reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A to chyba zależy od dziecka bo my mamy takiego psa ale zwraca na niego uwagę tylko jak sobie idzie i jak już pójdzie to ma w dupie. U nas tylko taka różnica że my już raczkujemy 🙂
A u nas do wszystkich zwierzaków wielka miłość. My z mężem też kochamy zwierzęta, więc nie dziwne ze Nastka tak żywo na psa reaguje. Tylko ze piesek jest typem kanapowca i lubi spokój więc raz Lucyna sama zaczepia Anastazje i ją liże, a jak nie chce agencji to reaguje jak reaguje.

Oby bo pobudki o 5.30 nie są dla mnie
My też dziś pobudka 5.30..😵 I bardzo niespokojna noc.. Ja do normalnego funkcjonowania muszę byc wyspana więc każda noc odbiegająca od normy (czyli 1,2 pobudki) to dla mnie tragedia.. I odrazu mam wizję tego że każda noc już tak będzie wyglądać i będę w stanie permanentnego niewyspania 🤣

moje dziecię wstało o 3.30 na jedzonko 😂dotychczas jak był skok(do 37 tc trwa) to mało jadł a teraz od wczoraj pije jak smok zje i butle 150 ml i obiadek i deserek 😱 wczoraj w sumie 790 ml i 520 g stałego 😬
tak jak u was dziewczyny mnie ta pobudka jakoś nie przeraziła 😂 bo sama jakoś spać nie mogę a w sumie wyspana jestem nie wiem o co chodzi 🤷🏻‍♀️
mam nadzieję, że małemu ten apetyt tak nie zostanie bo wczoraj już ważył ok 9,2 kg a mamy 38 tc🥰

Ps do mam karmiących stałym pokarmem czy wasze dzieci też tak mają że wyrzucają wszystko na tackę i z tacki jedzą najlepiej cała twarzą wczoraj tak Jogurt jadł 🙄 no wszedzie był na oczach w nosie 🤨 a wcześniej tak ładnie mi jadł a teraz wyrzuca łyżke i najlepiej łapkami i twarzą....🤦🏻‍♀️

My też dziś pobudka 5.30..😵 I bardzo niespokojna noc.. Ja do normalnego funkcjonowania muszę byc wyspana więc każda noc odbiegająca od normy (czyli 1,2 pobudki) to dla mnie tragedia.. I odrazu mam wizję tego że każda noc już tak będzie wyglądać i będę w stanie permanentnego niewyspania 🤣
Popieram. Do 1 w nocy miałam co godzinę pobudkę, mała coś niespokojnie spała (wiem że dziąsła dają czadu). I też jak już w nocy mam 2 pobudki w nocy to czuje jakby ktoś mnie mordował od środka 😂😂 zawsze normą jest u nas jedna pobudka w okolicach 4 rano więc niech tak zostanie 😃

reklama
moje dziecię wstało o 3.30 na jedzonko 😂dotychczas jak był skok(do 37 tc trwa) to mało jadł a teraz od wczoraj pije jak smok zje i butle 150 ml i obiadek i deserek 😱 wczoraj w sumie 790 ml i 520 g stałego 😬
tak jak u was dziewczyny mnie ta pobudka jakoś nie przeraziła 😂 bo sama jakoś spać nie mogę a w sumie wyspana jestem nie wiem o co chodzi 🤷🏻‍♀️
mam nadzieję, że małemu ten apetyt tak nie zostanie bo wczoraj już ważył ok 9,2 kg a mamy 38 tc🥰

Ps do mam karmiących stałym pokarmem czy wasze dzieci też tak mają że wyrzucają wszystko na tackę i z tacki jedzą najlepiej cała twarzą wczoraj tak Jogurt jadł 🙄 no wszedzie był na oczach w nosie 🤨 a wcześniej tak ładnie mi jadł a teraz wyrzuca łyżke i najlepiej łapkami i twarzą....🤦🏻‍♀️
U nas od początku jest chaos podczas jedzenia, wiec przyzwyczajona jestem że Anastazja od stóp do głów jest umazana w jedzeniu, potrafie ją trzy razy przebierać.Nawet jak ją karmie np kaszką to na dwie łyżeczki lecimy bo jedną mi wyrwie i robi po swojemu albo właśnie ręce mi pakuje w owsiankę i inne produkty🤷‍♀️🤷‍♀️ ale osobiście mi to nie przeszkadza, posprząta się. Chociaż się mogę pośmiać z wyglądu dziecka 😂 (chociaż muszę pod krzesełko nabyć matę bo nie urządza mnie ciągłe mycie podłogi 😂😂)

Do góry