• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ale chu*ek.. To było prywatnie? Czyli wcale nie uspokoił tylko jeszcze wkurzył

Też wczoraj miałam 5+2 ❤️ 😄 na pierwszą wizytę umówiły mnie położne na 13 maja piątek 😅 mam nadzieję, że przyniesie szczęście ale cały czas mnie coś kłuje, ciągnie i mam schizy, że jak pójdę do toalety to dostanę okres 😒. Generalnie z mężem lejemy, że dzieciak zrobiony w prima aprilis, pierwsze usg w piątek trzynastego, termin wstępnie na drugi dzień świąt 😅🤦‍♀️

Bardzo mi przykro ale ponoć jak miałaś ciąże biochemiczną to organizm jest już nakręcony na tą ciąże i o ile dobrze się czujesz to tak naprawdę odrazu w pierwszych kolejnych dniach płodnych możesz z powodzeniem zajść.
Kamsik, to się zsynchronizowalyśmy ładnie :)

reklama
czytałam, że Nifty ma laboratorium w Hongkongu, a termin realizacji to 10 dni roboczych, czyli 2 tyg, od otrzymania próbki krwi (!). Nie wiem, jaka jest sytuacja covidowa w Hongkongu, ale w Chinach jeszcze niedawno mieli twardy lockdown. Obawiam się, że to może opóźnić dostarczenie wyniku, dlatego jestem za Sanco (do 9 dni roboczych, ale laboratorium w PL).
Ja nie slyszalam o Sanco, czym sie rozni od Nifty ? Mi akurat nie zalezy tak na czasie moge poczekac troche, chce miec tylko wieksza pewnosc, ze wszystko jest ok :)

Ja mam dietę wykupioną, 5 posiłków. W pracy zjadam śniadanie, II śniadnie, podwieczorek, obiad, a po pracy kolację :p więc jedzenie na wieczór znowu sobie muszę sama organizować. Zamówiłam teraz dietę o większej kaloryczności bo mi mało. Ale nie wiem czy to objaw ciąży, nic innego mi nie dolega. Myślicie, że objawy mogą się pojawić w późniejszych tygodniach czy jak już się powiedzmy dobije do tego 8, 9, 10 tyg. to już nie powinno się nic pogarszać w stosunku do tego co było na początku, czyli braku objawów?
Moja znajoma dostala objawy dopiero w 9 tygodniu i to takie dosc mocne wiec chyba nie ma na to reguly :)

Dziewczyny, Wy też macie momentami takie napady wilczego głodu a dosłownie 10-15 minut później znów ssanie w żołądku, ale już psychicznie brak ochoty na jedzenie? Zwariuję z tym chyba 😅
Oj wiem o czym mówisz. Dziś po śniadaniu wyszłam na zakupy i byłam obok rożna, nie mogłam się powstrzymać tylko orombałam taką jeszcze gorącą ćwiartkę. A ostatnio jadąc z mężem też na zakupy kazałam zatrzymać się pod barem z obiadami i weszłam zjeść obiad a to była dopiero 10-11 rano i byłam po śniadaniu. Wczoraj na śniadanie zjadłam serek z rzodkiewką i szczypiorkiem ale dziecku nie przypasowało bo mnie męczyło na wymioty, po godzinie męczenia się poszłam na spacer i wróciłam z wiaderkiem śledzi po kaszubsku po czym zjadłam 1/3 i zrobiło mi się lepiej😂 Ciągle bym tylko jadła, a najlepsze jest to, że od tygodnia nie przytyłam ani grama.

Cześć 😊 Ja już po wizycie, ginekolog dziś założył mi kartę ciąży termin porodu mam wpisany na 8 grudzień, dostałam spis badań które mam zrobić a jest ich sporo 🙈 dostałam również namiary gdzie mogę zrobić badania prenatalne i że najlepiej zrobić ten badania między 11 a 14 tygodniem ciąży, prawda Kochane?? Jeśli chodzi o ciążę to na chwilę obecną jest wszystko w porządku 😊 serduszko bije, dzieciątko mierzy 17mm dziś jest równy 8 tydzień od ostatniej miesiączki a z USG wychodzi 8+3 dni 😄 krwiaka niestety dalej jeszcze mam 😔 ale pocieszył mnie lekarz że ciąża jest na tyle już duża że ten krwiak niczemu nie zagraża. Dostałam następne 3 opakowania duphastonu 2x1 a poniżej pochwale się swoją fasolką ❤

Załączniki

• 20220428_122557.jpg
    20220428_122557.jpg
    580,5 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Cześć 😊 Ja już po wizycie, ginekolog dziś założył mi kartę ciąży termin porodu mam wpisany na 8 grudzień, dostałam spis badań które mam zrobić a jest ich sporo 🙈 dostałam również namiary gdzie mogę zrobić badania prenatalne i że najlepiej zrobić ten badania między 11 a 14 tygodniem ciąży, prawda Kochane?? Jeśli chodzi o ciążę to na chwilę obecną jest wszystko w porządku 😊 serduszko bije, dzieciątko mierzy 17mm dziś jest równy 8 tydzień od ostatniej miesiączki a z USG wychodzi 8+3 dni 😄 krwiaka niestety dalej jeszcze mam 😔 ale pocieszył mnie lekarz że ciąża jest na tyle już duża że ten krwiak niczemu nie zagraża. Dostałam następne 3 opakowania duphastonu 2x1 a poniżej pochwale się swoją fasolką ❤
Piękne widoki , super wiadomości 🥰

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry