reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Kurczę brzmi to nieprzyjemnie....i nie wiadomo czy życzyć aby to było to i wdrożyć skuteczne leczenie czy lepiej żeby nie....Mimo wszystko mam nadzieję , że poczujesz ulgę i w końcu dowiesz się co Ci dolega🤗3mam kciuki oczywiście...a na słowo "kolonoskopia" aż mnie boli...tam:(
Mialam w swoim życiu gastroskopie robione wiec i kolonoskopie jakoś zniosę 😊

reklama
u nas idą dolne dwójki, za szybko to wszystko ale przecież nie powstrzymam 😱
znowu się zaczęło wypił dzisiaj może z pół litra mleka no + stałe 250 g
dzisiaj spróbował królika - omg dla mnie to śmierdzi ☹️ a mój Mąż jest dobry a gdzie to mięso?
ja no zmielone a on jak na takie gładkie?
ja no tak? to nawet nie wiadomo czy tam królik jest😂😂😂
zaraz jeszcze dam małemu na śpiocha może jeszcze mleka i śpi dzisiaj z nami nie chce pobudek

u nas idą dolne dwójki, za szybko to wszystko ale przecież nie powstrzymam 😱
znowu się zaczęło wypił dzisiaj może z pół litra mleka no + stałe 250 g
dzisiaj spróbował królika - omg dla mnie to śmierdzi ☹️ a mój Mąż jest dobry a gdzie to mięso?
ja no zmielone a on jak na takie gładkie?
ja no tak? to nawet nie wiadomo czy tam królik jest😂😂😂
zaraz jeszcze dam małemu na śpiocha może jeszcze mleka i śpi dzisiaj z nami nie chce pobudek
A mój 4 x mleko po 200 ml plus kaszka z owocami plus sporo zupki. Nie wiem gdzie on to mieści a jest szczuplutki. Twój je na śpiocha? Mój jak śpi to jak kamień, nie byłoby szans 🤣 wow, już 2 idą. A mój nadal bezzębny 🤔

No oczywiście chyba każdy miał okazję obejrzeć 😃 oni chyba zakładali- "Polską partię uczciwości" jak się mylę niech ktoś mnie poprawi 😂
Ja nie oglądałam, od 13 już lat nie mam tv, widziałam jakieś fragmenty u mojej mamy i nie strzymałam więc wyparłam całkowicie 🤣🤣

Ja dziś byłam u lekarza sama ze sobą, bo te jelita mnie wykończą. Mam do zrobienia milion badań plus kolonoskopię w trybie pilnym, lekarz podejrzewa wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Trzymajcie za mnie kciuki.
O kurczę.
Trzymam kciuki, bardzo.

Nie bój się kolonoskopii, mój mąż miał dwa razy i bez problemu dał radę a to facet i jeszcze bojący się służby zdrowia 🤣 On ma właśnie zapalenie jelita i od 2 lat bierze na to tabletki, które mu bardzo pomagają. Polecam też sok z karczocha, naprawdę są efekty.
No prawda, kolonoskopia jest beznadziejnym badaniem, ale do przeżycia, wolę je niż gastroskopię. Choć gastro miałam już dwa razy, a kolonoskopię raz i drugi raz będę miała w marcu (ostatnio miałam polipy, ale łagodne i nie rakowaciejące, ale mój dziadek miał nowotwór jelita grubego więc mam obciążenie i wolę kontrolować)
No mi już Pani doktor zapowiedziała że może być sytuacja gdzie będę musiała zakończyć KP jak przyjdzie mi brać leki. Trochę się tym załamałam. Ale trudno, jak trzeba będzie to trzeba.
KP jest mniej ważne niż Twój komfort i zdrowie. Najważniejsze, żebyś wiedziała, co Ci jest i zaczęła leczenie.

Mialam w swoim życiu gastroskopie robione wiec i kolonoskopie jakoś zniosę 😊
Zuch dziewczyna!!

