reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, macie jakiś dobry przepis na muffinki dla takich maluchów? Mam Borówki i nie moge znaleźć w necie jakiegos sensownego przepisu.
Tutaj masz składniki które właściwie już bym podała 😉
ja ostatnio robiłam ze szpinakiem ale może się też skuszę:D

Ja z borówkami robilam placuszki, ale wszyscy żarli... Ciasto z mleka, maślanki, wody gazowanej, jajka, mąki orkiszowej 1850 i trochę pszennej jasnej i odrobina sody, a na koniec wlałam spory chlust oleju, wsypałam borówki, wymieszałam i (poza pierwszą partią) smażyłam na suchej patelni. Myślę, że podobna baza byłaby ok i do mufinek.

Byłam dzisiaj u dentysty, bo mam sporo ubytków po ciąży, babka się załamała jak zobaczyła, jak mam zrobione, kanały niedoleczone, tylko jedną kanałówkę mam zrobioną dobrze 🤦🤦 pierwszy raz trafiłam na tak dobrego stomatologa, to babka właśnie idzie na operację cieśni 🤬🤬 (zrobiłam sobie pantomogram żeby pójść z bieżącym widokiem uzębienia)
No i znieczulona jestem tak, że nie mam możliwości ruszania ustami normalnie, a zęba czułam.
to ja dzisiaj robiłam drożdżowe racuchy wszamił całego a my no cóż resztę😎
o rany współczuje ja to mam fioła na punkcie zębów kiedyś tak miałam leczone a potem wszystko do rewizji i oczywiście priv chyba z 10 tyś wydałam z 6 lat temu i nadal regularnie chodzę co pół roku/kamień co roku ściągam nie ma przebacz😕
Powodzenia oby tym razem Ci dobrze zrobili🤪

Jak moi cudowni bracia, zostawili mnie nad jeziorem w wózku jak miałam ok rok i szukali pół dnia, albo puszczali z górki aż wózek się raz złożył w pół ❤❤ zawsze mieli cudowne pomysły.
no się uśmiałam przypomniało mi się jak miałam 5lat (oczywiście mam opowiada ja nie pamiętam) to najadłam się na polu przed domem brudnych truskawek i usnęłam w krzakach cała wiochą podobno mnie szukała🤣🤣🤣
dobrze, że moje dziecko takiego wykrętu mi nie zrobi😁

czytacie coś swoim dzieciom? ja mam serie książeczek Jana Brzechwy i zaczęłam od Na straganie w dzień targowy (takie o warzywach) i nie mogę do żadnej innej przejść bo mały aż się trzęsie tą chce bierze i mi kładzie i tylko tą - chyba przegięłam bo opowiadałam mu nawet na spacerze😦

Tutaj masz składniki które właściwie już bym podała 😉
ja ostatnio robiłam ze szpinakiem ale może się też skuszę:D
Jutro z pewnością zrobię ten przepis, bo zostały mi borówki. 😀😀

no się uśmiałam przypomniało mi się jak miałam 5lat (oczywiście mam opowiada ja nie pamiętam) to najadłam się na polu przed domem brudnych truskawek i usnęłam w krzakach cała wiochą podobno mnie szukała🤣🤣🤣
dobrze, że moje dziecko takiego wykrętu mi nie zrobi😁
Między mną a mymi braćmi jest 12 i 10 lat różnicy. Tak więc jak oni dorastali i przyprowadzali sobie panienki, i żebym nie podglądała to włączali mi tv i do fotela skakanką przywiązywali żebym aby na bank nie uciekła 😂😂 tak więc miałam z nimi zawsze bardzo sympatycznie

ja już ryczę 😭 bo zaraz do żłobka będę musiała go oddać
oczywiście do państwowego się nie dostał a priv już dzisiaj dostałam z 5 same negaty nie mają miejsc☹️
Ja pierdziele.. jedziemy w poniedziałek młodą zapisać do żłobka, wiem że pewnie nic z tego ale spróbujemy. Ile obecnie koszt prywatnego żłobka?

reklama
czytacie coś swoim dzieciom? ja mam serie książeczek Jana Brzechwy i zaczęłam od Na straganie w dzień targowy (takie o warzywach) i nie mogę do żadnej innej przejść bo mały aż się trzęsie tą chce bierze i mi kładzie i tylko tą - chyba przegięłam bo opowiadałam mu nawet na spacerze😦

Znam na pamięć ! Moja ukochana książeczka z dzieciństwa. I sobie wyobraź że z pamięci tak Anastazji opowiadam.

Do góry