Hope99
Fanka BB :)
Może masz niedomagę lutealną?No nie wiem, jakoś czuję że coś jest nie tak z progiem i z tym cyklem... Tylko z drugiej strony jakby nie było owu to wynik byłby chyba jeszcze niższy nie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Może masz niedomagę lutealną?No nie wiem, jakoś czuję że coś jest nie tak z progiem i z tym cyklem... Tylko z drugiej strony jakby nie było owu to wynik byłby chyba jeszcze niższy nie?
Dla siebie kupiłam ovarin i dha, do tego jem olej sezamowy i olej z wiesiołka. A mąż- fertilman. Wcześniej braliśmy wszystko osobno: b, d, magnez itpJakie suple ? Z ciekawości pytam![]()
A co to estrofem?Chciałabym, żeby też u mnie tak byłojeśli estrofem nie pomoże to pierwsza stymulacja czerwiec/lipiec
![]()
W styczniu jak sprawdzałam proga 7dpo to był 11,6. W poprzednim cyklu natomiast przy pierwszej pozytywnej becie niecałe 14 (skończyło się biochemem). Więc ten prog u mnie rzeczywiście nie zwala na kolana ale takiego niskiego jeszcze nie miałamMoże masz niedomagę lutealną?
Myślę, że przydałoby się od następnego cyklu wprowadzić progesteron aby wspomóc drugą fazę cyklu.W styczniu jak sprawdzałam proga 7dpo to był 11,6. W poprzednim cyklu natomiast przy pierwszej pozytywnej becie niecałe 14 (skończyło się biochemem). Więc ten prog u mnie rzeczywiście nie zwala na kolana ale takiego niskiego jeszcze nie miałam![]()
Ok, pogadam na ten temat z ginemMyślę, że przydałoby się od następnego cyklu wprowadzić progesteron aby wspomóc drugą fazę cyklu.
Badania jak najbardziej w porządku.Mam podstawowe wyniki badań, robiłam morfo, hormony, wit d3, kwas foliowy. Dziewczyny, które jednym rzutem oka umieją zinterpretować- pomożecie? Wyniki hormonów są ogólnie w normie, ale norma a optimum to dwie różne rzeczy.
Homocysteina - 5.01 umol/l (norma 4.44-13.56)
TSH - 1.6460 uIU/ml (norma 0.270 - 4.200)
FT3 - 3.55 pg/ml (norma 2.00 - 4.40)
FT4 - 1.64 ng/ml (norma 0.90 - 1.80)
Progesteron - 19 dc, 6-7 dpo - 14.240 ng/ml
Prolaktyna 15.19 ng/ml (norma 4.79-23.30)
Anty TG 1.14 IU/ml (norma 0-4.1)
Anty TPO 11.17 IU/ml (norma 0-34)
Czy która z Was może mi pomóc uzyskać ogólny ogląd biorąc to wszystko razem?
A dla mnie szynszyleJa mam kota do kochania, ściskania i gadania do niego jak do dziecka. Wczoraj był w pracy pan ze szczeniakiem owczarka collie (Lassie), zakochałam sięale uwielbiam wszystkie kotki i pieski, nawet mogłabym mieć alpaki, a już tak z fantazją to fenka, wombata i wiewiórkę workowatą. Im pocieszniejsze tym lepsze... To chyba instynkt
![]()
Piękności
Bardzo dobrze że bierzesz już acard.Dziękujęmetylowany kwas foliowy biorę od roku ale nie sprawdzałam jego stężenia. Natomiast od tygodnia biorę Acard. Wizytę u gina mam dopiero pod koniec miesiąca więc zobaczę co powie.
Może coś być na rzeczy z tym progiem. A masz jakieś problemy, tarczycą? Warto by zbadać jeszcze raz tsh wraz z ft3 i ft4.To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?Zobacz załącznik 1389139
Na co olej sezamowy? I od kiedy powinno się brać olej z wiesiołka? Tyle razy o tym czytałam, ale do tej pory nie rozważałam jego braniaDla siebie kupiłam ovarin i dha, do tego jem olej sezamowy i olej z wiesiołka. A mąż- fertilman. Wcześniej braliśmy wszystko osobno: b, d, magnez itp
Tarczycę leczę już od lat, mam zdiagnozowana niedoczynność i Hashimoto.Badania jak najbardziej w porządku.
A dla mnie szynszyle
Piękności
Bardzo dobrze że bierzesz już acard.
Może coś być na rzeczy z tym progiem. A masz jakieś problemy, tarczycą? Warto by zbadać jeszcze raz tsh wraz z ft3 i ft4.
Na co olej sezamowy? I od kiedy powinno się brać olej z wiesiołka? Tyle razy o tym czytałam, ale do tej pory nie rozważałam jego brania![]()