reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny w Lidlu kaszki z helpa są po 7,49 :) @marta18691 i promocja na pampersy lupilu 82 sztuki za 20 parę złoty, u mnie niestety tylko te premium były, a w tamtym tygodniu jeszcze i niebieskie były. :) są promocje na kaszki w Tesco i gdzieś jeszcze były, chyba biedronka.
Ja dzisiaj kupiłam lupilu premium i stwierdzam, że to takie premium jak z koziej d*upy trąba, bo są jak zwykłe dady, a nawet dady porządniejsze w dotyku i tańsze 😅 nawet nie wiem, czy cenowo taniej nie wychodzą te niebieskie dady soft, a te są najlepsze ze wszystkich (bambusowe też miałam 2 różne firmy i obie spoko) 🙂 kaszki też widziałam, ale nie brałam, bo jeszcze mam, o dziwo jaglana chyba bardziej niż manna małemu podchodzi 😱 albo kwestia dodatków owocowych 🤷 Mi osobiście manna bardziej smakuje, kaszka jaglana to jednak do zwykłej kaszy w smaku się nie umywa 🤪

Moje dziecko wciąż się przewraca z brzuszka na plecy, a potem niemiłosiernie się drze, żeby go znów na brzuszek przekręcić, bo jemu nie idzie to tak płynnie jak w drugą stronę to lepiej się drzeć niż próbować. Łeb mi pęka od tych wrzasków, a o jego strunach głosowych to nawet wolę nie myśleć, już jest zachrypnięty🤦

Moje dziecko wciąż się przewraca z brzuszka na plecy, a potem niemiłosiernie się drze, żeby go znów na brzuszek przekręcić, bo jemu nie idzie to tak płynnie jak w drugą stronę to lepiej się drzeć niż próbować. Łeb mi pęka od tych wrzasków, a o jego strunach głosowych to nawet wolę nie myśleć, już jest zachrypnięty🤦
Zobaczysz jak będzie stawal i się puszczał. Mój ciągle płacze i ma cała główkę poobijana, ale nie przestanie tego robić 🤣🤣

Moj Mlody wcinal dzisiaj sloiczek z mieskiem w potrawce i az mu sie uszy trzesly-samych warzyw tak chetnie nie je.
tez kupilam te Lupilu Premium wczoraj, ale stwierdzam, ze sa bardzo cienkie i takie „nieoddychajace”. Ja jednak Pampers Premium Care albo Pure albo Bambiboo najbardziej lubie.
A czy ktoras z Was chodzi z Maluszkiem na zajecia sensoryczne? Bo cos mi sie kojarzy, ze byla o tym mowa. Zastanawiam sie nad tym-co jest na takich zajeciach? My mamy rehabilitacje przedluzona do roczku, ale to glownie sa masaze, a chcialabym, zeby synek tez z innymi dziecmi chodzil na zajecia.

No właśnie badała go tylko palpacyjnie i osluchiwała stetoskopem. Mówiła że czasami tak dzieci mają. Ale ja na pewno pójdę zrobić wszystkie badania USG itd.
Moje dziewczyny też miały szmery Kinga ma niedomykalność zastawki trójdzielnej a Natalia miała dziurkę w komorze ale bym musiała zaś sprawdzić czy to się zabliźniło

Moj Mlody wcinal dzisiaj sloiczek z mieskiem w potrawce i az mu sie uszy trzesly-samych warzyw tak chetnie nie je.
tez kupilam te Lupilu Premium wczoraj, ale stwierdzam, ze sa bardzo cienkie i takie „nieoddychajace”. Ja jednak Pampers Premium Care albo Pure albo Bambiboo najbardziej lubie.
A czy ktoras z Was chodzi z Maluszkiem na zajecia sensoryczne? Bo cos mi sie kojarzy, ze byla o tym mowa. Zastanawiam sie nad tym-co jest na takich zajeciach? My mamy rehabilitacje przedluzona do roczku, ale to glownie sa masaze, a chcialabym, zeby synek tez z innymi dziecmi chodzil na zajecia.
Ja zapisuje nas jak się trochę odrobimy z kasą.na bieżąco. Pewnie od października :D widziałam że tam mnóstwo różnych zabaw typu różne maty sensoryczne, różne kształty faktury itp. i dziecko sobie to dotyka, słucha, ogląda. Ale nie byłam nigdy jeszcze, więc tylko na zdjęciach oglądałam ;D

No właśnie badała go tylko palpacyjnie i osluchiwała stetoskopem. Mówiła że czasami tak dzieci mają. Ale ja na pewno pójdę zrobić wszystkie badania USG itd.
Jest coś takiego jak struna rzekomą i wtedy słuchać trochę szmeru, to może być to. Częste u niemowlaków i zanika samo, mój młody mial i w sumie nie wyszłoby gdyby nie to, że osluchiwali go codziennie jak z żółtaczka byliśmy w szpitalu.

reklama
Do góry