reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas chyba jest skok a do tego zeby i katar😱 bo nocki są tragiczne a dzisiaj to prawie w ogóle nie spałam, za każdym razem jak zaczynałam zasypiać to pobudka i straszny płacz 🤯 już mam dosyć a tu cały dzień przed nami😱
U nas poszedł spać po 24 o wstał o 6 z milionami pobudek. Biedne dziecko, 4 zęby naraz to musi być dramat.

reklama
N
U nas poszedł spać po 24 o wstał o 6 z milionami pobudek. Biedne dziecko, 4 zęby naraz to musi być dramat.
U nas chyba jest skok a do tego zeby i katar😱 bo nocki są tragiczne a dzisiaj to prawie w ogóle nie spałam, za każdym razem jak zaczynałam zasypiać to pobudka i straszny płacz 🤯 już mam dosyć a tu cały dzień przed nami😱
Łącze się w bólu. U nas nadal idzie gora, mala płaczliwa tak samo. W nocy nie zdążę usnac a ona już wstaje. Pogoda do bani. A moje zmeczenie sięga apogeum.... nie wiem jak długo jeszcze pociągnę ale szczerze to ledwo zyje

U nas też kiepska nocka, pierwsza od jakiegoś czasu. Zasnął standardowo przed 20, ale obudził się już o 22:30 na mleko a potem już do rana co chwilę budzenie się z okropnym płaczem. Aż mu w nocy dałam pedicetamol bo już nie wiedziałam jak mu pomóc. Ostatecznie wstał jak zwykle o 5:30 :p dzisiaj idę z nim do pediatry na kontrolę, bo już nie charczy i nie ma katarku... Oby już byli okej...

A przebiły się już? Bo u nas są już na wylocie ale jeszcze się nie przebiły 😭
Tak przebiły się. Chyba, bo nie da się dotknąć, ale wyglądają jakby wyszły.

N

Łącze się w bólu. U nas nadal idzie gora, mala płaczliwa tak samo. W nocy nie zdążę usnac a ona już wstaje. Pogoda do bani. A moje zmeczenie sięga apogeum.... nie wiem jak długo jeszcze pociągnę ale szczerze to ledwo zyje
Ja to samo, ledwo zyje... Dopiero śniadanie jem, bo poszedł o dziwo na drzemkę, ale dom to totalna Kambodża.

Oo a napiszesz mi jakiego uzywasz i co ile wymieniasz? Tak slyszalam ze po wlosach bardzo czuc roznice. A cera?
Musze Meza zapytac, jak wroci-on sie zajmuje strona techniczna. Mysle, ze cera tez lepsza, ale odkad utknelam w domu w coazy to sie nie maluje i nie uzywam balsamow-nie wiem co najbardziej pomoglo, ale ogolnie mialam bardzysucha cere a teraz jest normalna.

Nie radzimy… ja niedlugo chyba trafie do psychiatryka 😉 mam ogromny rozstrój emocji. Ciężko jest.
Kurcze, u mnie tez. Ciesze sie, ze mam zdrowe dziecko, ale ostatnio jak on sie budzi o 4 (bo sie nie przestawil, a przypominam, ze moje dziecko nigdy nie mialo drzemek w dzien), to nie mam sily do niego isc. Musze cos zrobic dla siebie, bo zamiast sie cieszyc czasem z synkiem, to ciagle mysle jaka jestem zmeczona-a bardzo nie chce, zeby on to odczuwal.

Tak przebiły się. Chyba, bo nie da się dotknąć, ale wyglądają jakby wyszły.

Ja to samo, ledwo zyje... Dopiero śniadanie jem, bo poszedł o dziwo na drzemkę, ale dom to totalna Kambodża.
Postukaj łyżeczka w zeby, jak będzie dźwięk to znaczy, że przebite :D a próbowałaś Alkowi dać coś przeciwbólowego? Ja młodemu daje Nurofen jak już marudzi bardzo wieczorem i grzebie kciukiem w dziąsłach. Śpi stosunkowo ładnie. A jak nie dam to się przebudza dużo szybciej z płaczem.

Łączę się w bólu... Co usnelam ona wstawala.... Teraz próbuje ja uspic ale Panienka chyba inne plany ma. Mam brudna podłogę i nie mogę przestać o niej myśleć że muszę ją umyć 😂😂

reklama
Postukaj łyżeczka w zeby, jak będzie dźwięk to znaczy, że przebite :D a próbowałaś Alkowi dać coś przeciwbólowego? Ja młodemu daje Nurofen jak już marudzi bardzo wieczorem i grzebie kciukiem w dziąsłach. Śpi stosunkowo ładnie. A jak nie dam to się przebudza dużo szybciej z płaczem.
Oczywiście że dałam, chyba go pobudził, że tak późno poszedł spać 🤣🤣

Do góry