reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

K

Kasia1278

Gość
Hej wszystkim. Beta hcg
14 luty: 2494 Progesteron: 14.50
16 luty: 5851
Lekarz dopiero 22 luty. Żadnych plamień. Lekkie bóle podbrzusza. Z prawej strony brzucha bardziej w pachwinie lekkie ciągnięcie. Czy mam czymś się martwić?
Dziękuję za odpowiedzi.

reklama
Przyrost beta hcg w normie, bóle lekkie w podbrzuszu we wczesnej ciąży są normalne jeśli nie towarzyszą mu plamienia itp więc jest ok. Zamiast się zamartwiać na zapas dbaj o siebie i dużo zdrówka życzę 🙂

Hej.
Byłam wczoraj u ginekologa. Potwierdził ciążę 6 tydzień. Chciałam wypisać zwolnienie iż pracuje w masarni na produkcji. Ogólnie stresująca praca, zero zrozumienia ze strony współpracowników, ciąganie ciężkich skrzynek, ogólnie ciągly ruch zero odpoczynku. Ze względu na bóle brzucha i ogólnie źle samopoczucie chciałam zwolnienie ale ginekoloh mi nie wypisał. Czy moglabym iść do rodzinnego lekarza i mi wypisze normalnie zwolnienie jeżeli mam kartę ciąży i potwierdzona ciążę?
Dziękuję za odpowiedzi.
Dlaczego nie wypisał zwolnienia? Pierwszy raz się z tym spotykam...
U mnie było odwrotnie - lekarz zaczal wypisywać zwolnienie prsktycznie bez skonsultowania tego ze mną, bylam zdziwiooma ze wypisuje juz w 12 tygodniu

Dlaczego nie wypisał zwolnienia? Pierwszy raz się z tym spotykam...
U mnie było odwrotnie - lekarz zaczal wypisywać zwolnienie prsktycznie bez skonsultowania tego ze mną, bylam zdziwiooma ze wypisuje juz w 12 tygodniu
Lekarz ginekolog stwierdził że mogą go skontrolować za wypisanie zwolnienia i mówił żeby iść do lekarza rodzinnego a ten na pewno wypisze.

Może nie wypisał zwolnienia dlatego, że jesteś zdrowa? Rodzinny wypisze Ci zwolnienie, jeśli będziesz chora i to też na czas choroby, a nie ciąży. Powinnaś porozmawiać z pracodawcą, ma on obowiązek tak dostosować Ci warunki pracy, aby były bezpieczne dla kobiety w ciąży. Koleżanki i stres w pracy nie są podstawą do zwolnienia chorobowego.

Może nie wypisał zwolnienia dlatego, że jesteś zdrowa? Rodzinny wypisze Ci zwolnienie, jeśli będziesz chora i to też na czas choroby, a nie ciąży. Powinnaś porozmawiać z pracodawcą, ma on obowiązek tak dostosować Ci warunki pracy, aby były bezpieczne dla kobiety w ciąży. Koleżanki i stres w pracy nie są podstawą do zwolnienia chorobowego.
Aktualnie to chyba gdziekolwiek ciężko o bezpieczne warunki ze względu na pandemię

Do góry