Moj też jest z 16.06 i ani widu ani słychu siadu, raczkowania czy nawet pelzania... Nawet wysokiego podporu nie ma jeszcze ładnego, ale zaczęliśmy ćwiczenia u fizjo I liczę że ruszy

co do nocy, to mieliśmy teraz 3 tygodnie że budził się nawet co 1h, koszmar. Spi ze mną, inaczej totalnie bym nie spala a tak się nie da. Jestem do niego w nocy sama, bo mąż spi ze starsza córka, więc chociaż mamy łóżko dla siebie. U nas winowajcą były zęby - teraz dwie noce lepsze bo już się przebiły te dziady... także mamy na stanie 6 zębów

.
Biedna, mam nadzieje ze juz jej przeszlo. Ja się ospy boję mega, sama nie miałam i może dlatego stres
Niektóre dzieci noe chcą papek i nic nie zrobisz. Dawaj jej te kawałki jak tak woli. Bądź przy niej jak je, obserwuj, jak trzeba to interweniuj. Mój się potrafi zakrztysic papka wiec wcale nie jest powiedziane ze są bezpieczniejsze
Ja mam tą mate silikonową i nie muszę po jedzeniu ściągać tacki. Mate mogę przepłukać pod kranem i mam czysto

ale podnozek musi byc koniecznie żeby dziecko miało odpowiednią pozycje do jedzenia
Moj zasypia wieczor roznie, czasem 21 czasem 22, mimo że idziemy spać kolo 20-20.30. Budzi się na ogół kolo 8. Pierwsza drzemka kolo 11.30 i twa nawet 2h, druga koło 16 i tu roznie rez czasem spi 1.5h
Jejku, długo mnie tu nie było