reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja przewijam gdzie popadnie, ale jak jest bomba w pampersie to lubie isc na przewijak z przescieradełkiem frotowym. Mam go w lazience na wanience do kapieli, na stelazu, a obok koszyczek z pampersami, chusteczkami do pupy, woreczkami na smierdzace pampersy i jeszcze kilka kąpielowych rzeczy. Mały nieraz probuje uciekać, ale na suficie (akurat mam skos, więc jest nisko) poprzyklejałam biedronkowe naklejki ścienne z wielorybami i dość je ogląda 😁 a jak nie, to dostaje do ręki coś z koszyczka i ma zajęcie.
U nas tylko przewijanie z czymś w ręku. Bo Anastazja bardzo uwielbia uciekać 😂

reklama
Gdzie popadnie. Chociaż w galeriach handlowych Nastka leży ładnie na przewijaku 😂 A tak to każda zmiana pieluchy jest dla mnie stresująca, bo Anastazja z gołym tyłkiem ucieka. Wczoraj tym sposobem zasikała siebie i mate 🤦‍♀️
😂😂😂na początku przeczytałam tylko galeria handlowa-Nastka-zmiana pieluchy-z gołym tyłkiem ucieka 😂😂😂

mój jak na złość, rano zmieniam pieluchę i dopiero w czystą robi kupę i jeszcze się śmieje 😜
z uciekaniem no niestety u mnie to samo ale na kupę daje mi łyżke cedzakową slikonową i zajęty jest 🤪

PS z przyrządami trzeba uważać bo ostatnio bawił się wałkiem ja rozwalona na macie i dostałam w głowę, mam drewniany boli 😬😜

😂😂😂na początku przeczytałam tylko galeria handlowa-Nastka-zmiana pieluchy-z gołym tyłkiem ucieka 😂😂😂

mój jak na złość, rano zmieniam pieluchę i dopiero w czystą robi kupę i jeszcze się śmieje 😜
z uciekaniem no niestety u mnie to samo ale na kupę daje mi łyżke cedzakową slikonową i zajęty jest 🤪

PS z przyrządami trzeba uważać bo ostatnio bawił się wałkiem ja rozwalona na macie i dostałam w głowę, mam drewniany boli 😬😜
Kurde, mój też rano wali kupsko dopiero jak mu po nocy pieluchę zmienię 😂

Tak. Szukam możliwości ucieczki stąd 😒

Ja tam przy przewijaniu małej się nie schylam, bo robię to na siedząco. Pomyśl o zmianie, bo za jakiś czas Nela będzie za duża na przewijak. Ja siadam, podkładam poduszki pod plecy, nogi wyprostowane a młodą układam pomiędzy i przewijam. Też mam kręgosłup rypnięty.
Tzn. ja wiem, że ona wyrośnie z przewijaka albo zacznie być mobilna i będę musiała przebierać ja gdzieś indziej. Póki co zawsze jej daje coś do ręki i przebieram ją. Podczas smarowania ciała już jest trudniej, szczególnie jak ją kładę na brzuch bo wtedy momentalnie sięga po wszystkie kosmetyki na komodzie i je zrzuca albo wkłada palce do maści, która ją smaruje 😅
Ale często też ją właśnie przebiera na łóżku z piżamki w ubranka, czy po drzemce pampersa itp, wtedy też siedzę, jest wygodnie 🙂

Tzn. ja wiem, że ona wyrośnie z przewijaka albo zacznie być mobilna i będę musiała przebierać ja gdzieś indziej. Póki co zawsze jej daje coś do ręki i przebieram ją. Podczas smarowania ciała już jest trudniej, szczególnie jak ją kładę na brzuch bo wtedy momentalnie sięga po wszystkie kosmetyki na komodzie i je zrzuca albo wkłada palce do maści, która ją smaruje 😅
Ale często też ją właśnie przebiera na łóżku z piżamki w ubranka, czy po drzemce pampersa itp, wtedy też siedzę, jest wygodnie 🙂
a jak tam efekt po tych maściach? Utrzymuje się? Cały czas smarujesz tą maścią ze sterydem?

My obecnie smarujemy się tylko emolientem 🙏i to nie żadnym nowo kupionym tylko takim z wcześniejszych zakupów 😉

I pewnie się śmiał 😂 u nas identycznie, w świeża pieluchę najlepiej się robi kupę 😂
Mi za to okulary sciaga z nosa i się smieje a mężowi wsadza palce do nosa i ma ubaw 🙄😂

a jak tam efekt po tych maściach? Utrzymuje się? Cały czas smarujesz tą maścią ze sterydem?

My obecnie smarujemy się tylko emolientem 🙏i to nie żadnym nowo kupionym tylko takim z wcześniejszych zakupów 😉
Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Kurde, mój też rano wali kupsko dopiero jak mu po nocy pieluchę zmienię 😂
Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁
Wiesz u nas też jeszcze nieraz cos wyskoczy ale za chwilę znika itp, nie są to już takie wielkie place i tak trudno schodzące i mogę już tylko emolient na to stosowac🙏
Zabawki
Butelką po wodzie, orzechy włoskie, laczki😅
Udanej imprezki😉

reklama
I pewnie się śmiał 😂 u nas identycznie, w świeża pieluchę najlepiej się robi kupę 😂
Mi za to okulary sciaga z nosa i się smieje a mężowi wsadza palce do nosa i ma ubaw 🙄😂
no coś w tym musi być świeżutka najlepsza 🥰U mnie też bo noszę okulary a u Męża to uwielbia ucho śmieje się do rozpuku😂a kto dziecko zrozumie?🤷🏻‍♀️😂
i firanki matko kocha firanki 🤦🏻‍♀️ dziwne to moje dziecko.

Do góry