JustLillD
Fanka BB :)
jeśli masz poprzedni wynik w oryginale to nieMam jeszcze jedno pytanie czy przy drugiej ciąży trzeba powtarzać badania grupy krwi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jeśli masz poprzedni wynik w oryginale to nieMam jeszcze jedno pytanie czy przy drugiej ciąży trzeba powtarzać badania grupy krwi?
Mi grozi i jestem mocno zaniepokojona tym, ze rok temu przy poronieniu w 8 tyg nie dostalam immunoglobuliny anty D. Lekarka stwierdzila, ze nie ma potrzeby :/Dziewczyny a czy którejś grozi konflikt serologizny? Z tego co mi wiadomo przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka ale przy kolejnych ?
Przepraszam źle to sformułowałam. W opisie mam napisane: w jamie macicy stwierdzono obecność dwóch pęcherzyków o regularnym obrysie i wymiarach GS 7 i 10mm. W obrębie pęcherzyków nie uwidoczniono pęcherzyków żółtkowych ani struktur zarodka.ojoj cos mi się wydaje że jeśli masz dwa pęcherzyki w jajniku to chodzi tutaj o pęcherzyki graffa z których w czasie owulacji jest uwalniana komórka jajowa jeśli mówiłaś o nich wcześniej i nie ma ich w macicy to chyba nic z tego się nie wyczarujeprzepraszam że tak pisze ale tak mi się wydaje ale mogę się mylić
![]()
Nie no, tak mi zrobiłaś smaka, że już napisałam do męża, żeby mi kupiłCały dzień mam mdłości, a później przeczytam coś takiego i MUSZĘ JE MIEĆ!
Ja też uwielbiam te śmierdzące chrupki![]()
Tak mam w oryginale, ale może chodzi o to, że mam grupę krwi B Rh- i trzeba sprawdzić przeciwciała antygenów krwinek czerwonychjeśli masz poprzedni wynik w oryginale to nie
a byl zarodek wczesniej ? bo jesli nie bylo to nie ma takiej potrzebyMi grozi i jestem mocno zaniepokojona tym, ze rok temu przy poronieniu w 8 tyg nie dostalam immunoglobuliny anty D. Lekarka stwierdzila, ze nie ma potrzeby :/
Ja obejrzałam chyba wszystkie odcinki związane z ciąża(jak jeszcze w niej nie byłam) "na yt mamy lamyja napewno w tematach około ciazowo dzieciowych że się tak wyrażę to polecam całym serduchem mamę lamę, dziewczyny tak się dobrze czyta że szok czytam ją kolejny raza jeśli chodzi o poród np to polecam książkę że screenu "Radość rodzenia" super nastraja pozytywnie na poród , dobrze że sobie o niej przypomniałam bo komus ją pożyczyłam ale nie pamiętam komu
poza tym książki typu "365 dni z kochanym maleństwem" i "w oczekiwaniu na dziecko" - ale one w sumie mają suche fakty i czyta się jak encyklopedie
![]()
przeciwciala trzeba sprawdzac regularnie przy rh-Tak mam w oryginale, ale może chodzi o to, że mam grupę krwi B Rh- i trzeba sprawdzić przeciwciała antygenów krwinek czerwonych
7+6 i mam nadzieję że nie będzie jak poprzedniej ciazy że wymioty aż do samego poroduWspółczuję. A w którym tygodniu jesteś?![]()