reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

no chyba tak
u mnie młody przeszedł te zwykle spoko, rota też mam nadzieję że menigokoki też spoko aczkolwiek noc nie mówiła żeby podać paracetamol profilaktycznie a teraz czytam że się podaje przed i nie wiem 🤔
Przy Bexsero i chyba u starszych dzieci częściej. Ja szczerze się przyznam- nie podawałam. Nimenrix jest podobno mało odczynowy.

reklama
no chyba tak
u mnie młody przeszedł te zwykle spoko, rota też mam nadzieję że menigokoki też spoko aczkolwiek noc nie mówiła żeby podać paracetamol profilaktycznie a teraz czytam że się podaje przed i nie wiem 🤔
Ja podawałam profilaktycznie pedicetamol przed Bexsero, zniósł całkiem dobrze, po zastrzyku już nie było potrzeby. U mnie miał łączone z pneumokokami.

Przy Bexsero i chyba u starszych dzieci częściej. Ja szczerze się przyznam- nie podawałam. Nimenrix jest podobno mało odczynowy.
My mieliśmy właśnie Bexsero i bardzo średnio było. Jak już widziałam ze temp była 37,5 to podawałam paracetamol. To było jedyne szczepienie po którym młoda źle się czuła.

a stosowałyście plastry emla może?
To są te znieczulające? Jeśli tak to słyszałam o nich, że dobre, ale nie stosowałam. Szczerze to mi też kasy szkoda, jak takie dwa kosztują 4 dychy. Niby za szczepionki teraz płaciłam 5 stów, ale te 4 dychy to dla mnie naprawdę niemało (niestety z alkoholu i papierosów nie mogę zrezygnować na ten plaster, bo nie piję i nie palę 🙈🙈🙈🤣🤣, a na szczepionki musiałam kasę pożyczyć 🤷‍♀️).

To są te znieczulające? Jeśli tak to słyszałam o nich, że dobre, ale nie stosowałam. Szczerze to mi też kasy szkoda, jak takie dwa kosztują 4 dychy. Niby za szczepionki teraz płaciłam 5 stów, ale te 4 dychy to dla mnie naprawdę niemało (niestety z alkoholu i papierosów nie mogę zrezygnować na ten plaster, bo nie piję i nie palę 🙈🙈🙈🤣🤣, a na szczepionki musiałam kasę pożyczyć 🤷‍♀️).
tak znieczulające ale w sumie nie wiem czy kupować bo mały tyle co 2 min i po płaczu ale pediatra mówiła że czasem to duży stres i na tyle że dziecko potem odsypia musi przetworzyć te źle emocje i poradzić sobie z nimi 🤔
dziecko to jednak kosztuje jak sobie pomyślę ile kasy to szok jeszcze za nim się urodził 😱
ja za te szczepionki też pewnie będę płacić albo sa w pakiecie w sumie nie wiem bo nie kazali nic kupować ani płacić okaże się 😜
nie wiem pomyślę jeszcze u jak coś w pn kupię kiedyś takich wynalazków nie było a ja się bałam bólu potem wogole nie chciałam chodzić spodziewam się że będzie podobnie z małym 🤪

No Dostojewski jak najbardziej. Ja kiedyś zaczytywałam się w Whartonie, Kingu, Stiegu Larsonie. Teraz uwielbiam naszych rodzimych młodych pisarzy. Przeczytałam całą serię Mroza o Chyłce (serial też obejrzany). Zacztuje się też w Puzynskiej ( już 13 tom), uwielbiam Miłoszewskiego. Ahhh gdyby jeszcze mieć więcej czasu na to czytanie. Podziwiam, że już udało Ci się tyle książek przeczytać 😳🙂

Ja polecam audiobooki, jak mi mały śpi to od razu coś włączę i słucham przy gotowaniu czy przy sprzątaniu.

Ja przeczytałam Rapley i Murkett -Bobas lubi wybór polecam 😜 z niecierpliwością czekam aż usiądzie.
będzie to też musi znaczenie praktyczne bo napewno wyślę go do żłobka.
niestety ten do którego liczyłam że go wyślę ma masakrycznie jedzenie 🤬 sam cukier, tłuszcz i nic więcej i tłumaczenie że dzieci nie lubią warzyw i to priv no kosmos🤦🏻‍♀️
to chyba będzie graniczyć z cudem jak znajdę coś normalnego 🙄

Moja starsza idzie teraz do żłobka (2l4m) i to jest jeden z nielicznych żłobków w całym Wrocławiu, który nie ma cateringu dla dzieci tylko swoją kuchnię, panią dietetyk i gotują wszystko od podstaw a nie z półproduktów.
Minus jest taki, że adaptacja jest bez rodzica i serio nie wyobrażam sobie tego... Nie mam pojęcia jak ona to przetrwa mimo, że planuje na początku tylko godzinę a przez pierwsze 2 tygodnie odbierać ją przed drzemką. Boję się tego żłobka...
Jeszcze w poniedziałek mamy podciecie wedzidelka u Bartusia, a za tydzień w sobotę chrzciny. Za dużo wszystkiego w tym samym czasie!

No wczoraj młoda miała i meningokoki i pneumokoki, 6w1 i rota, także spore kombo. Także wszystko zagrało, ale ja się spodziewałam.

Jest u was Infanrix hexa dostępny? My nawet drugiej dawki nie daliśmy, bo w całym mieście nie ma tej szczepionki...

Ja polecam audiobooki, jak mi mały śpi to od razu coś włączę i słucham przy gotowaniu czy przy sprzątaniu.

Moja starsza idzie teraz do żłobka (2l4m) i to jest jeden z nielicznych żłobków w całym Wrocławiu, który nie ma cateringu dla dzieci tylko swoją kuchnię, panią dietetyk i gotują wszystko od podstaw a nie z półproduktów.
Minus jest taki, że adaptacja jest bez rodzica i serio nie wyobrażam sobie tego... Nie mam pojęcia jak ona to przetrwa mimo, że planuje na początku tylko godzinę a przez pierwsze 2 tygodnie odbierać ją przed drzemką. Boję się tego żłobka...
Jeszcze w poniedziałek mamy podciecie wedzidelka u Bartusia, a za tydzień w sobotę chrzciny. Za dużo wszystkiego w tym samym czasie!

Jest u was Infanrix hexa dostępny? My nawet drugiej dawki nie daliśmy, bo w całym mieście nie ma tej szczepionki...
Nie, szczepiłam Hexacimą zamiast Infanrix Hexa. Konsultowałam z pediatrą i powiedziała, że one są równoważne i jeśli jest konieczność to można zamienić. I dokończymy tym schemat szczepień jeśli szczepienie na dwa latka będzie przed urodzinami (hexacima jest do 24 miesięcy).

reklama
Mam pytanie do mam które przeszły na spacerówki. 🙂jak to u was wygląda? Czy maluchom jest lepiej niż w gondoli? Chciałbym przejść ale boje się o postawę małej czy taka pozycja dla niej jest bezpieczna.

Do góry