MiMi86
Fanka BB :)
U mnie była wczoraj, takiego miała leniaZamówiłam sobie właśnie pizze
(Hurtem 3 - jedna dla córki, jedna dla mnie, trzecią dla partnera lub gości w zależności co pierwsze przylezie)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie była wczoraj, takiego miała leniaZamówiłam sobie właśnie pizze
(Hurtem 3 - jedna dla córki, jedna dla mnie, trzecią dla partnera lub gości w zależności co pierwsze przylezie)
Ja bym chciała dostać sterydy na rozwój płuc w 24/26tc... Byłabym spokojniejsza...Odnośnie terminów porodów to moja córka jest wcześniakiem z 34 tc. Nie wiem jak będzie tym razem, chciałabym dotrwać do tego tygodnia minimum.
Rozmawiałaś już na ten temat z lekarzem? Skłonni będą dać tak prewencyjnie?Ja bym chciała dostać sterydy na rozwój płuc w 24/26tc... Byłabym spokojniejsza...
Porozmawiam bliżej 20tcRozmawiałaś już na ten temat z lekarzem? Skłonni będą dać tak prewencyjnie?
Mi wczoraj lekarz zalecił zwiększyć dawkę magnezu bo czuje jak serducho mi pika jak szalone. Z 1 tab na 3 i, że lepiej nospy nie brać za dużoW poprzedniej ciąży też kazała brać mi magnez. Kupiłam taki w proszku, po którym miałam niestety rozwolnienie przez co mi się magnez nie wchlaniał i w 30tc miałam już skuscze bardzo silne, zmiana magnezu pomogła. Może warto jednak spróbować, poza tym która z koleżanek tutaj wcześniej pisała,że magnez jest lepszy niż nospa.
Wez 500 mg zobaczysz czy Ci pomoże. Max mozna 4g po, 1g max na dobe. Tu chdozi o wątrobę.Na zatoki mogę wziąść paracetamol? Ile razy dziennie w jakiej dawce?