reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Hehe ale pies zadowolony że Nastka coś mu zostawiła🤣

A do Ciebie to sama bym na te śniadania wpadała🤣
Tylko pies był zadowolony 😃 chyba Nastce też kolejne zęby będą wychodziły bo znów się ślini i jeździ językiem po dolnych dziąsłach i wszystko pakuje do buzi, więc podejrzewam ze 2-ki Welcome 😃

reklama
Tylko pies był zadowolony 😃 chyba Nastce też kolejne zęby będą wychodziły bo znów się ślini i jeździ językiem po dolnych dziąsłach i wszystko pakuje do buzi, więc podejrzewam ze 2-ki Welcome 😃
Ja wczorajszy dzień to chyba wymażę z pamięci...tak się darła cały dzień , że aż jej paracetamol podałam bo już nie wiedziałam o co kaman....dziąsła na górnych jedynkach aż sine a zębów nie widać:(
A jak dotknęłam w miejscu dolnych dwójek to nie mogłam przez 10 min jej uspokoić więc nie wiem ile tych zębów jej idzie ale jest armagedon...
Oby u Was wyszło to bezboleśnie....😀

Ja wczorajszy dzień to chyba wymażę z pamięci...tak się darła cały dzień , że aż jej paracetamol podałam bo już nie wiedziałam o co kaman....dziąsła na górnych jedynkach aż sine a zębów nie widać:(
A jak dotknęłam w miejscu dolnych dwójek to nie mogłam przez 10 min jej uspokoić więc nie wiem ile tych zębów jej idzie ale jest armagedon...
U nas jest marudzenie, lecz na odkładanie do łóżeczka. Ciągle chce być w centrum zainteresowania. Tak nie ma krzyków obecnie i oby tak zostało..

My mamy jeden ząbek, wyszedł niepostrzeżenie.

Ale Melania realizuje od wczorajszego popołudnia Twój scenariusz. Budzi się po nocy, cycusiem nie mogłam jej " znokautować" , jak mówi karoo-kp. Od rana jęki, stęki, krzyki nawet, takie złośliwe, nie bólowe.
I też nie mam opcji numer 4 🙄
Jak u Ciebie tak kilka dni z rzędu to dziwię się, że jeszcze siwa nie jesteś i masz ochotę miłe rzeczy do nas pisać.

O losieee....

Lipaaa kiedyś pisała, że jej Maja ociera sobie kolanka.
Moja też nie lubi gołych kolanek do pełzania, ale stópki zawsze gołe 😄
Tak, jak zasuwa po dywanie albo plytkach.
Jak pełzala to miała nawet udka zaczerwienione od tarcia.
Maja już raczkuje i zawsze jest w spodniach i skarpetki też raczej zawsze... chyba, że bawimy się na łóżku, wtedy w samym pampersie 😉

reklama
Jak ćwiczycie Patii? W sensie, co trzeba robić?
Gdy leży na pleckach trzymam ją za prawy bark aby przylegał do maty i pokazuje jej zabawkę aby główkę skierowała na bok maksymalnie ile potrafi w lewą stronę. Bo musi umieć dotknąć policzkiem podłogi, a tego nie potrafi bo ten mięsień ma skrócony z tej strony. Albo chwatam ją za lewy bark i przyciskam go niżej a drugą ręką główkę odchylam w prawa stronę, aby trzymała główkę w pionie i aby naciągnąć ten mięsień. Niestety nie jest to dla niej przyjemne i szybko marudzi przy tym.

Do góry