reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

A do tej Łeby w koncu jedziecie? Bo to blisko do mnie 🙈🙈

Ja Cię przepraszam, ale ojciec dziecia zamiast zauważyć, że dziecko mogłoby pospać dwie godziny w ciagu dnia, to niech ją na te dwie godziny zabierze, żebyś miała czas dla siebie. Ja się nie certolę już, kiedyś płakałam po kątach. Teraz bezceremonialnie daję dziecko i robię swoje, ostatnio pojechałam do kosmetyczki. No i co najważniejsze zakupy, z dziećmi to masakra, odmawiam... Ogólnie uważam, że dziecko na zakupach jest błędem, ale wiadomo, nie zawsze da się z kimś zostawić.

U nas podobjie, tylko zasypianie bardziej 21-22 ale wstawanie koło7-8. Za to dzisiaj zmierzyłam stoperem drzemki.
13,5 minuty, 8 minut, 22 minuty, 15,5 minuty, 5 minut.

Trzymam kciuki, choć my już z naszymi maluvhami od kilku miesięcy, powodzenia 😘😘
Coś Ty zaliczkę straciliśmy bo to mieszkanie chcieliśmy wynająć na 3 ms 🙄 a jak już wiedzieliśmy kiedy pojedziemy to obłożenie na maksa nie ma nic poza bardzo drogim albo speluną. no i został nam 2 ms ☹️
wynajęliśmy dom nad jeziorem gosławskim teraz to już musimy jechać 😜
tylko konkretnie nie wiem jak nas spakuje do samochodu na tyle czasu 🤷🏻‍♀️☹️

reklama
[/QUOTE]
Pytanie do dziewczyn, którym dzieciaczki urodziły się z czupryną-Waszym maluchom też tak bardzo wytarły się włosy po bokach? Wiem że to normalne u leżących niemowląt, ale mojemu wytarły się dwa łyse placki z jednej i drugiej strony 😑
U nas trochę się po bokach przezedzìły ale placek tylko z tylu😉

O to tez sporo przeszłaś....
Nam dokładnie tyle samo 6 długich lat... dwie moje operacje i w końcu in vitro, dwie pełne procedury w pierwszej jeden transfer i w drugiej też niestety rodzeństwa nie ma😉a na Was ktoś jeszcze czeka?
Jejku, ile Wy musiałyście przejść, szok. 6 lat starań, nie wyobrażam sobie jakbym musiała tyle czekać na swoje dzieciątko 😞 Też bym wszystko robiła, aby to dziecko począć, bo dzieci to cud ❤️ Cieszę się bardzo, że się Wam w końcu udało 😘

Pytanie do dziewczyn, którym dzieciaczki urodziły się z czupryną-Waszym maluchom też tak bardzo wytarły się włosy po bokach? Wiem że to normalne u leżących niemowląt, ale mojemu wytarły się dwa łyse placki z jednej i drugiej strony 😑
Mojej z boku wgl się nie przetarły, natomiast z tyłu głowy z włosków zrobiły się takie piórka ( jakby od pisklaczka albo jakby miała siano popalone od prostownicy 😂)

U nas było to takie totalnie na luzie. Stwierdziliśmy, że chcemy zacząć się starać o dziecko i po prostu żyliśmy tak jak zawsze, bez liczenia dni płodnych itp., więc w sumie ciężko mi powiedzieć ile to trwało 😜 Ale wiem tyle, że jak któryś miesiąc z kolei nie było nic to chciałam troszkę zwiększyć swoją płodność dietą ( polecam Akademia Plodnosci na insta albo na YouTube) i zaczęłam od maja codziennie na kanapki sypac sobie czarnuszkę ( bardzo poprawia płodność) i czasami kiełki, no i bum, w czerwcu już zaszłam w ciążę 😁
Dodam, że kilka lat wstecz także współżyliśmy normalnie i nigdy nam się "wpadka" nie zdażyła ( wtedy nie planowaliśmy jeszcze dziecka), nie zabezpieczaliśmy się i się martwiłam, że możemy mieć problem z zajściem przez moją niedoczynność tarczycy skoro tyle razy bez zabezpieczenia i zero wpadki. No ale jednak się udało 🥰
My na początku też starania bez stresu, ja nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych😅ale rok się nie udawało potem drugi i tak wszystko zaczęło się powoli sypać.....

A moja śpi od 20, więc sobie umylam podłogi, eykalam się i serial oglądam 😁 No ale dwie pobudki już były na cycka 😝 Ale ona się budzi przez pieprzone głośne auta za oknem. Jakbym tam zamknęła okno to by się tam udusiła, więc ma otwarte.
Zazdroszczę. Mi chyba drzemka u teściowej pokrzyżowała plany bo musieliśmy z mężem jechać do księdza bo mamy chrzciny w niedzielę i spala do 19.15 i już ciężko uśpić ją było. A też miałam zamiar posprzątać, i zrobić sobie hybrydy na stopach, ale obecnie to jest w strefie marzeń.

reklama
Jejku, ile Wy musiałyście przejść, szok. 6 lat starań, nie wyobrażam sobie jakbym musiała tyle czekać na swoje dzieciątko 😞 Też bym wszystko robiła, aby to dziecko począć, bo dzieci to cud ❤️ Cieszę się bardzo, że się Wam w końcu udało 😘
dziękuję 😘
Ten list obrazuje wszystko, ja zawsze ryczałam jak to czytalam nawet teraz😉

Do góry