reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Anetko
wreszcie i my się dołączamy do życzeń...wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze i wielkiej pociechy z Twoich skarbów
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

U nas ząbków na razie nie widać...dzięki Bogu...tfu, tfu....ale ślinienie jest ogromne, zwłaszcza jak Wiktor leży na brzuszku to leci mu z buzi jak na tej reklamie Link4!!!

Odnośnie przeskoku...to też żeby nie zapeszać...tfu, tfu...Wiktor już drugą noc przespał jak dawniej od 21 do 6-7 rano, więc FANTASTYCZNIE!!!:happy:

Agatko co do wałeczków to może spróbuj jeszcze parę razy, może za którymś razem Darii się spodoba...a wogóle to mówisz, że Daria musi leżeć wyżej to może podłóż jej coś pod materac, zamiast używać poduszki...ja po powrocie ze szpitala podłożyłam z jednej strony pudełko pod materac i w ten sposób Wiktor leżał na prostym a główkę miał wyżej...ostatnio mu to już wyciągnęłam i śpi całkiem na płasko:-)

A i u nas pogoda beznadziejna..także ze spaceru NICI!!!:-(
Ale nic...miłego dnia Mamuśki:)

reklama
Anetko Wszystkiego Najlepszego!:-):-):-)
U nas dzis slonecznie.Bylam z synkami na malym spacerku a Toska dopiero do domku wstawilam po 3 godzinnej drzemce na tarasie.
Teraz sobie cycka wiec mam jedna reke wolna;-) No i dzis maz na badaniach w Poznaniu wiec trzymajcie kciuki!
No dobra lece bo komus beknac sie musi ;-)

nam znajoma polozna wrecz zabronila uzywac poduszki do ok roku
Madzia tez ulewa wiec pod lozeczko mamy z jednej strony podlozone dwie encyklopedie :tak: probowalam wkladac koc pod materacyk ale wtedy mala zjezdzala jak na zjezdzalni :-)

Aneczko kciuki zaciśnięte. Trzymam mocno.

My właśnie wróciliśmy ze spaceru, teraz niezła śnieżyca się rozhulała za oknem.
Adaśko jeszcze smacznie śpi w wózeczku.

Dziękuję dziewczyny za informacje o tym badaniu bioderek. Jak na razie kurcze biję się z myślami, czy iść czy odpuścić tę wizytę.

Ataata a wałeczki na 100% Ci się przydadzą. Pewnie Daria musi mieć więcej czasu aby się z tą nowością oswoić ;-)
A co do butelek - u nas Avent. Ale nie wypowiadam się za bardzo, bo u mnie tylko herbatka i woda z tego jest pita - tu rozmiar 1, bo z 2 za mocno Adaskowi leci.

Kasieńko witaj! Uściskaj Oliśka! Życzę Wam powodzenia i dużo siły w tych chwilach jakie przed Wami. Wierzę mocno, że będzie wszystko dobrze.

Dotka u nas jak na razie cały czas ślinienie i pchanie wszystkiego do buzi. Apetyt pozostał, gorączki nie ma. Jak byłam na ostatniej wizycie to pediatra powiedziała, że fakt to ząbki, ale wcale już teraz nie muszą wyjść... Zatem może u nas będzie tak jak pisała Viki i Aneczka. Zobaczymy.

Jutrzenka a jeśli chodzi o pieluszki to już na pupę od dłuższego czasu wkładam 3. Na nockę 4. Teraz dostałam mega pakę pampersów z niemiec (ponad 150 szt.) i faktycznie cholerka jest różnica. No jestem nimi zachwycona. Fajnie pachną, są mięciutkie...

Anetko (ty czujesz się staro? hmm... to ze mnie już niezły rupieć musi być...)
KOCHANA!
SAMYCH RADOśCI, DUżO SZCZęśCIA I SPEłNIENIA WSZYśCIUTKICH MARZEń!!!

O Ewa, te pieluchy.... no właśnie...My tez dostajemy co miesiąc mega pakę i są super...teraz mamy 3 active fit-rewelacja:tak:bez sensu, że jest taka duża różnica pomiedzy pampersami...

Aneczka mocno trzymamy kciuki!!!!!:tak::-):-):-)
Kasia nareszcie Jesteś...trzymaj się!!! My tu wszystkie wierzymy i wiemy, że będzie dobrze.
My też po spacerku, słoneczko pieknie świeci....
Dobra uciekam bo spalę obiadek:-D;-)

hej, dziewczyny. My w końcu po świętach. Wróciliśmy wczoraj późnym wieczorem. Porażka. 200 km jechaliśmy...5,5 godziny :crazy:
Mój mąż wychodził z siebie, ja miałam zamiar pożyczyć pampersa od syna, bo stacji akurat na trasie nie było a mnie jak na złość pęcherz powiedział "teraz muszę sie opróżnić" :wściekła/y:
Najdzielniej wszystko zniósł oczywiście Szymon. Spał sobie smacznie, potem go nakarmiłam, pobawił sie chwilę, pooglądał ociekające obrazki za szybą i znów zasnął. Szkoda mi go tylko było, że tyle czasu siedział w foteliku. Biedny mały kręgosłupem:-(
Ale świętą u teściów uważam za udane. Było super. Małemu sie tez spodobało. Aż z radości nauczył sie w końcu przekręcać z brzucha na plecy. Tylko trzeba go było pilnować, bo wszystko w jednym kierunku robi. Więc kładłam go na sofie po lewej stronie, a Szymon hop na brzuch i zaraz hop na plecy :-) Tak kilka razy i już był po prawej stronie :-)

Anetko, też dołączam sie do życzeń urodzinowych. Dużo zdrówka dla Ciebie i Twojej trójeczki.

A z tym wiekiem to nie przesadzaj może co. Ja to dopiero
jestem stara rura ;-). Musze chyba założyć klub seniora grudniówek.

Wczoraj widzieliśmy się tez z koleżanką, która ma synka w 7 miesiącu.
Matko! 3 miesiące różnicy w wieku a jaka przepaść w rozwoju :szok:
kolega juz siedzi, pełza sobie po zabawki jakie mu sie podobają, sam wtyka sobie smoka do buzi i kołysze sie na brzuchu (to było najśmieszniejsze: nogi w górę, ręce na boki i na brzuszku udaje samolot :-)). Pokaże wam na zdjęciu,tylko kumpela musi mi przysłać, bo nie mieliśmy swojego aparatu ze sobą.

Musze kończyć, bo trochę się ogarnąć trzeba po wyjeździe póki mały śpi. Do zobaczenia wieczorkiem.

reklama
Nie wiem jaka jest rozmiarówka w Polsce...napiszę Ci jakie ja mam z Niemiec:
np.BABY DRY 3 - od 4 do 9kg
ACTIVE FIT 3 też od 4 do 9 kg
Fajne jest to, że są pakowane w takie duże kartony i tam jest 156 sztuk albo 132 sztuki....:-)

Do góry