reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nie wiem o co chodzi, ale ogólnie moje dziecko ładnie rutynowo idzie w drzemki codziennie około 10-11 i potem koło 14. Ale ta ostatnia jest jakaś ciężka, niby zmęczony, ale nie chce zasypiać, a jak już przysnie to 20 min i koniec. Czy waszym robaczkom też gorzej idą te późne drzemki? 🤔
U nas dziś były 3 drzemki ale każda po około 20 minut😲 ogólnie mam wrażenie że coraz mniej snu młody potrzebuje.

reklama
Dziewczyny które wprowadziły mleko 2. Zauważyliście zeby malenstwa mniej jadly i mialy dluzsze przerwy ? U mnie mloda na 2 i jak jadla 150 tak teraz dojada do 90 maks. I malo kiedy się upomina. I zastanawiam się czy to mleko czy dziasla i niechętnie jje
Co 4 godziny po 150 ml, na 2 jesteśmy, na noc 180 :)

Powoli zaczynam myśleć o przenoszeniu młodego za parę miesięcy do własnego pokoiku... Ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić. Mam nadzieję, że zacznie dłużej spać w nocy do tego czasu bo nie uśmiecha mi się nawet co 3h do niego wstawać i chodzić 🙄🙄
Mój czy śpi.ze mną czy we własnym pokoju, nie ma to znaczenia, ale daje rade wstawać co chwilę do niego. Prawdę powiedziawszy budzę starego żeby go przyniósł 😈
Nie wyobrażam sobie na stałe z nim spać, nawet do mamy kupiłam łóżeczko, bo często u niej śpię i nie chcę z młodym.

U mnie na noc j w nocy tez ladnie wciaga. Ale w dzień slabo. Od jutra zaczynam gotować zupki. I wprowadze staly rytm. Sprobuje ;D kolo 11 kaszka a potem zupka o 14. Reszta dnia mleko. Zobaczymg jak się sprawdzi;p
Ja bym chciala taki rytm, ale u nas nie ma opcji by jakikolwiek dzień wyglądał tak samo. Dzisiaj np. w ogóle nie dostał niczego do jedzenia poza cyckiem. Jestem okropną matką 😔

reklama
Do góry