reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja trafiłam na chyba spoko lekarkę bo od razu dała mi badania do zrobienia (idę w środę ) ale też powiedziała że w pierwszej kolejności to trzeba męża nasienie sprawdzić (idzie we wtorek na badanie), także ciekawe jak to u nas wyjdzie 🤨 z tym że w naszym przypadku raczej nie ma problemu z zajściem tylko z utrzymaniem 😔

W ogóle to chyba ten cykl na straty 🤨 niby powinnam mieć owu pon/wt, robię te testy i nie ma piku, a od pon czuje pobolewanie w jajniku.. zwykle pobolewanie czułam przez jeden dzień po piku właśnie, a teraz jakieś takie nie wiadomo co 🤨 a jutro w zasadzie ostatnia szansa bo przed badaniem nasienia trzeba być wstrzemięźliwym 🙈
Z tego co wiem, słabe nasienie też może mieć wpływ na poronienia. Zawsze warto sprawdzić. A jakie badanie zleciła Ci lekarka?

reklama
Oki 🙈 ale ostrzegam, trzeba rozjaśnić telefon na maksa i założyć okulary, żeby tam coś zobaczyć a i tak to zapewne testowa i moja głupia głowa 🤦🏼‍♀️

Załączniki

• IMG_20211209_211210_copy_2560x1920.jpg
    IMG_20211209_211210_copy_2560x1920.jpg
    450,1 KB · Wyświetleń: 144
Eh miałam nadzieję, ze 2021 będzie łaskawszy niż 2020... jaką miałam nadzieję rok temu, że w tym roku na święta będę z brzuchem. Ciekawe czy 2022 w święta będę czuć to samo.
A ja dziś do męża mówię.. a tak rok temu się cieszyliśmy , ze w te święta będzie już z Nami maluszek - miał się urodzić synek we wrześniu 😭 a teraz mówimy - to oby już na przyszłe święta był ten dzidziuś..

Z tego co wiem, słabe nasienie też może mieć wpływ na poronienia. Zawsze warto sprawdzić. A jakie badanie zleciła Ci lekarka?

Tak też powiedziała pani dr, że najczęściej to jest wina nasienia.
Z badań mam teraz do zrobienia : antykoagulant toczniowy LA1/LA2, APTT, p.ciała przeciw kardiolipinie, PT
Wcześniejsze badania po 1 poronieniu jakieś takie powiedzmy podstawowe mam w normie. Dalsze badania będą w zależności od wyników

reklama
Przykre to jest co przeżywamy. Mam nadzieję, że się doczekamy tego na co czekamy :)
A tak jeszcze wracając do lekarzy i ich pogadanek . To mi po poronieniu powiedział żeby starać się po 6 miesiącach . Genetyczka powiedziała ze 3 miesiące wystarcza a tak na prawe to , ze organizm jak nie będzie jeszcze przygotowany to do ciazy nie dojdzie . No i dobra , odczekalismy te 3 miesiące i od razu znowu wyszła ale biochemiczna poszłam do moje gin a ten mi zaczął gadki „ mówiłem poczekać 6 Msc „ i ogólnie zaczął mi truć ze ja mam to wszystko za bardzo w głowie i dlatego biochem …! Żebym głowę wyluzowała , myślałam ze wyjdę z siebie i stanę obok .

Do góry