Hmmmm
Fanka BB :)
Mi zawsze dawali, nie musiałam kupowaćTego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygamglukoze trzeba kupic w aptece?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi zawsze dawali, nie musiałam kupowaćTego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygamglukoze trzeba kupic w aptece?
To zależy czy masz glukozę czy test obciążenia glukozą. Glukoza to po prostu pobranie krwi, a test obciążenia glukozą to idziesz, pobierają ci krew, później musisz wypić 75g glukozy rozpuszczonej w ok 250ml wody w ciągu 5 minut (niektóre placówki dają ci w kubeczku już rozrobioną glukozę, a niektóre każą żebyś sama się zaopatrzyła w glukozę i w wodę), następnie po 1 godz. Pobierają ci znów krew i znów po kolejnej 1 godz.Tego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygamglukoze trzeba kupic w aptece?
Wlasnie ze glukoza tylko napisaneGlukoza to zwykle badanie ja krwi
chybas że masz test odciążenia glukoza to wtedy polecam kupić smak cytrusów (cytryna, pomarańcza) w aptece![]()
Badanie wygląda tak: idziesz do labatorium i w większości bez kolejki pobierają Ci krew po czym wypijasz glukoze. Prawdopodobnie dostaniesz też wodę do przepicia. Po 1 h pobierają Ci znów i za 2 znów. Co do glukozy musisz zadzwonić do labo, bo u mnie było w cenie.Tego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygamglukoze trzeba kupic w aptece?
Czyli tylko z krwi, nic pić nie będziesz. Inaczej miałabyś napisane w nawiasie ile glukozy (75g). Nie wiem czy robią tylko z 75g, ja w pierwszej ciąży mialam zlecone przez gina 50g..Wlasnie ze glukoza tylko napisane
Mam chyba jakiś gorszy dzienTo czym Ty sie przejmujesz? Spokojnie. Bedzie dobrze!
To zwykle badanie z krwi na czczoWlasnie ze glukoza tylko napisane
Nie. Ja dostalamTego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygamglukoze trzeba kupic w aptece?