reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majóweczki 2008

pola ja miałam zewnątrzoponowe i jestem zadowolona. Zdecydowałam się na to długo przed porodem. Dlaczego miałabym się męczyć. Jednak przyznam że znieczulenie zadziałało tylko na prawą stronę mojego ciała (ponieważ w czasie podawania znieczulenia siedziałam krzywo na łączeniu łóżka). tak więc lewą stroną wszystko czułam. Miałam też mdłości po porodzie i wymiotowałam (efekt uboczny znieczulenia), ale trwało to bardzo krótko. Jeżeli anestezjolog będzie wolny tym razem też się zdecyduję. U nas to znieczulenie jest darmowe.

reklama
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, już mi lepiej, myślę sobie i tłumaczę że może to jakiś skrzep się przyczepił do wargi, albo coś pływającego z wód.
Ide jutro na badanie CRP, co to jest, z krwi czy z moczu? Ja byłam w takim amoku w gabinecie że praktycznie niczego nie zapamiętałam.
W piątek mam sie stawić w szpitalu na Chałbińskiego na patologię zrobić posiew z pochwy. I jeszcze ten cholreny akumulator mi padł, usze kupić nowy:wściekła/y::wściekła/y:

Ide jutro na badanie CRP, co to jest, z krwi czy z moczu? Ja byłam w takim amoku w gabinecie że praktycznie niczego nie zapamiętałam.
W piątek mam sie stawić w szpitalu na Chałbińskiego na patologię zrobić posiew z pochwy. I jeszcze ten cholreny akumulator mi padł, usze kupić nowy:wściekła/y::wściekła/y:
za cholere nie wiem co to jest to CRP :dry:

a co do tej wizyty w szpitlu to może sie z Aurelia spotkasz ;-):-p
spokojnie wszytko napewno będzie dobrze ::tak:

faktycznie mógł to yć przyczepiony kawałek śluzu albo jakiegoś nabłonka :tak:

za cholere nie wiem co to jest to CRP :dry:

a co do tej wizyty w szpitlu to może sie z Aurelia spotkasz ;-):-p
spokojnie wszytko napewno będzie dobrze ::tak:
faktycznie mógł to yć przyczepiony kawałek śluzu albo jakiegoś nabłonka :tak:
Moze się spotkamy:tak: rzeczywiście, a te CRP wyczytałam już że się robi z krwi, aby sprawdzić poziom białka , wykrywa stany zapalne w organiźmie i może paciorkowaca typu B, tak mi się wydaje. Ja już nie wyleczę tej infekcji pochwy nie ma szans i lekarz się obawia czy to nie doprowadzi do przedwczesnego porodu, a w razie paciorkowca jest przeciwskazanie do porodu naturalnego.

pola ja miałam zewnątrzoponowe i jestem zadowolona. Zdecydowałam się na to długo przed porodem. Dlaczego miałabym się męczyć. Jednak przyznam że znieczulenie zadziałało tylko na prawą stronę mojego ciała (ponieważ w czasie podawania znieczulenia siedziałam krzywo na łączeniu łóżka). tak więc lewą stroną wszystko czułam. Miałam też mdłości po porodzie i wymiotowałam (efekt uboczny znieczulenia), ale trwało to bardzo krótko. Jeżeli anestezjolog będzie wolny tym razem też się zdecyduję. U nas to znieczulenie jest darmowe.

U nas też jest darmowe. Mój lekarz jest zdania, że po to zostało to wymyślone, żeby kobietom ulżyć w bólu. Jednak powiedział, że ze znieczulenia korzysta jedynie 10% rodzących :baffled: dlatego pytam się o Wasze opinie

Rany ale u mnie zima! Sypie na calego.Pod czas zimy do tej pory nie spadlo tyle sniegu co w tej chwili. Jest pieknie bialo ale juz jak dla mnie to za pozno na zime.Ladna mi wiosna....

Madamagda, czyli wniosek jest taki, że Chałbińskiego już w piątek będzie otwarty...Jejku, to albo do mnie zadzwonią na piątek, albo na poniedziałek. Ale w razie czego to mnie poznasz, nie?

U mnie też biało ale na szczęście przestało już sypać i mam nadzieję że na tym się skończy przynajmniej lepsze samopoczucie bym miała a tak to cały czas jakaś zmęczona chodzę W ogóle ostatnio mi ciężko cokolwiek zrobić:baffled:

reklama
Aurelia
jasne że cię poznam, ja mam się stawić do pani Gabrysi jakiejś tam, ale najpierw zadzwonić, bo nie wiadomo jak będzie działał oddział już w piątek.
A byłam dzisiaj na Kamińskiego, rewelacja.!!!!! Tylko nie wiem jak w przypadku teraz cc.

Do góry