reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Wydaje mi sie, ze dopiero jak zobacze serduszko to do mnie dotrze. My poki co raczej tez z tych powsciagliwych. Niestety u mnie w rodzinie byly poronienia, ostatnie nawet w 10 tygodniu dlatego jestem przewrazliwiona. Chociaz pierwsze co zrobilam dzis jak otworzylam oczy to poglaskalam brzuch 😍
Ja chyba też muszę zobaczyć dokładnie na własne oczy, żeby uwierzyć. Dookoła mnie też się dzieje tyle smutnych rzeczy, że boję się, że u nas będzie to samo - a to poronienie, a to pusty pęcherzyk itd.
Po teście pomyślałam, że powiemy rodzicom na dzień babci i dziadka, ale teraz już sama nie mam pewności czy tak będzie.
Też głaszcze brzuch i mówię do niego, że ma sobie zdrowo rosnąć, że mama i tata zadbają o nie i że bardzo na nie czekamy. ❤️W sumie nie wiem czemu tak robię, może staram się właśnie bardziej w to uwierzyć.

reklama
Ja wczoraj niestety podczas prysznica dostałam krwawienia :( Nie był to jakiś krwotok jak przy poprzedniej straconej ciąży, ale jednak.
Dziś krew juz brunatna, jakby stara, ktora jsszcze do konca nie wypłynęła.
Tak czy siak-nie zwiastuje to niczego dobrego. Chyba nie jestem stworzona do bycia mamą... 😔
Nie myśl tak kochana 🫂
Tak jak dziewczyny piszą, najlepiej najpierw skonsultować z lekarzem.
Trzymam bardzo mocno kciuki i przytulam Cię myślami, aby było wszystko dobrze.

Ja chyba też muszę zobaczyć dokładnie na własne oczy, żeby uwierzyć. Dookoła mnie też się dzieje tyle smutnych rzeczy, że boję się, że u nas będzie to samo - a to poronienie, a to pusty pęcherzyk itd.
Po teście pomyślałam, że powiemy rodzicom na dzień babci i dziadka, ale teraz już sama nie mam pewności czy tak będzie.
Też głaszcze brzuch i mówię do niego, że ma sobie zdrowo rosnąć, że mama i tata zadbają o nie i że bardzo na nie czekamy. ❤️W sumie nie wiem czemu tak robię, może staram się właśnie bardziej w to uwierzyć.
My też planowaliśmy na dzień babci i dziadka, chciałam zamówić zdrapki na allegro 😂 Widzę, że obawy mamy podobne. Budzę się i sprawdzam, czy przypadkiem nie miałam jakiegoś plamienia i odliczam dni do wizyty 😅

Nieśmiało i ja się przywitam😍 u mnie termin na 2 września czyli 5 tc pokazuje aplikacja😉 to moja druga ciąża, synek w styczniu będzie miał 11 miesięcy i urodził się przez cc. Jeśli dotrwam do końca to też na pewno będzie cesarka. Mam zalecenia dużo odpoczywać i nie dźwigać,ale przy małym szkrabie to trochę mało realne😉

My też planowaliśmy na dzień babci i dziadka, chciałam zamówić zdrapki na allegro 😂 Widzę, że obawy mamy podobne. Budzę się i sprawdzam, czy przypadkiem nie miałam jakiegoś plamienia i odliczam dni do wizyty 😅
Ja mam dokładnie to samo. Każda wizyta w toalecie to strach. Nie wiem dlaczego to sobie robię.
Ja chyba w pn podjadę do swojego lekarza jednak aby zobaczył te wyniki proga i zdecydował czy mam brać dupka czy nie, bo cały czas myślę o tych wynikach, więc będę spokojniejsza.

