reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny podałam dziś młodemu Nurofen bo cały dzień mega marudził i płakał. W ogóle prawie w ogóle nie chciał jeść , mleczka też mało wypił. Wydaje mi się że ma rozpulchnione dziąsła więc to chyba zęby ale pewną też nie jestem. No ale widzę że się biedny męczy. Ale teraz mam wyrzuty że może nie potrzebnie mu dałam ten Nurofen już sama nie wiem😢

reklama
Dziewczyny podałam dziś młodemu Nurofen bo cały dzień mega marudził i płakał. W ogóle prawie w ogóle nie chciał jeść , mleczka też mało wypił. Wydaje mi się że ma rozpulchnione dziąsła więc to chyba zęby ale pewną też nie jestem. No ale widzę że się biedny męczy. Ale teraz mam wyrzuty że może nie potrzebnie mu dałam ten Nurofen już sama nie wiem😢
Ja mojemu dałam ibuma bo jeździł butelka po tych dziąsłach i też mniej pił mleka

Dzisiaj młody pobił rekord, bo wstał po 20 minutach i nie chcę spać 😎
Mój dopiero poszedł spać 10min temu. Ale już zaczął głośno marudzić zr zmęczenia, więc musiałam go chwilę utulać i ululać. Myślę, że ze 3h pospi bo się zmęczył jak poznał nowych wujków i ciotki, trzymam kciuki 😂

Ja mojemu też z tydzień temu dałam Ibuprom, bo wciskał tetrę do buzi tak jakby górne zęby szły i strasznie marudny był, a nadal nic nie widzę, nawet żeby dziąsła miał jakieś rozpulchnione, czerwone, czy coś, więc nie wiem czy to od tego było, ale dałam małą dawkę w razie gdyby to jednak zwykle marudzenie było, czy coś innego. W sumie z takim maluchem to nie wiadomo, czy go coś boli, czy co a matka chce pomóc, więc lepiej, że dałaś, zaszkodzić nie powinno, a może pomóc 😉

Ja mojemu też z tydzień temu dałam Ibuprom, bo wciskał tetrę do buzi tak jakby górne zęby szły i strasznie marudny był, a nadal nic nie widzę, nawet żeby dziąsła miał jakieś rozpulchnione, czerwone, czy coś, więc nie wiem czy to od tego było, ale dałam małą dawkę w razie gdyby to jednak zwykle marudzenie było, czy coś innego. W sumie z takim maluchem to nie wiadomo, czy go coś boli, czy co a matka chce pomóc, więc lepiej, że dałaś, zaszkodzić nie powinno, a może pomóc 😉
Ja to się boję cos dawac 😂zawsze pierwszy raz jak podaje lekarstwo to się boję czy nie jest uczulona, a jeszcze jej nie dawalam nigdy 😂 bylam ostatnio bliska. Nie uważam, żeby to było coś złego bo przecież to lek na bol, a dziecko może coś bolec, przecież nie powie

Ja to się boję cos dawac 😂zawsze pierwszy raz jak podaje lekarstwo to się boję czy nie jest uczulona, a jeszcze jej nie dawalam nigdy 😂 bylam ostatnio bliska. Nie uważam, żeby to było coś złego bo przecież to lek na bol, a dziecko może coś bolec, przecież nie powie
Ja tez mam właśnie mega lęk przed jakimkolwiek podaniem leków przeciwbólowych itp. no ale mam nadzieję że coś pomoże a nie zaszkodzi.

Dzoewczyny mloda dopiero wstala na pierwsza butle !;) 5h prawie przespane ciągiem.. czyżby winą ostatnich dwóch kiepskich nocy bylo zbyt grube ubranie bo pajac?:p dzis gole nogi i mloda dopiero się obudzilq na mleczko. Zjadla i poszla spac dalej...

reklama
Do góry