reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Pół dnia czekania na teleporadę i w końcu możemy iść na spacer! 😊 Kazała nam jutro przyjść, sama stwierdziła, że musi osobiście go zobaczyć, ale jak to się wszystko przedłuża przez te teleporady 🤦‍♂️
Ja zaś miałam problem by umówić teleporadę, bo pani twierdziła, że teraz dzieci do 6 roku życia tylko wizyty stacjonarne mogą mieć (na które nie było terminów po stronie dzieci zdrowych). Ale dziś zadzwoniłam jeszcze raz i inna pani nowe przepisy zinterpretowała w ten sposób, że jeżeli chcę teleporadę, to mogę, ale gdybym chciała wizytę, to musiałaby być wizyta.

reklama
Ładnie przybiera Twoja :) a weź dziecko głodzić.. Ja daje 5/6 razy po 120 ml. W sobote będzie 7 tyg. :)
Karmisz modyfikowanym? A jak więcej maleństwo chce to nie dostaje ?
U nas pediatra powiedziała żeby nie patrzeć na tabele karmienia i dawac wtedy kiedy dziecko sie domaga czyli tez modyfikowane na żądanie. U nas czasem wychodzi 6 karmien a czasem 8. I tez zjada przy karmieniu od 100 do nawet 150ml. Wiec wychodzi więcej na dobę niz zalecane w tabeli

Załączniki

• Screenshot_20210331_170956_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210331_170956_com.android.chrome.jpg
    417,9 KB · Wyświetleń: 49
  • Screenshot_20210331_171059_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210331_171059_com.android.chrome.jpg
    395,8 KB · Wyświetleń: 50
Karmisz modyfikowanym? A jak więcej maleństwo chce to nie dostaje ?
U nas pediatra powiedziała żeby nie patrzeć na tabele karmienia i dawac wtedy kiedy dziecko sie domaga czyli tez modyfikowane na żądanie. U nas czasem wychodzi 6 karmien a czasem 8. I tez zjada przy karmieniu od 100 do nawet 150ml. Wiec wychodzi więcej na dobę niz zalecane w tabeli
Tak modyfikowanym. Powiem Ci, że wypija butle, biorę do odbicia i zaraz smoka dostaje jak marudzi, a jak nie marudzi, to zagaduje ją i zabawiam :) nie widzę, żeby potrzebowała więcej. Jeśli naprawdę jest tragedia, to dostaje wcześniej mleko.

Ja zaś miałam problem by umówić teleporadę, bo pani twierdziła, że teraz dzieci do 6 roku życia tylko wizyty stacjonarne mogą mieć (na które nie było terminów po stronie dzieci zdrowych). Ale dziś zadzwoniłam jeszcze raz i inna pani nowe przepisy zinterpretowała w ten sposób, że jeżeli chcę teleporadę, to mogę, ale gdybym chciała wizytę, to musiałaby być wizyta.
Same problemy z tymi lekarzami, ale żeby na teleporadę nie chcieli Cię zapisać to niezłe jaja 🤦‍♂️

Tak modyfikowanym. Powiem Ci, że wypija butle, biorę do odbicia i zaraz smoka dostaje jak marudzi, a jak nie marudzi, to zagaduje ją i zabawiam :) nie widzę, żeby potrzebowała więcej. Jeśli naprawdę jest tragedia, to dostaje wcześniej mleko.
Co ile mniej więcej ci wychodzi karmienie?

reklama
U mnie wystawiła receptę i sama muszę kupić i dowieźć 🙄 a też tym wolała, żeby przychodnia to załatwiła...
My kupowaliśmy i sami dowoziliśmy. Są specjalne torby do przewożenia leków, które nadają się i do szczepionek. Pamiętaj, żeby trzymać je w lodówce w odpowiedniej temperaturze. Z tego co pamiętam między 2 a 8 stopni

Do góry