reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Etka chętnie zagłosuję ale nie wiem jak:sorry2:?????

Hruda z tym ubieraniem to ja już od dłuższego czasu Was obserwuje ( np:po zdjęciach)i patrząc na wasze dzieciaczki to ja za grubo ubieram Igorka (nie nie kombinezon i gruba czapa to nie, aż tak żle nie jest:-p) ale ja ubieram go na dwór w rajstopki buciki spodenki body cienka bluzeczka + kurtka wiosenna i czapka też wiosenna. A widziałam ze wy ubieracie tylko spodenki i skarpetki bez rajstopek. I tak się zastanawiam czy ja aby nie za ciepło ubieram to moje dziecko a dodam jeszcze ze jak tylko lżej go ubrałam to jest do dziś przeziębiony i ma katarek a i ze mnie straszny zmarźlak może ma to po mnie? A i pytałam pediatry ostatnio i mówiła że mały jest dobrze ubrany i teraz juz sama nie wiem co z tym ubieraniem.

reklama
Dzięki kochane za życzenia zdrowia.
Byliśmy u lekarza i wyszło na to że oskrzela już czyste, chociaż Oskarek nadal będzie kaszlał i odkasływał. Biegunka i wymioty już wkrótce powinny przejść (mam nadzieję, to już trzeci dzień). Najważniejsze, żeby poić malca jak najwięcej, dobrze że chociaż z piersi chce pić, więc póki co moje piersi są uziemione przy dziecku;-). Lekarka mówiła, że bardzo często jest tak, że dzieci trafiają do szpitala z zapaleniem oskrzeli, a po kilku dniach lądują na biegunkach... :baffled:
Powiem wam, że Oskar najwyraźniej całym sobą cieszy się, że już nie jest w tym szpitalu. On tam przeżył straszną traumę, wogóle nie wiedział co się dzieje, nagle ląduje w pokoju gdzie przez całą noc wrzeszczą dzieci, kłują go, podłączają do kroplówek... Wpadł mi w taką histerię, że wrzeszczał po 3 godziny, potem chwila snu i znowu histeria jakieś 3 godziny.. biedactwo, nic go nie uspokajało, nawet czopki z luminalu :no: Dopiero na drugi dzień trochę się uspokoił, ale wtedy już z nim uciekałam. Od tego czasu w domu dziecko wcale nie płacze, śmieje się, bawi, jest niesamowity. Nawet jak wymiotuje to tylko na chwilę popłacze i zaraz się śmieje. No po prostu chłopak jest cały happy że jest w domu. :-) Jak to widzę to jak tu się nie cieszyć?

Etka chętnie zagłosuję ale nie wiem jak:sorry2:?????

Hruda z tym ubieraniem to ja już od dłuższego czasu Was obserwuje ( np:po zdjęciach)i patrząc na wasze dzieciaczki to ja za grubo ubieram Igorka (nie nie kombinezon i gruba czapa to nie, aż tak żle nie jest:-p) ale ja ubieram go na dwór w rajstopki buciki spodenki body cienka bluzeczka + kurtka wiosenna i czapka też wiosenna. A widziałam ze wy ubieracie tylko spodenki i skarpetki bez rajstopek. I tak się zastanawiam czy ja aby nie za ciepło ubieram to moje dziecko a dodam jeszcze ze jak tylko lżej go ubrałam to jest do dziś przeziębiony i ma katarek a i ze mnie straszny zmarźlak może ma to po mnie? A i pytałam pediatry ostatnio i mówiła że mały jest dobrze ubrany i teraz juz sama nie wiem co z tym ubieraniem.

Ja też nie wiem jak zagłosować.

A z tym ubieraniem - też tak luzacko go ubierałam ostatnio i dawałam do spacerówki. W piątek spędziliśmy całe popołudnie na polu (to chyba takie nasze południowo-polskie hasło :-)) w spacerówce, mały ubrany w deresik i body z długim rękawem, rajty też miał. W każdym razie chyba go przewiało bo w sobotę już zaczął się kaszel, a ciąg dalszy to już znacie... Więc może moja mama miała wtedy rację, że przydałby się kocyk? Całe szczęście że teraz mi nie wypomina że jej nie posłuchałam...:sorry2:

doti cieszę się że już lepiej z maluszkiem i życzę dużo zdrówka dla niego a na samą myśl szpital mam już ciarki a co dopiero Wy musieliście przejść:baffled:

Blimka super że już humorek lepszy :-) to Ty imprezowa babka jesteś i zabawy było Ci brak. szkoda że tak daleko mieszkasz bo byśmy się spotkały

Klavel zdjęcia bomba super podobały mi się

Ja też nie wiem jak zagłosować.

A z tym ubieraniem - też tak luzacko go ubierałam ostatnio i dawałam do spacerówki. W piątek spędziliśmy całe popołudnie na polu (to chyba takie nasze południowo-polskie hasło :-)) w spacerówce, mały ubrany w deresik i body z długim rękawem, rajty też miał. W każdym razie chyba go przewiało bo w sobotę już zaczął się kaszel, a ciąg dalszy to już znacie... Więc może moja mama miała wtedy rację, że przydałby się kocyk? Całe szczęście że teraz mi nie wypomina że jej nie posłuchałam...:sorry2:
Właśnie ja też chciałbym małego tak luźniej ubierać a nie opatulać ale jak tylko troszkę lżej go ubiorę to mały mi zaraz kicha.:-(Może już go tak przyzwyczaiłam albo on taki zmarźlaczek po mnie jest.

W pokoju małego mamy 22stopnie wg mojej teściowej mroże dziecko bo ona jak napali to jest prawie 40 stopnitaki upał. Ale naturalnie nie odzywam się tylko sprytnie zakręcam ogrzewanie w pokoju. Ona się smaży a my nie :-)

Staram się go nie przegrzewać :-) na noc ubieram go w body z dłg rękawem koszulka i śpiochy tyle tylko.

Etka głupie pytanie, gdzie jest zdjęcie Olci?????

Etka -moze po prostu tepa jestem ale jak mam zaglosowac?
Teraz się nie głosuje,za jakieś 2 tygodnie.Została wyłoniona fotka z całego tygodnia.Będę miała prośbę za jakieś 2 tygodnie,bo to potem się wybiera z 4 zdjęć jedno :tak:
Zresztą jeszcze Wam nabąknę.
A Olci zdjęcie dopiero dam,bo zrobiłam jej nawet fajne portretowe,ale klientka dała dość fajne zdjęcie i przeczekam do przyszłego tygodnia ;-)

Ale dzięki dziewczyny za chęci:tak:

Etka AHA :-) ale koniecznie przypomij bo moja skleroza postępuje i mogę zapomnieć :laugh2::dry:

Harsh WHERE ARE YOU??????

Monia i jak wizyta u gina????? PIsz????? Masz tabletki????

reklama
Do góry