reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2021

Hej dziewczyny, jak się ogólnie czujecie? Ja przyznam szczerze, po pierwszych ciężkich trzech miesiącach (z co prawda znacznym polepszeniem samopoczucia pod koniec 3 miesiąca), liczyłam na to, że 4 miesiąc to będzie bajka, powróci energia itp. A ja z kolei, im dalej, tym coraz gorzej się czuję :( jak jest u was?
Mnie energia rozpiera;p Ale ja mam ciaze bezobjawowe ;p Bardziej niz ciaza dokuczala mi ostatnio 8 bo mi sie kieszen otworzyła. No co za gadzina! Spodziwalam sie ze mi beda dokuczac zeby zatrzymane, a nie zdrowe wyrosniete. A potem katar ;) jak nie urok to sraczka doslownie. Dzis ide na prenatalne. Zle samopoczucie nie bedzie trwac wiecznie. Pomysl ze 2 trymestr coraz blizej, albo juz sie zaczal wiec lada dzien wszytsko sie uspokoi i nastanie "miodowy okres" ciazy

reklama
Hej dziewczyny, jak się ogólnie czujecie? Ja przyznam szczerze, po pierwszych ciężkich trzech miesiącach (z co prawda znacznym polepszeniem samopoczucia pod koniec 3 miesiąca), liczyłam na to, że 4 miesiąc to będzie bajka, powróci energia itp. A ja z kolei, im dalej, tym coraz gorzej się czuję :( jak jest u was?
u mnie powoli mijają nudności, wymiotować nie wymiotowałam ale często jest mi po prostu ciężko na żołądku. I od kilku dni już nie zasypiam o 20 przed telewizorem tylko wytrzymuję do 22 🤣

Ja od 10tc czuje się dobrze, mdłości ustały, jedynie jak mam spadek ciśnienia to wtedy wegetuje na kanapie, no i o której bym nie poszła spać a chodzę najwcześniej po 23 jak męża wyprawie do pracy, to wstaje między 6/7 😏 później chodzę i ziewamy cały dzień

Mnie energia rozpiera;p Ale ja mam ciaze bezobjawowe ;p Bardziej niz ciaza dokuczala mi ostatnio 8 bo mi sie kieszen otworzyła. No co za gadzina! Spodziwalam sie ze mi beda dokuczac zeby zatrzymane, a nie zdrowe wyrosniete. A potem katar ;) jak nie urok to sraczka doslownie. Dzis ide na prenatalne. Zle samopoczucie nie bedzie trwac wiecznie. Pomysl ze 2 trymestr coraz blizej, albo juz sie zaczal wiec lada dzien wszytsko sie uspokoi i nastanie "miodowy okres" ciazy
No u mnie już zacząl się drugi trymestr dlatego liczyłam na to że będzie lepiej :D

Odebrałam mam je badania krzywej. Myślałam że będzie lepiej. Zwłaszcza że wczoraj rano przy pobraniu z palca miałam 92. A zaraz później z żyły 109. Nie wiem skąd takie rozbieżności....
Wie może któraś z was skąd takie różnice?

Cześć. U mnie dzień pełen optymizmu. Pierwszy raz od 2 miesięcy wyjdę z domu na spacer. Wkoncu od 3 dni nie czuje bólu przy rozrastaniu macicy i nie plamię po krwiaku. To jest cudowny dzień 😀 . Co do kilogramów to mam nadmiar po stymulacji i nie zeszło mi po stracie dziecka. Wtedy mialam mega apetyt. Teraz jem, ale bez szału. I tak co zjem brzuch I żołądek wzdyma jakbym była w 5 miesiącu. Miłego dnia Wam życzę 😃😃😃😃

Dziewczyny, a czy zaczęłyście już przybierać na wadze? To moja pierwsza ciąża i jestem zupełnie zielona. Ze względu na częste wymioty, które nadal czasami aie utrzymują, na początku bardzo schudłam, a dzisiaj jak zobaczyłam 1,5 kg na plusie to się autentycznie ucieszyłam bo jestem w 15 tygodniu, a brzuszka prawie w ogóle 😃
Ja jestem w
Pierwsze 12 tygodni okropnie mdłości straszne do tego stopnia że wszystko co zjadłam zwracałam, kompletny brak siły i ciągle chciało mi się spać w tym momencie zaczynam odzyskiwać apetyt i siły.
Już na ten moment mogę stwierdzić że jest ogromna przepaść między pierwsza a druga ciąża nie ma porówania teraz też niby jest ok ale jedna w pierwszej ciąży miałam 7 lat mniej 😁

reklama
Do góry