje dzidziusia to na bank bede pewna ze w tej ciazy jestem!

a narazie?? wracamy do pierwotnego planu i ide szukac pracy dla siebie lub ide na kurs norweskiego

potem ja na Karola sie darlam,a one patrzyly,bo los nie chcial z nimi dyskutowac i wytlumaczyc ze ja nie mam swojego lekarza :angry:

Jezu Lilka co za gnoje
Załatwiaj swoje sprawy a co ma być to i tak będzie a musi być dobrze:tak:dziewczynkom potrzeba męskiego opiekuna:-D

Idę młodą karmić co się nie rozmyśli ze spania.
Tatuś wyjechał i wszystko wróciło do normy po 21 i szkodniki śpią a ja mam czas chociaż nogi wydepilować ale luzik
Jakby mnie sen zmorzył to życzę Spokojnej nocki

Kurde napisałam sę i i się wszystko wywaliło:wściekła/y:

Wisienka no to ładnie cię synek ochrzcił:-Da co tam mama wypierze:tak:

A ja słuchajcie zawsze młodą pod kran wkładam bo robi 2 razy dziennie takie kupy że jest zaklajstrowana cała i przy tym mega smierdziele.Nigdy nawet u Michała nie używałam chusteczek tylko jak gdzieś wychodzę to mam paczkę w torbie:tak:

To tak jak ja Bira bo wtedy mój mąż był w domu i miał tydzień zostać jeszcze ze mną po żeby Michała do przedszkola odprowadzać a potem już wyjechał.A tej niedzieli to się stawiłam na dyżurze u mojego gina bez żadnego rozwarcia, bez skurczów na Ktg i twardą szyjką, ale jak się uparłam że muszę dzisiaj urodzić to zrobił mi masaż szyjki myślałam że z bólu go opsiusiam i było rozwarcie na opuszek:-D.Ale oksytocynka zrobiła swoje i siup Olka wypadła szybciutko:tak:

Ja używam tylko chusteczek. Woda w wyjątkowych sytuacjach pt. usranie po pachy;-)

Co do porodu, ja miałam rozwarcie od kilku tyg. 2 cm, skurcze od 6 miesiąca, więc jakbym tablety odstawiła, to i tak bym wieczorem urodziła. Rano już tabletek nie brałam, ale cewniczek i tak zrobił swoje o 14:25 usyszałam Inguśkę
czesc

Llka, oni chyba sobie jakieś jaja robią. Przecież Ty chyba ne bardz możesz 4 miesiące czekać...:baffled: A nie możesz na kilka dni do PL przyjechać zrobić badania?

Lilka... szok:szok::szok::szok: moze zrob sobie badanie krwi na bete, zawsze to cos - w Polsce sa normy przyrostu bety i widac ktory to tydzien...

Wisienka... ale Cie synus zalatwil:-D:-D

Sabinko, a jakie autko chcialas?

My dzis bylismy u ksiedza, zalatwiac chrzest - w Wielkanoc:tak::tak:
Dziewczyny, robilyscie zdjecia u fotografa, czy sami?
Bo juz nie wiem... ja mam od swojego chrztu takie u fotografa, z chrzestna i chrzestym + ja w beciku:-):-):-) hmmm, ale teraz czy sie robi nie mam pojecia...:confused::confused:

U nas jutro szczepienie...

Hej Dziewczyny!
To znowu my: tzn. ja i moj listopadowy Alex.
Szperam tu na ustawieniach i albo osleplam, albo nie ma, ale jak sobie wstawic stopke z suwaczkami, zdjatkami itp.?
Tylko nie bijcie, ja wiem, ze nie na temat :)

reklama
boze jak to super muóc z czystym sumieniem pic ... wlasnie sobie popijam szampanika
kupilam sobie dzis 02l , meza nie ma ... a ja sobie popijam

Heheh Mirka jak ja odstawiłam karmienie to tez chcialam sie dobrze napic,dobrze ze czujesz sie ok i cieszysz sie z karmienia butlą.:-)

Hej Dziewczyny!
To znowu my: tzn. ja i moj listopadowy Alex.
Szperam tu na ustawieniach i albo osleplam, albo nie ma, ale jak sobie wstawic stopke z suwaczkami, zdjatkami itp.?
Tylko nie bijcie, ja wiem, ze nie na temat :)

Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www
tu stworzysz suwaczek
pozniej w opcjach edytuj podpis i działasz kobieto,ale jak kolejna babka pyta o podpisy itd a pozniej znikniesz to nakopie ci do dupy :-)
prosze mi sie tutaj udzielac grzecznie na wątku hehe
pozdrawiam

Liluś kurcze przykro mi jak cholera,ale moze ja juz nie bede komentowac sluzby zdrowia.Ściskam Cie mocno kobito:-)
Beatko fajnie ze znajdujesz w tym wszystkim czas dla siebie i swoich nóg hehe
Aluśka współczuje takiej jazdy,tez tego nie lubie jak ktos moje dziecko tak ma wieźć to wole piechota isc
larvunia jak tam w pracy kobieto?
pati tez zajrzyj czasem
wisienka jak moglas tak pocharatać sobie stopy,gdzie ty chodziłas i na boso :confused::-)

I spóźnione życzenia dla 3 miesięczniaka Tymona ,samych słodkości dużo dużo uśmiechu i tylko słonecznych dni Tobie zyczą dwie gapy e-ciocia i e-kuzyn
Monia i Dorian
urodziny7.gif

urodziny4.gif

Do góry