reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Też się nad tym zastanawiam. My mamy 2 piętro bez windy, a w brzuchu bliźniaki :D wózek będzie musiał mieszkać w moim aucie, bo niestety na klatce na dole nie zostawię (złodziejstwo i pijaki, sąsiadka wpuszcza żuli na klatkę, bo im tak zimno oj biedni)
Tez dobry pomysl z tym samochodem.

reklama
Tez dobry pomysl z tym samochodem.
hmm i tak i nie 🤣 Zimna gondola w aucie, niemowlaka musisz zniesc po schodaxh, na rekach troche stres, w foteliku tez nie latwo. Potem tego niemowlaka musisz gdzies dac na moment wyjecia wozka i rozlozenia go, wlozyc do wozka i dopiero pojsc na spacer.
Ale tez nie za bardzo mam pomysl jak inaczej to ogarniac zeby wozka nie nosic 🤔

hmm i tak i nie 🤣 Zimna gondola w aucie, niemowlaka musisz zniesc po schodaxh, na rekach troche stres, w foteliku tez nie latwo. Potem tego niemowlaka musisz gdzies dac na moment wyjecia wozka i rozlozenia go, wlozyc do wozka i dopiero pojsc na spacer.
Ale tez nie za bardzo mam pomysl jak inaczej to ogarniac zeby wozka nie nosic 🤔
No w sumie masz racje.. to tez niewygodnie. A jakbys sama gondole nosila?

No w sumie masz racje.. to tez niewygodnie. A jakbys sama gondole nosila?
ale jak w niej zabezpieczyc nienowle zeby sie nie ruszalo? Na poczatku gondola jest ogromna dla maluszka i w trakcie znoszenia go w niej moglabys mu zrobic krzywde bo by sie turlal na boki.
Szczerze mowiac najlepszs opcja choc tez malo wygodna to faktycznie wozek w aucie. Do fotelika samochodowego kupujesz taki spiwor z wycieciami na pasy. Pakujesz tam malucha, schodzisz znoszac fotelik (wazy w pip zwlaszcza z dziexkiem, ale pierwsze miesiace da sie przezyc). Wpinasz fotelik w baze w aucie, wyjmujedz i rozkladasz wozek i maluszka wyciagasz z fotleika razem ze spiworkiem i wkladasz do gondoliNic logistycznie lepszego mi do glowy nie przychodzi, a to inprowizorka, bo nie mam zimy i mam winde 🤣

ale jak w niej zabezpieczyc nienowle zeby sie nie ruszalo? Na poczatku gondola jest ogromna dla maluszka i w trakcie znoszenia go w niej moglabys mu zrobic krzywde bo by sie turlal na boki.
Szczerze mowiac najlepszs opcja choc tez malo wygodna to faktycznie wozek w aucie. Do fotelika samochodowego kupujesz taki spiwor z wycieciami na pasy. Pakujesz tam malucha, schodzisz znoszac fotelik (wazy w pip zwlaszcza z dziexkiem, ale pierwsze miesiace da sie przezyc). Wpinasz fotelik w baze w aucie, wyjmujedz i rozkladasz wozek i maluszka wyciagasz z fotleika razem ze spiworkiem i wkladasz do gondoliNic logistycznie lepszego mi do glowy nie przychodzi, a to inprowizorka, bo nie mam zimy i mam winde 🤣
Jak czytam Twoje odpowiedzi to stwierdzam, ze nic nie wiem 🙈 chyba musze zaczac sie ksztalcic 😂 mam pol roku to moze zdaze i nie zrobie dziecku krzywdy ;)

@Kocka oczywiscie pytanie do Ciebie 😁
Planowałam coś na zasadzie jak nieagatka opisała, ale u mnie dzieci jest dwoje :D jeśli jeden fotelik z dzieckiem jest bardzo ciężki to dwa mogą być już nierealne do podniesienia :p
Nie wiem, na razie nie mam pomysłu. Może coś w międzyczasie się wyklaruje. W ostateczności będę gnic w domu póki mąż nie wróci z pracy :(

reklama
Do góry