reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja, też w nocy śpi ostatnio niespokojnie, faktycznie pełza po całym łóżku. Śpimy razem we dwie, więc budzę się na każdy jej ruch lub stęk jęk sapnięcie, no ciągłość snu jest mocno nadwyrężona. Ale ja od porodu nie przespalam ciągiem 2 godzin, także ten, przyzwyczajona jestem 😅
Ja spałaś spokojnie, a teraz nie możesz to rzeczywiście można to "boleśnie" odczuwać.
Łooo matko nie przespałaś 2 godzin ciągiem od 7 miesięcy?
To jak Ty funkcjonujesz?Ja bym chyba umarła:oops:Nie byłabym wstanie nic zrobić a moje wq...nie sięgałoby zenitu😱
To ja już nie narzekam , że wstaje przed 7 bo moja ma tylko jedną pobudkę w nocy(odpukuję) a zdarzyło się parę razy ze była to godz 6(to już można powiedzieć , że dzień a nie noc🤣) ale tylko może z 3 razy....jaka ja wtedy byłam wyspana🤣
Ale są też noce że parę razy trzeba wstawać ale to rzadkość...(odpukuję):)

reklama
Alergolog albo dermatolog, u nas też raz schodzi raz wychodzi i tak wkoło🙈 z kosmetyków stosujemy teraz la roche dla skóry atopowej, najgorzej z tą głową bo niestety dermicin u nas nie sprawdził się nie ma poprawy i muszę zwiększyć częstotliwość stosowania lacoid ale nawet on nie za bardzo pomaga.
Mnie Lipaaa 😘namówiła na mop ariete a już byłam zdecydowana na vilede😅czekam na dostawę 😀
Ach te nasze atopiki...😞
Szkoda , że dermicin się nie sprawdził....
Daj znać jak to la roche dla skóry atopowej...czy coś lepiej czy to samo...
No powiem , że ja też się skłaniam do tego mopa...już link otwarty czeka parę dni:)
Ale teraz poczekam aż przyjdzie i opiszesz swoje wrażenia:)
Do jakiego rodzaju podłog będziesz używać?

Łooo matko nie przespałaś 2 godzin ciągiem od 7 miesięcy?
To jak Ty funkcjonujesz?Ja bym chyba umarła:oops:Nie byłabym wstanie nic zrobić a moje wq...nie sięgałoby zenitu😱
To ja już nie narzekam , że wstaje przed 7 bo moja ma tylko jedną pobudkę w nocy(odpukuję) a zdarzyło się parę razy ze była to godz 6(to już można powiedzieć , że dzień a nie noc🤣) ale tylko może z 3 razy....jaka ja wtedy byłam wyspana🤣
Ale są też noce że parę razy trzeba wstawać ale to rzadkość...(odpukuję):)
Właśnie się sobie dziwię, że niewyspana nie chodzę. Chyba po prostu zapadam szybko w tę głęboką regenerującą fazę snu, bo śni mi się coś co noc.
Z tego też powodu brak mi motywacji by coś zmienić w tym jej przerywanym śnie 😉
Czekam aż wyrośnie.
Mój syn też chętnie z nami sypiał do 12 roku życia ( i chętnie nawet się z nami kąpał w wannie w tym wieku 🤭) potem nagle z dnia na dzień rodzice stali się bee. Czyli normalnie, późno dojrzał 😅

Ach te nasze atopiki...😞
No powiem , że ja też się skłaniam do tego mopa...już link otwarty czeka parę dni:)
Dołączam do grupy atopików. Suche czerwone policzki od 2 tygodni. Chociaż już się nie drapie. Właściwie to takie trochę bezradne jesteśmy. Nobel dla tego, który wymyśli skuteczną terapię alergicznych niemowląt 😔

Ach te nasze atopiki...😞
La roche jest dobre wiem sama po sobie bo też długo stosowałam ale u małego ciężko mi stwierdzić bo wcześniej w połączeniu z innymi kosmetykami nie stosowałam protopicu a teraz z nim jest duuużo lepiej. 😉najgorzej mnie martwi ta głowa chciałabym już w końcu coś znaleźć co by mu pomogło ale to jest tak że jak jest rzut wysypki to na głowę też i drapie aż do pojawienia się ropy a potem mu to zasycha i ma takie łuski , zobaczę jeszcze do poniedziałku i jak nie to pojedziemy do dermatologa może jeszcze co innego nam zapisze. 😉mopa będę testować na puzzlach, panelach, płytkach i wykładzinie PCV, dam znać 😉

Dołączam do grupy atopików. Suche czerwone policzki od 2 tygodni. Chociaż już się nie drapie. Właściwie to takie trochę bezradne jesteśmy. Nobel dla tego, który wymyśli skuteczną terapię alergicznych niemowląt 😔
Może miło nam nie jest że też macie ten problem ale zawsze raźniej 😉to Brzmi jak typowy objaw alergii na białko mleka🙈

Może miło nam nie jest że też macie ten problem ale zawsze raźniej 😉to Brzmi jak typowy objaw alergii na białko mleka🙈
Tak może być, karmię piersią i stosuję dietę eliminacyjną, ale taką niedrastyczną, typu nie odrzucam total wszystkiego gdzie mogą być śladowe ilości mleka. Może bym musiała jednak. Po marchwi surowej bardzo ją swędziały te policzki teraz nie.
Jak Ci się Bastian drapie to bardzo współczuję, malutki nie rozumie, że nie może 😪
Szkoda, że dermicin niw pomógł, nam bardzo, dlatego polecałam jako skuteczny 🙁

Alergolog albo dermatolog, u nas też raz schodzi raz wychodzi i tak wkoło🙈 z kosmetyków stosujemy teraz la roche dla skóry atopowej, najgorzej z tą głową bo niestety dermicin u nas nie sprawdził się nie ma poprawy i muszę zwiększyć częstotliwość stosowania lacoid ale nawet on nie za bardzo pomaga.
Mnie Lipaaa 😘namówiła na mop ariete a już byłam zdecydowana na vilede😅czekam na dostawę 😀
Czy wasze maluchy mają uczuleniowe plamki czy łuszczycę/ atopowe zapalenie skory . Mojej coś się na rączce pojawiło i tak się zastanawiam co to może być bo mąż ma łuszczycę i boje się żeby to nie było to

reklama
A jak wyglądają u Was drzemki w ciągu dnia?🙂u nas z reguły były około 9, 12 i 16 a teraz tak jej się zmieniło że mam wrażenie ze w ogóle by nie spała
moja wstaje o 6 rano i mamy 2 drzemki, ok.9 (zazwyczaj 1h-2h) i ok.14. (zazwyczaj 1h) i później dopiero na noc. Ja pilnuję tego, żeby miała drzemki, to jest b. ważne dla zdrowia, żeby maluch odpoczął i nie ma szansy, żeby przechodził cały dzień w takim wieku. Nauczyłam Domi zasypiania w łóżeczku i ona wie (naprawdę takie maluchy są już rozumne), że pora na drzemkę

Do góry