A mój 4 x mleko po 200 ml plus kaszka z owocami plus sporo zupki. Nie wiem gdzie on to mieści a jest szczuplutki. Twój je na śpiocha? Mój jak śpi to jak kamień, nie byłoby szans 🤣 wow, już 2 idą. A mój nadal bezzębny 🤔
Moja też zupełnie bez zębów 🙈

Jutro Dobrusia do przedszkola, bo od wczoraj rano żadnego wypadku ani bólu brzucha nie ma, dzisiaj napiekłam 48 babeczek cytrynowych, 24 do przedszkola i reszta do domu, bo przecież jak to tylko do przedszkola, normalnie mąż i najstarsza córka awanturę mi zrobili, kolejną podwójną porcję musiałam zrobić...(do przedszkola urodzinowo)

A mój 4 x mleko po 200 ml plus kaszka z owocami plus sporo zupki. Nie wiem gdzie on to mieści a jest szczuplutki. Twój je na śpiocha? Mój jak śpi to jak kamień, nie byłoby szans 🤣
normalnie też je więcej tak koło 800 ml-900 ml mleka, kaszka i stałe 200-300g ale już wiem po jedynkach że idą kolejne...
od 5 ms na śpiocha dawałam ostatni g.23 i coś tam marudnie otwiera Pysiaka wytrąbi, odbije mu się ii zasypia na ramieniu (nawet oczu nie otworzy 😂) odkładam i śpi do rana😁

Jutro Dobrusia do przedszkola, bo od wczoraj rano żadnego wypadku ani bólu brzucha nie ma, dzisiaj napiekłam 48 babeczek cytrynowych, 24 do przedszkola i reszta do domu, bo przecież jak to tylko do przedszkola, normalnie mąż i najstarsza córka awanturę mi zrobili, kolejną podwójną porcję musiałam zrobić...(do przedszkola urodzinowo)
zawsze na noc musisz narobić smaka😍 zjadłabym z 5 szt co najmniej coś chyba umnie hormony szaleją bo tak chodzi za mną jakieś ciacho, że szok😂

no miejmy nadzieję, że trochę dłużej pochodzi✊

zawsze na noc musisz narobić smaka😍 zjadłabym z 5 szt co najmniej coś chyba umnie hormony szaleją bo tak chodzi za mną jakieś ciacho, że szok😂

no miejmy nadzieję, że trochę dłużej pochodzi✊
Przepis banalny, mogę podrzucić 😁 ja uwielbiam misę ze stojakiem, bo wrzucam masło i cukier i to się trze, a ja w tym czasie ogarniam całą resztę. W sumie 10 minut i ciasto gotowe, tylko upiec trzeba 🤣
Tylko ja daję mniej cukru, bo wolę mniej słodkie ciasta, a do przedszkola dodatkowo było z lukrem.
Za to przed chwilą zjadłam jedną babeczkę z czekoladowym masłem orzechowym (skład: orzeszki, kakao, ksylitol więc super) i była zajebista. Akurat na noc przy moim refluksie 🤣🙈
A, dzięki tej zewnętrznej spowiedzi już wiem, skąd dziwna kupa u mojego dziecka - matka źre masło orzechowe trzy dni z rzędu 🙈🙈

reklama
Podeślij, poczytanie i zorientowanie się nic nnie nie kosztuje.
Ja muszę zacząć Dobrusi stopę smarować świństwe m na kurzajki, bo jej się roznosi jak wściekłe. Ma juz chyba z 10.

Ja też poproszę o namiary 😁

Na Fb jest oleolove - dziewczyna olejkami wyprowadziła dzieci ze sterydów, które brały ze względu na astmę i alergie. Kiedyś brali sterydy codziennie, teraz max kilka razy w roku. I ona jak zaczęła sama u siebie stosować te olejki to też zajęła się ich dystrybucją. Niedawno odeszła z korpo, bo chce robić coś co ma sens (w korpo się poznałyśmy, więc wiem że historia o dzieciach jest prawdziwa, bo sama byłam swiadkiem jak musiala podawać sterydy rocznym dzieciom). Prowadzi lives o olejkach i dużo podpowiada jak można pomoc sobie olejkami.

Ja dziś byłam u lekarza sama ze sobą, bo te jelita mnie wykończą. Mam do zrobienia milion badań plus kolonoskopię w trybie pilnym, lekarz podejrzewa wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Trzymajcie za mnie kciuki.

Ojej, dużo zdrówka 😘

Do góry