Ja miałam ataki paniki w pierwszej ciazy. Tez byłam po stracie, odbiło mi się to równo.
Na szczęście obyło się bez środków farmakologicznych.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego ruchy dziecka maja być regularne? Przecież wiadomo, ze jak np dużo chodzisz w ciągu dnia to kołysanie twojego ciała usypia malucha i on się będzie ruszał mniej. Z chwila jednak kiedy usiądziesz w spokoju na kanapie będziesz mieć dyskotekę w środku. Ruchy dziecka zależą od wielu rzeczy. Niektórym dzieciom wystarczy, ze mama wypije puszkę coli i już zaczynaja tańcować.
Jestes już w drugiej połowie ciazy. Na tym etapie dziecko z każdym dniem jest coraz silniejsze, ma coraz większe szanse na przeżycie. Stres jest dla niego i dla ciebie niezdrowy.
Poprzednia traumę musisz sobie przepracować z psychologiem. U nas jest tak, ze tego typu terapie w ciazy nie są najlepszym pomysłem ale jeśli w Polsce są inne wytyczne to tych się trzymaj.
Jestem po dwóch poronieniach, długoletnich staraniach, mam dwójkę cudownych zdrowych maluchów. Tobie tez jest dane być mama. I nią będziesz. Jeszcze tylko 17 tygodni i już.