• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Ja urodziłam teraz w styczniu i również z synkiem od razu wychodziłam :) nie zamierzam kisić dziecka w domu, ciepło ubrać, do gondolki i na spacerek :) położna też mówiła, że jak najbardziej można na 15-20 minut wychodzić od razu :) a pierwsze wyjście dzieci mają już jak się opuszcza szpital :) miłego dnia wszystkim i udanych wizyt ❤️
dziwnie mi pisać o grudniu 🙈 dzieci nie mam, ale sporo czytałam o korzyściach z hartowania na mrozie. Jedyna moja obawa to smog… Ja co prawda mieszkam w Warszawie i tu mamy z tym spory problem, ale to też dotyczy mniejszych miejscowości czy miasteczek, bo ludzie palą różnymi rzeczami 🙄 Mamy dobry oczyszczacz powietrza, więc na pewnie w domu będzie chodził non-stop, a jeśli jakość powietrza będzie straszna, to będę jeździła na spacery do lasu za miasto 😊
Wszystko dobrze! 🥺❤️
10+1,
32mm
Serduszko bije, słyszałam 😍😍😍
Było odłożone tyłem, i ruszał się cały 😍
gratulacje! ja jutro mam usg w 9+6 (lub 10+0, bo zarodek był ostatnio jeden dzień do przodu). Mam nadzieję, że doświadczę podobnej wizyty 😊
Ja po wizycie
Heh... standard luxmed czyli pani dr w badaniu paluszkami na fotelu stwierdziła, że mam powiększoną macice jak w ciąży i dała skierowanie na usg, więc dalej wiem to co wiedziałam 🤦‍♀️
u mnie w medicover też tak jest, dlatego chodzę prywatnie, a od nich wyłudzam tylko skierowania na badania 😅

Dziewczyny, wizytę miałam z samego rana ale dopiero teraz po niej ochłonęłam. Usłyszałam bicia DWÓCH serduszek 🙈 dwie małe myszki 💖💖 kolejna wizyta 1.06 w dzień dziecka, ciagle jestem w szoku…
Lo 😍 no to podwójne szczęście, gratulacje 🥰 u mnie z kolei była możliwość bo moja babcia(mama mamy) miała 2 razy ciąże bliźniacze i nawet lekarz mi potwierdził na pierwszej wizycie ze w takim razie mam wieksze prawdopodobieństwo ale na ostatniej była jedna fasolka także nie tym razem 😁

Bliźniaki?!?! Wcześniej wiedziałaś czy to pierwsza wizyta? Wooow, ogólnie woooow i gratulacje 🤩
pierwsza wizyta 🙈 zaczęłam płakać ze szczęścia, śmiać się i trząść się. Podobno są jednojajowe ale nie umiała jeszcze określić ilu owodniowe i ilu kosmówkowe. Ogólnie byłam w takim szoku ze zapomniałam zapytać o milion rzeczy ale dowiedziałam sie ze Nitfty odpada w ciąży bliźniaczej bo nie da się oddzielić DNA dwóch dzieci od siebie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry