reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ciotki, wujkowie dali zabawek 😂 leżą sobie, spirala od babci dla niej ciekawa jest, karuzela to już wgl raj dla niej, bo uwielbia oglądać :) wgl to ja zawsze tym kocykiem różowym ją owijam, ale narzeczony nie ogarnia jak ja to robię i drugim nakrywa 😂 najważniejsze, że dziecko w łóżeczku :) w kokonie jeszcze się mieści i śpi w nim od początku :)
Moj tez w kokonie spi❤

reklama
Ja to się tyle naczytałam o SIDS, że jak ogólnie kupiłam tylko kokon, rożek i oddychające kocyki to jak Julek się urodził to miałam schize,że w kokonie może się do ścianki przytulić i też wyciągnęłam [emoji1787]więc suma summarum w łóżeczku mam małą lampkę na baterie, żebym w nocy go widziała szumisia ale oczywiście po drugiej stronie w rogu łóżeczka [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Ciotki, wujkowie dali zabawek [emoji23] leżą sobie, spirala od babci dla niej ciekawa jest, karuzela to już wgl raj dla niej, bo uwielbia oglądać :) wgl to ja zawsze tym kocykiem różowym ją owijam, ale narzeczony nie ogarnia jak ja to robię i drugim nakrywa [emoji23] najważniejsze, że dziecko w łóżeczku :) w kokonie jeszcze się mieści i śpi w nim od początku :)

Ja to się tyle naczytałam o SIDS, że jak ogólnie kupiłam tylko kokon, rożek i oddychające kocyki to jak Julek się urodził to miałam schize,że w kokonie może się do ścianki przytulić i też wyciągnęłam [emoji1787]więc suma summarum w łóżeczku mam małą lampkę na baterie, żebym w nocy go widziała szumisia ale oczywiście po drugiej stronie w rogu łóżeczka [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Bo kokony są polecane tylko gdy rodzic siedzi obok. Napewno nie na noc. Ja w łóżeczku mam tylko szumimisia i tyle. Nie będzie miała żadnych ochraniaczy itp itd. Ja nie lubie rzeczy które zbieraja kurz 😂

Ja mam to samo, jak śpi to wciąż sprawdzam, czy oddycha 🧐 w łóżeczku jest tylko rożek, w którym śpi (a właściwie, na którym śpi, bo lekko go związujemy, a i tak zawsze się rozkopuje), szumiś powieszony na zewnątrz łóżeczka i jakieś 2 zabawki grające od siostry, bo nie miałam gdzie ich położyć, a gdyby mi ich nie dała, to tego też by nie było, ale to i tak w rogach łóżeczka, że nie ma do nich dostępu no i smoczek. Tyle, że ja nie kupowałam nawet żadnych otulaczy ani innych bajerów do łóżeczka, bo wiedziałam, że nie będę z tego korzystać, nawet kocykiem na noc boję się jeszcze nakryć 🧐

To tak jak ja. Mała śpi w śpiworku, a jak na śpiworek uleje i jest w praniu, to pod kocykiem, ale wciśniętym gdzieś tak, by mała nie nakryła sobie głowy. W nocy wszystkie poduszki i zabawki leżą daleko od niej.

reklama
Bo kokony są polecane tylko gdy rodzic siedzi obok. Napewno nie na noc. Ja w łóżeczku mam tylko szumimisia i tyle. Nie będzie miała żadnych ochraniaczy itp itd. Ja nie lubie rzeczy które zbieraja kurz 😂
Mamy to samo, tez nie lubimy zbędnych bajerów, które trzeba czyścić 🤭

U młodego w łóżeczku pustawo, tylko tetra pod głowę, a przykrywamy kołderka lub kocykiem i wciskamy go pomiędzy szczebelki a materac żeby młody się nie zakopał. No i urządzenie szumiące w jednym rogu 🤭

Do góry