reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Test ciążowy pozytywny

Meliska123

Zaciekawiona BB
Hej ,zacznę od tego że staramy się o dziecko od 5 msc...
W dniu spodziewanej miesiączki 28 grudzień zrobiłam test ciążowy który wyszedl pozytywny,powtórzyłam test kolejnego dnia i również pozytywny :)
I tak dzisiaj mija 6 dni od zrobienia testów,okresu dalej nie ma,nabrzmiale piersi,przy dotyku lekki bol,brzuch boli ,kłuje.
I postanowiłam zrobic trzeci test,tak dla pewności. I wyszła jedna kreska.
O co tu chodzi ? Bylam przekonana że jestem w ciazy ,czuje to !
Ale chyba gdybym była, to by ten test 6 dni po spodziewanej wyszedl tez pozytywny?
Mam wizytę umówiona wizytę do ginekologa na 11 styczeń.

Załączniki

• 20211229_155910.jpg
    20211229_155910.jpg
    658 KB · Wyświetleń: 1 109
reklama
Hej ,zacznę od tego że staramy się o dziecko od 5 msc...
W dniu spodziewanej miesiączki 28 grudzień zrobiłam test ciążowy który wyszedl pozytywny,powtórzyłam test kolejnego dnia i również pozytywny :)
I tak dzisiaj mija 6 dni od zrobienia testów,okresu dalej nie ma,nabrzmiale piersi,przy dotyku lekki bol,brzuch boli ,kłuje.
I postanowiłam zrobic trzeci test,tak dla pewności. I wyszła jedna kreska.
O co tu chodzi ? Bylam przekonana że jestem w ciazy ,czuje to !
Ale chyba gdybym była, to by ten test 6 dni po spodziewanej wyszedl tez pozytywny?
Mam wizytę umówiona wizytę do ginekologa na 11 styczeń.
Być może to błąd testu,który wykonałaś teraz. Najlepiej zrobić badanie z krwi- beta hcg,które potwierdzi bądź zaprzeczy ciąży. Jeśli wynik będzie pozytywny to dobrze powtórzyć badanie po 48h.
Powodzenia i trzymam kciuki 🙂

Również polecam betę i sprawdzenie przyrostu, wyjdzie taniej, niż kolejne testy, a na pewno będziesz chciała robić kolejne, żeby sprawdzić.

Być może to błąd testu,który wykonałaś teraz. Najlepiej zrobić badanie z krwi- beta hcg,które potwierdzi bądź zaprzeczy ciąży. Jeśli wynik będzie pozytywny to dobrze powtórzyć badanie po 48h.
Powodzenia i trzymam kciuki 🙂
Niestety rano się budzę a tu krew na papierze jestem załamana, czekam w kolejce na IP

reklama
Do góry