reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

a my po szczepieniu, Paweł nawet nie zapłakał tylko zrobił p[odkówkę i za chwilke juz się usmiechał...
dzis lekarz kazał mi obserwować Pawła przez 2 tygodnie i przyjsc pozniej na wizyte kontrolna gdyz małemu zdarzyło sie przy badaniu zrobic "mostek" to znaczy oparty o główkę i stopy podnosi tyłek... robi tak czasami od tygodnia, ....no i doktor mowi ze tak dzieci mogą robic przy WNM tułowia....
generalnie piąstek mały nie zaciska, no czasem mu sie zdarza... i jakoś wiekszych objawów nie stwierdzamy...ale mimo wszystko lekarz mowi zeby dmuchac na zimno i poobserwowac...echhh a juz bylo tak dobrze...i znow powód do zmartwien

a i jeszacze jedno mam do was pytanie czy wasze maluchy podnoszą główke i trzymają sztywno jak podciagacie je za rączki(tak jakby do siedzenia)???

reklama
Powiem wam że oprócz senności nie czuje się wcale źle chociaż okres jest długi :-(

Ja naprawdę nie mam jak wyruszyć do lekarza więc muszę czekać a prywatnie się boje bo ostatnio jak byłam powiedział że brak okresu jest spowodowana zabiegiem który przeszłam a później się okazało że to ciąża jest i jeszcze troszkę i Madzi by nie było przez niego więc mam alergie przed prywaciarzami :wściekła/y::wściekła/y::no::no:

A dziś na obiadek mój ukochany Barszcz czerwony :-p:sorry: ostatnio po nocach mi się śnił :happy:

Viki jestem zaskoczona tym co mówisz wreszcie wszystkie dzieci z grudnia będą podejrzewane o WNM
Mam nadzieje że to był jedno razowy wysoko Pawełka i to nie zapowiada tego co lekarz ci powiedział
Odpowiedz na twoje pytanie jest tak u mnie jest czasem sztywno a czasem główka leci nie mam na to reguły u nas

Viki Tadziu mocno i sztywno trzyma głowę gdy go podnoszę do siedzenia przez jakieś dwie, trzy min.
A my po pierwszym spacerku w nowym wózku i powiem wam że był to świetny zakup. Mnie się dobrze prowadziło a Tadziowi zapewne jechało bo spał a gdy się obudził to grzecznie leżał sobie:tak::tak::tak:

Ataata, Julka od miesiąca jest na sztucznym mleku ale to AR jest do niczego bo jak jej się nim ulało po półtorej godziny to tak się strasznie darła, bo gęste....

Anetko jak byś chciała to mam lekarza w piasecznie prywatnego-80zł za wizytę. Prowadził mi całą ciążę i dzięki temu mam Julkę, bo państwowo jak bym czekała na wizyty to bym pewnie poroniła.

Viki jak małą złapię za rączki to się ostro ciągnie do siadania i główkę ładnie trzyma ale jeszcze nie jest za bardzo stabilna...

Magdalenka AVENT ma specjalne pojemniczki do zamrażania mleczka, ale gdzieś wyczytałam że kobiety nawet w torebkach na mrożonki zamrażają. :tak:

No a moj Tosiek niestety slabo podnosi lepek jak lezy na brzuszku i bardzo tego nie lubi, glowke do siedzenia ciagnie ale tez bez rewelacji.ja sie narazie jednak nie martwie bo robi postepy tylko wolniej.Mojej kolezanki synek mial chyba z pol roku jak polubil lezenie na brzuchu i wszystkie umiejetnosci opanowywal pozniej a teraz ma ponad roczek i juz ladnie biega i dogonil rowiesnikow wiec Viki nie martw sie;-)
Ataata jesli chodzi o ulewanie to jest preparat Nutriton ,ktory dodaje sie do mleczka i dzial tak jak te mleka AR tylko nie zawiera mleczka wiec nadaje sie dla alergikow:tak:
No a mojemu Witkowi, ktory ulewal strasznie az do 10 miesiaca pomogla w koncu homeopatia;-)

Dotka ależ miałaś widoki za oknem:szok:. A u nas na południu słoneczko świeciło cały dzień i w międzyczasie sypał śnieg...normalnie jakieś anomalia pogodowe!!!:tak:
Teksty dzieciaczków świetne...ciekawe co te nasze maluchy sobie myślą...??