Z objawów miałam wczoraj okrutną zgagę/wzdęcia, a tak to mam lekką tkliwość piersi i dopiero ogarnęłam ze od paru dni jestem oazą spokoju. Nic ani nikt mnie nie wyprowadza z równowagi. ☺️

Miłego dnia dziewczyny! A i udanego sylwestra! ❤️

Nieśmiało i ja się przywitam😍 u mnie termin na 2 września czyli 5 tc pokazuje aplikacja😉 to moja druga ciąża, synek w styczniu będzie miał 11 miesięcy i urodził się przez cc. Jeśli dotrwam do końca to też na pewno będzie cesarka. Mam zalecenia dużo odpoczywać i nie dźwigać,ale przy małym szkrabie to trochę mało realne😉
Witamy! I gratulacje! Nudnej i spokojnej ciąży ❤️
Mam ten sam termin ☺️

Z których kreseczek? 😛 bo teraz nie robiłam 😛😛
Jeszcze z innych grup cie pamiętam 🙂

u mnie beta 173, co daje średni dwudniowy przyrost o 252%, coś nie za dużo? :O
Próg 114,90.
No właśnie z kilku grup Cię pamiętam,
Zazdroszczę proga, mój przy becie 540.5 wynosił 23, prawie 24 🤷‍♀️ ja ostatnio też zaczynam się martwić czy wszystko oby na pewno dobrze, zrobiłam 3 razy betę, ostatnia w niedzielę i dałam sobie spokój a teraz się zastanawiam 🤷‍♀️

No właśnie z kilku grup Cię pamiętam,
Zazdroszczę proga, mój przy becie 540.5 wynosił 23, prawie 24 🤷‍♀️ ja ostatnio też zaczynam się martwić czy wszystko oby na pewno dobrze, zrobiłam 3 razy betę, ostatnia w niedzielę i dałam sobie spokój a teraz się zastanawiam 🤷‍♀️
No ja martwię się o proga bo mam jeszcze niższy. Przy becie 4940 5tc+0 wyszedł 20.8 niby w normie, ale jednak nie jest jakiś super wysoki.

Ja już patrzyłam na takie drewniane książeczki z informacją 😂 wariatka 😅😅
Ja też rano zaraz do toalety, a po każdej wizycie też dokładnie sprawdzam czy coś się dziwnego nie pojawia. Obawiam się, że oszaleje do końca ciąży jak tak dalej pójdzie 😝

Ja mam dokładnie to samo. Każda wizyta w toalecie to strach. Nie wiem dlaczego to sobie robię.
Ja chyba w pn podjadę do swojego lekarza jednak aby zobaczył te wyniki proga i zdecydował czy mam brać dupka czy nie, bo cały czas myślę o tych wynikach, więc będę spokojniejsza.

Z objawów miałam wczoraj okrutną zgagę/wzdęcia, a tak to mam lekką tkliwość piersi i dopiero ogarnęłam ze od paru dni jestem oazą spokoju. Nic ani nikt mnie nie wyprowadza z równowagi. ☺️

Miłego dnia dziewczyny! A i udanego sylwestra! ❤️
Masz rację, same siebie zadręczamy.

A czy badanie progesteronu jest bardzo ważne 9? Bo ja zbadałam samą betę. Lekarka powiedziała, że na kolejną wizytę już nie robić bety, ale o progesteronie nic nie wspomniała. Może też powinnam to zrobić ?

Miłego dnia 😘 Szczęśliwego Nowego Roku! Aby ten rok 2022 był dla nas najpiękniejszy w całym życiu ❤️

reklama
Ja już patrzyłam na takie drewniane książeczki z informacją 😂 wariatka 😅😅
Ja też rano zaraz do toalety, a po każdej wizycie też dokładnie sprawdzam czy coś się dziwnego nie pojawia. Obawiam się, że oszaleje do końca ciąży jak tak dalej pójdzie 😝

Masz rację, same siebie zadręczamy.

A czy badanie progesteronu jest bardzo ważne 9? Bo ja zbadałam samą betę. Lekarka powiedziała, że na kolejną wizytę już nie robić bety, ale o progesteronie nic nie wspomniała. Może też powinnam to zrobić ?

Miłego dnia 😘 Szczęśliwego Nowego Roku! Aby ten rok 2022 był dla nas najpiękniejszy w całym życiu ❤️
Oj tak. Jak mamy za dużo objawów to źle, jak nie mamy żadnych też źle i panika. Już zawsze będzie towarzyszył nam strach o bombelka.

Co do progesteronu to jego prawidłowy poziom odpowiada m.in. za utrzymanie ciąży. Bardzo niski może powodować poronienia.
Ja z uwagi ze rok temu poroniłam to sprawdziłam od razu progesteron aby jak coś od razu wdrożyć leki. W poniedziałek się przejdę z wynikami do lekarza bo dziś ma mój lekarz urlop.

Do góry