reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Też mnie gdzieś to w sumie zdziwiło, że czasami leczenie trwa latami, a problem może być w komórce... Do tego tak naprawdę jakość komórki jajowej ocenić można dopiero po jakości zarodka, który utworzy... :-O
Wiesz co może dlatego ja jestem takiej pozytywnej myśli, że może sie uda z tyłu głowy, mialam pierwszy raz od roku jak chodzę na monitoringi ( 2 lata w tyl w kratkę) owulacje z lewego i to tak szybko, ja nie chce reklamować produktu, ale uważam że to dzięki shatavari poprawia jakość komórek jajowych i reguluje hormony, byłam przeszczesliwa 😃

reklama
Tak , ja robiłam kochana ja jestem po trzeciej, jedną tylko mialam stymulowana , drugą, pierwsza i trzecia beż stymulacji ale trzecia z ovitrelle, ta trzecia to już w ogóle bo się okazała że 10dc mam mam pecherzyk na 22 mm gotowy do pęknięcia 😅 ja po tej drugiej iui mialam straszny okres straszny !!!!! Boję się hormonów do ivf jak się nir uda ...
OK! No tak, zapomniałam dodać, że miałam wszystkie stymulowane... A po tej drugiej dostałaś okres w normalnym terminie, przed trzecią?
Pewnie mocno zareagowałaś na stymulację! Trzeba dobrze dobrać dawkę :-)
Też się obawiałam leków stymulujących, zwłaszcza że u mnie to zastrzyki... ale tak naprawdę nie odczułam po nich nic, przy mojej dawce. Wyglądało to jak mój normalny cykl, no może oprócz tego, że urosły 2 pęcherzyki zamiast 1. Do trzeciej próby lekarz zwiększył mi dawkę z 75 do 100, a przy IVF jest ona ponad 2-3 razy większa. Ale tu też każdy reaguje inaczej... Koleżankę np. przestymulowano - nie tylko miała 28 pęcherzyków, ale i powikłania... choć to był zupełnie inny kontekst (pobranie komórek przed chemioterapią...).

Wiesz co może dlatego ja jestem takiej pozytywnej myśli, że może sie uda z tyłu głowy, mialam pierwszy raz od roku jak chodzę na monitoringi ( 2 lata w tyl w kratkę) owulacje z lewego i to tak szybko, ja nie chce reklamować produktu, ale uważam że to dzięki shatavari poprawia jakość komórek jajowych i reguluje hormony, byłam przeszczesliwa 😃
Czemu nie :-D Jestem w stanie spróbować wielu rzeczy :-))) A mówiłaś lekarzowi o braniu tego suplementu?

Tak , ja robiłam kochana ja jestem po trzeciej, jedną tylko mialam stymulowana , drugą, pierwsza i trzecia beż stymulacji ale trzecia z ovitrelle, ta trzecia to już w ogóle bo się okazała że 10dc mam mam pecherzyk na 22 mm gotowy do pęknięcia 😅 ja po tej drugiej iui mialam straszny okres straszny !!!!! Boję się hormonów do ivf jak się nir uda ...
ja jestem po pierwszej nie udanej iui i we wtorek dostałam miesiączkę i mam straszne bole... jutro mam pierwsza wizyte w nowym cyklu <3

OK! No tak, zapomniałam dodać, że miałam wszystkie stymulowane... A po tej drugiej dostałaś okres w normalnym terminie, przed trzecią?
Pewnie mocno zareagowałaś na stymulację! Trzeba dobrze dobrać dawkę :-)
Też się obawiałam leków stymulujących, zwłaszcza że u mnie to zastrzyki... ale tak naprawdę nie odczułam po nich nic, przy mojej dawce. Wyglądało to jak mój normalny cykl, no może oprócz tego, że urosły 2 pęcherzyki zamiast 1. Do trzeciej próby lekarz zwiększył mi dawkę z 75 do 100, a przy IVF jest ona ponad 2-3 razy większa. Ale tu też każdy reaguje inaczej... Koleżankę np. przestymulowano - nie tylko miała 28 pęcherzyków, ale i powikłania... choć to był zupełnie inny kontekst (pobranie komórek przed chemioterapią...).
Wiesz co spóźniał się mi się 2 dni , a w pierwszej iui trzy , ale za to przy drugiej iui okres trwał 8 dni byłam wykończona żywa krew

... organizm się oczyszczał bo mialam 3 pęcherzyki plus 1 mały pewnie dlatego

Czemu nie :-D Jestem w stanie spróbować wielu rzeczy :-))) A mówiłaś lekarzowi o braniu tego suplementu?
Moja ciocia jest lekarzem, ale takim który chce bez leków mnie podreperować a ziołami, od tamtego czasu mam same pozytywne myśli w głowie, biorę ponad miesiąc i widzę pierwsze efekty, za to nie popiera ivf ale to juz nie jej decyzja tylko moja i akurat nie kieruję się z nią w tej kwestii , nie powiem jej i tyle i każdy będzie spokojnieszy

Dziewczyny edit mialam napisać 9 dni po ovitrelle dalej mocna krecha, nie chce robić sobie nadzieji ale jak dostanę @ to przynajmniej będziemy wiedzieć że on się tak długo utrzymuje buziaczki

reklama
ovitrelle przewaznie utrzymuje sie 10 dni
Tak wiem, ale już mialam przeboje z ovitrelle I nigdy tak długo nie było przeważnie 5 dni i teścik czysty u góry z wczoraj, na dole z dzisiaj o 7 rano

Załączniki

• 16499328924824796765461613779959.jpg
    16499328924824796765461613779959.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Do góry