reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, które KP - dostałyscie już pierwszy okres po porodzie ? Mnie wczoraj wieczorem lekko pobolewał brzuch jak na okres i w nocy dostałam. Jestem ciekawa czy to tylko potrwa 2 dni czy normalnie to faktycznie taki okres całkowity wrócił i potrwa 6 dni.
Odpowiem głupawo 😉 Jak moje dzieciaki w szkole:
" - Proszę niech się zgłoszą te, które już mają okres po porodzie?
- Ja nie mam. "

reklama
Jeszcze nie dostałam, nawet test ciążowy robiłam profilaktycznie, bo czasami mnie brzuch pobolewa. Jeśli chodzi o pierwszy okres po porodzie to w większości jest znacznie gorszy niż normalnie. Po Dobrusi dostałam pierwszy okres po 8 miesiącach i był taki, że używałam na raz największych tamponów i giga podpasek zmieniając oba co godzinę i byłam przesiąknięta, w nocy zalewałam materac z tym samym zestawem, mimo, że wstawałam, żeby się przebrać. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było normalnie.

Oesu, jak sobie właśnie przywaliłam głową w szafkę, krew mi leci, wyglądam jak po bitwie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Eeee a u mnie okres po porodzie trochę bardziej obfity ale bez szału i mniej bolesny bez tabletek przeciwbólowych a wcześniej to nie do pomyślenia było, modlę się żeby tak zostało 😅tylko obawiam się, że to może być efekt usuniętych zrost ów w trakcie cc.

Eeee a u mnie okres po porodzie trochę bardziej obfity ale bez szału i mniej bolesny bez tabletek przeciwbólowych a wcześniej to nie do pomyślenia było, modlę się żeby tak zostało 😅tylko obawiam się, że to może być efekt usuniętych zrost ów w trakcie cc.
Dlaczego się obawiasz? Skoro mniej bolesny to chyba dobrze 😁😁

Jeszcze nie dostałam, nawet test ciążowy robiłam profilaktycznie, bo czasami mnie brzuch pobolewa. Jeśli chodzi o pierwszy okres po porodzie to w większości jest znacznie gorszy niż normalnie. Po Dobrusi dostałam pierwszy okres po 8 miesiącach i był taki, że używałam na raz największych tamponów i giga podpasek zmieniając oba co godzinę i byłam przesiąknięta, w nocy zalewałam materac z tym samym zestawem, mimo, że wstawałam, żeby się przebrać. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było normalnie.

Oesu, jak sobie właśnie przywaliłam głową w szafkę, krew mi leci, wyglądam jak po bitwie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Mój pierwszy była taki jak opisujesz....myślałam, że się wykrwawię normalnie...podpaski co godzinę wymieniałam te nocne a tamponów nawet nie było sensu zakładać bo bym tylko musiała je wkładać i wyciągać...ale drugi już super...mniejszy niż przed ciążą..bez żadnych dolegliwości...i byleby tak zostało...:)

Mój pierwszy była taki jak opisujesz....myślałam, że się wykrwawię normalnie...podpaski co godzinę wymieniałam te nocne a tamponów nawet nie było sensu zakładać bo bym tylko musiała je wkładać i wyciągać...ale drugi już super...mniejszy niż przed ciążą..bez żadnych dolegliwości...i byleby tak zostało...:)
U mnie kolejny był jeszcze taki, potem wróciły do normy i byly prawie bezbolesne, ale standardowo 5-6 dni długie.

Odpowiem głupawo 😉 Jak moje dzieciaki w szkole:
" - Proszę niech się zgłoszą te, które już mają okres po porodzie?
- Ja nie mam. "
ja miałam ale ja mm
to był koszmar 🥵 normalnie nie nadazalam z oprożnianiem kubeczka więc przerzuciłam się na podpaski co 1 h zmiana pojechałam nawet do lekarza po usg stwierdzili uwaga wszystko ładnie się obkurcza a ja ze juz 3 ms po porodzie 🙄

Dziewczyny, które KP - dostałyscie już pierwszy okres po porodzie ? Mnie wczoraj wieczorem lekko pobolewał brzuch jak na okres i w nocy dostałam. Jestem ciekawa czy to tylko potrwa 2 dni czy normalnie to faktycznie taki okres całkowity wrócił i potrwa 6 dni.
Nadal brak okresu. Czasem cos tam pobolewa jakby miał być ale nadal brak. Mam nadzieję ze sie pojawi dopiero jak skończę KP

J
Ja kp i okresu jeszcze nie mam.

reklama

O matko 😱 To ja takiego okresu nie chce. Normalnie gorzej niż w połogu 😅 na razie mam lepszy niż przed ciążą, bo brzuch tylko pobolewa, wcześniej tak bolał, że nie byłam w stanie nic robić tyko leżeć w pozycji embrionalnej i na tabletkach przeciwbólowych i był obfity z skrzepami. Teraz mam rzadki ale taki normalny, nie jest ani obfity ani skąpy. Ale to dopiero pierwszy dzień. Zobaczymy jak dalsze dni.

A też laski macie libido - 100? Bo ja to masakra... Zero jakichkolwiek czułości - nie mam ochoty na to. Nawet na przytulanie czy całowanie. Mam nadzieję, że mi to zaniedlugo minie.

Ostatnia edycja:
Do góry