reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nifty

Anka2001

Początkująca w BB
Dziewczyny może któraś była w podobnej sytuacji. Robiłam 5 dni temu nifty, bez żadnych wskazań - sama dla siebie. Dzisiaj dostałam telefon z przychodni, że otrzymali maila z laboratorium w Hongkongu, że potrzebują więcej czasu na zbadanie próbki. Oczywiście od razu mam milion czarnych myśli w głowie, że coś na pewno jest nie tak. Jak próbowałam podpytać położną z czego może wynikać taka sytuacja, to powiedziała ze nie wie. A zadzwoniła tylko po to, żeby mnie uspokoić, że jeszcze nie ma wyników. Ładne mi uspokojenie. Zanim te wyniki będą, to ja chyba zwariuje.

reklama
Dziewczyny może któraś była w podobnej sytuacji. Robiłam 5 dni temu nifty, bez żadnych wskazań - sama dla siebie. Dzisiaj dostałam telefon z przychodni, że otrzymali maila z laboratorium w Hongkongu, że potrzebują więcej czasu na zbadanie próbki. Oczywiście od razu mam milion czarnych myśli w głowie, że coś na pewno jest nie tak. Jak próbowałam podpytać położną z czego może wynikać taka sytuacja, to powiedziała ze nie wie. A zadzwoniła tylko po to, żeby mnie uspokoić, że jeszcze nie ma wyników. Ładne mi uspokojenie. Zanim te wyniki będą, to ja chyba zwariuje.

Ja czekałam na swój wynik Nifty jakoś 9-10 dni. Wszystko jest ok :) Wydaje mi się, że to może być nieistotna sytuacja, w której po prostu napędzili Ci stracha. Często Dziewczyny stresują się jak nie ma wyniku po 4-5 dniach i może taka informacja wychodzi czasem od koordynatora, ale nikt nie dzwoni. Logiczne, że się na maksa zestresowałaś. Zupełnie bez sensu zachowanie położnej.

Trzymam kciuki :)

Spokojnie opóźnienie wynika najprawdopodobniej z tego ze próbka nie została jeszcze zbadana, a jeśli nie została zbadana to na pewno nie można wyrokować o złym wyniku.

Tylko po co w takim razie w ogóle pisali o tym do kliniki. W poprzedniej ciąży na nifty czekałam ok 7-8 dni i nikt nie dzwonił wcześniej, że będą jakieś opóźnienia. A tu wyraźnie napisali, ze potrzebują więcej czasu na zbadanie mojej próbki.

Tylko po co w takim razie w ogóle pisali o tym do kliniki. W poprzedniej ciąży na nifty czekałam ok 7-8 dni i nikt nie dzwonił wcześniej, że będą jakieś opóźnienia. A tu wyraźnie napisali, ze potrzebują więcej czasu na zbadanie mojej próbki.
Być może wcześniej nie dostali takiego maila, w laboratorium może być jakiś większy problem, choćby ze sprzętem i woleli uprzedzić klientów. Nie pracuje, co prawda z DNA, ale sama pracuje w laboratorium i takie rzeczy to standard. Na pewno nigdy nie informuje się klienta w momencie, kiedy nie ma ostatecznego wyniku, ze coś jest nie tak, czy, że trzeba powtórzyć badanie itp. takich informacji nie udziela się w trakcie badań. Naprawdę byłabym spokojna na 99,9% próbki jeszcze się nie doczekały swojej kolejki.

Być może wcześniej nie dostali takiego maila, w laboratorium może być jakiś większy problem, choćby ze sprzętem i woleli uprzedzić klientów. Nie pracuje, co prawda z DNA, ale sama pracuje w laboratorium i takie rzeczy to standard. Na pewno nigdy nie informuje się klienta w momencie, kiedy nie ma ostatecznego wyniku, ze coś jest nie tak, czy, że trzeba powtórzyć badanie itp. takich informacji nie udziela się w trakcie badań. Naprawdę byłabym spokojna na 99,9% próbki jeszcze się nie doczekały swojej kolejki.
Bardzo dziękuje! Trochę mnie uspokoiłaś. .

reklama
Kiedyś robiłam ważne dla mnie badanie. Bardzo ważne. Po 3 dniach dostałam wiadomość, że wyniki są, ale sugerują powtórzenie badania. Stres! Po jakimś czasie nieformalną drogą dowiedziałam się, że laborant upuścił próbkę, po czym ją zbadał, ale zebraną z podłogi😁😁😁 Ktoś przytomny zalecił powtórzenie badania. Także czekaj spokojnie, ktoś poszedł na urlop albo kurier się zwolnił😁

Do góry