DziękujęSkierowanie na prenatalne nfz może wystawić tylko ginekolog. Czas masz między 11 tc a 13+6. Z doświadczenia powiem Ci, że najlepiej po środku. Jak pójdziesz od razu w 11 to dziecko może być za małe jeszcze i każe za tydzień przyjść. Chyba że masz dużą rozbieżność mdzy terminem Om a usg to zapytaj lekarza.
reklama
M
Myszaaaa
Gość
Bo tam chodzi o to, że dziecko musi mieć odpowiednią długość - CRL. A wiadomo, że dzieci rosną w różnym tempie. po 14 tygodniu będzie już za długie i takie badanie nie jest miarodajne- jeśli chodzi o markery np. ZD czyli NTDziękuję![]()
Goodka
Moderator
U mnie tak samo, będę miała robione w 12t2dU mnie chyba 500zł. Pappa+usg. Zapomniałam zapisać, a nie pamiętam dokładnie![]()
Tak, dokładnie tak czytam teraz, może się uda trafić po środku terminu. Nie mam pojęcia dlaczego wypadło mi to z głowy, chociaż jeszcze niedawno miałam tych badań nie robić…Bo tam chodzi o to, że dziecko musi mieć odpowiednią długość - CRL. A wiadomo, że dzieci rosną w różnym tempie. po 14 tygodniu będzie już za długie i takie badanie nie jest miarodajne- jeśli chodzi o markery np. ZD czyli NT
Goodka
Moderator
Piję. A nie można?O własnie, herbata z cytryną. Pijecie?
M
Myszaaaa
Gość
To już indywidualna kwestia. Zrobić na pewno warto- jeszcze jak możesz mieć skierowanie to już w ogóle. Ale ja się np. bardzo boję i chyba odpuszczęTak, dokładnie tak czytam teraz, może się uda trafić po środku terminu. Nie mam pojęcia dlaczego wypadło mi to z głowy, chociaż jeszcze niedawno miałam tych badań nie robić…
Dziewczyny, wciąż jestem w szpitalu. Dziś było USG i... pokazał się zarodek z bijącym serduszkiem! Lekarze zmniejszą dawkę leków przeciwkrwotocznych. Jak mój organizm będzie dobrze reagował, to jutro wyjdę do domu.
Naprawdę już straciłam nadzieję... Dziękuję Bogu i Wam za wsparcie.
Dziewczyny, wciąż jestem w szpitalu. Dziś było USG i... pokazał się zarodek z bijącym serduszkiem! Lekarze zmniejszą dawkę leków przeciwkrwotocznych. Jak mój organizm będzie dobrze reagował, to jutro wyjdę do domu.
M
Myszaaaa
Gość
Super!Dziewczyny, wciąż jestem w szpitalu. Dziś było USG i... pokazał się zarodek z bijącym serduszkiem! Lekarze zmniejszą dawkę leków przeciwkrwotocznych. Jak mój organizm będzie dobrze reagował, to jutro wyjdę do domu.
reklama
Nowa103
Fanka BB :)
Ja też piję. Jest jakieś przeciwwskazanie?Piję. A nie można?![]()