reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wlasnie, to jak moja siada sama juz to mozna wkladac juz? Czy trzeba czekac az ten siad bedzie jakos super stabilny? Ona siada w zasadzie teraz caly czas, chwile potrawi tak sie pobawic. A pozniej sie gibnie w koncu w ktoras strone.
Mi fizjo powiedziała że jak ma tylko zjeść 10-20min to można posadzić na czas posiłku, nawet 2 razy dziennie :) bo mój też już sadza pupę na podłodze sam, ale tylko na moment 😅 no i jeśli tak je w krzesełku to pilnować żeby dużo na brzuszku i na plecach było dziecko, a nie np w bujaczku czy foteliku samochodowym

reklama
Zabawki to jednak piękna rzecz 😂🙈 dziecko przepadło

Załączniki

• IMG_20210830_122811.jpg
    IMG_20210830_122811.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 97
Mi fizjo powiedziała że jak ma tylko zjeść 10-20min to można posadzić na czas posiłku, nawet 2 razy dziennie :) bo mój też już sadza pupę na podłodze sam, ale tylko na moment 😅 no i jeśli tak je w krzesełku to pilnować żeby dużo na brzuszku i na plecach było dziecko, a nie np w bujaczku czy foteliku samochodowym
Ja też tak slyszalam, że do karmienia można posadzić. Na pewno wole to niż karmic w bujaczku czy na kolanach. Później spędza czas na glebie i tak 😂

Zakładasz młodemu pod takie bluzeczki jeszcze body na ramiączka ? czy na gołe ciałko ?
U nas teraz jest zimno w chacie, strasznie ciągnie z parteru, na dole to ja muszę 2 pary skarpet nosić 🙈 na taką pogodę to u nas standard czyli body na krótki/na ramiączkach, bluzka i getry albo jakieś inne spodenki. I skarpety. Czasami ściąga, ale zakładam mu bo ma stopy jak z lodu wtedy 😂

To jest np u nas standardowy zestaw dzienny przy takiej pogodzie. A na zewnątrz zakładam jeszcze coś dodatkowo, chociaż teraz nigdzie się nie wybieramy bo leje tak że ja nie wiem ,😂😂

Załączniki

• IMG_20210830_130719.jpg
    IMG_20210830_130719.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 87
Ooo i jak elegancko ubrany 🥰 co to za zabawka?
Nie mam pojęcia, z tyłu przy wlocie na baterię napisane Auchan, więc pewnie z Auchana :D dostaliśmy worek zabawek po moim bratanku. W sumie dwa worki, ale jeden jest dla takiego młodszego niemowlaka, a drugi dla większego dziecka. No to wyciągnęłam już kilka. Ustawiłam sobie dwa materiałowe kosze w sypialni i w jednym chowam aktualne zabawki. I co tydzień będzie rotacja, te z poprzedniego tygodnia z powrotem do worka, a jakieś nowe z worka do zabawy. Dzięki temu mu się nie Nudzą :D

To jest np u nas standardowy zestaw dzienny przy takiej pogodzie. A na zewnątrz zakładam jeszcze coś dodatkowo, chociaż teraz nigdzie się nie wybieramy bo leje tak że ja nie wiem ,😂😂
To moja tylko bodziak w domu i gole nogi 😀a na dwor na bodziaka na dlugi rękaw albo bluza albo kurteczka cienka. Teraz będziesz musiała ostro grzać w mieszkaniu, ważne jest żeby przez pierwsze 2 lata duzo grzać w mieszkaniu, żeby ogrzać mury, i grzyba nie było

reklama
To moja tylko bodziak w domu i gole nogi 😀a na dwor na bodziaka na dlugi rękaw albo bluza albo kurteczka cienka. Teraz będziesz musiała ostro grzać w mieszkaniu, ważne jest żeby przez pierwsze 2 lata duzo grzać w mieszkaniu, żeby ogrzać mury, i grzyba nie było
Zrobi się cieplej jak sąsiedzi zaczną grzac 😂 bo mamy pomiędzy nimi mieszkanie, więc z dwóch stron będziemy pasozytowac 😂
Zaraz uruchamiamy ogrzewanie podłogowe na dole, więc zrobi się lepiej. Na piętrze jest już ciepłej, tylko że jednak całe ciepło ucieka do góry, więc na dole idzie zamarznac :D

Do góry