Ewcia witaj spowrotem i gratulacje dla samodzielnego Adasia!!:-)

Anetka szczerze mówiąc to dopisuję się do słów dziewczyn... może możesz chociaż zadzwonić do lekarza i zapytać...ja miałam od czwartku (bardzo obfity) ale wczoraj już nie było nic...więc nie wiem...:sorry:

Aneczka to Ci mały uparciuch z Antosia z tym jedzeniem w nocy:-(...
Naszemu wiktorowi też się coś wczoraj pomieszało bo jak pisałam jadł nagle strasznie dużo, na wieczór przed spaniem zjadł prawie 200ml i myślałam że będzie spał co najmniej do 7, a tu przed 4 pobudka i wrzask z głodu!!! O 6 to samo ale dał się na szczęście smokiem oszukać, ale o 8.30 już nie!! Nie wiem co mu się działo z tym apetytem??:szok:

Viki zuch chłopak z Pawełka podczas szczepienia...i miejmy nadzieję, że to co mówił lekarz jednak okaże się tylko błędnym podejrzeniem i wszystko będzie ok!
A Wiktor jak go podnosimy za rączki to trzyma dość stabilnie główkę przez chwilę a potem zaczyna mu się chwiać...

Weroniczka fajnie że wózek okazał się dobrym zakupem...najważniejsze że maluchowi pasuje:-)

A dziewczyny powiedzcie mi, czy macie takie nosidełka do noszenia malucha zarówno przodem jak i tyłem do nas...bo znalazłam dość fajne na allegro i nie wiem czy warto kupić...a poza tym to jedno piszą że dopiero od 6 miesiąca więc nie wiem...może doradzicie mi jakieś fajne...??
Nowe nosidełko SPRING INFANT krzyżowe zapięcie! (327876070) - Aukcje internetowe Allegro
0026 NOSIDEŁKO N7 NOSIDEŁKA WOMAR FULL KOLORÓW (328401045) - Aukcje internetowe Allegro

Moniu co do nosidelek to ja napewno odradze Ci to firmy womar bo kiedys kupilam Witkowi i tego samegodnia oddalam.Straszny luz w nim mial i latal na wszystkie strony w nim.To drugie wydaje mi sie podobneale nie testowalam wiec sie nie wypowiem. ponoc fajne sa active infant i napewno babybjorn bo takie akurat mam.Witek je uwielbial aTosiek niestety narazie nie lubi ale pracujemy nad tym bo to duza wygoda.:tak:No i ja kupowalam uzywane bo z tej firmy sa strasznie drogie nowe:baffled:

Monia ja mam to nosidełko Womar. Na razie małej w nim nie noszę bo mam wrażenie że ciężko jej główkę trzymac. Może to śmieszne ale tak mi się wydaje, wiesz taka dzidzia ma jeszcze stosunkowo dużą główkę do reszty ciała i jest ciężka. Może za jakiś czas będę ponawiała próby...

Popieram Aneczkę tak trochę luźno w tym nosidełku...

reklama
witam serdecznie mamusie!!
a u mnie wiosna :)) tak cieplutko dzis ze bez kurtek bylismy.
viki moja Gaja tez tak sie wygina jak placze albo cos jej sie nie podoba. a ten lekarz powiedzial zeby obserwowac co?? jakies inne objawy?? jak tak to jakie??
ataata taka prawda!! zobaczysz jak jej zaczniesz sterylizowac to zacznie byc aniolkiem!!! ona poprostu nie wie jak ci to powiedziec!!

Do góry