reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dzień dobry wszystkim:)
Klavell marchwiankę robi sie bardzo łatwo- gotujesz marchewkę około godziny czasu z odrobina soli. nam lekarka podała takie proporcje: 1 kg marchwi, litr wody i 1 łyżeczka soli.

reklama
Hej, ja tylko na chwilkę.
Nie mam czasu na kompa bo mojemu małemu mężczyźnie wychodzi ząbek :tak::-D:-D, dzisiaj albo jutro już się przebije i Dawidek jest trochę niespokojny ale dzielnie to znosi :tak:, zuch chłopak.
Jak zaśnie to nadgonię zaległości ale on teraz sypia krótko więc nie posiedzę :-(

ach, jakiej wielkości ma być zdjęcie na NK?

Hruda z tym ubieraniem to ja już od dłuższego czasu Was obserwuje ( np:po zdjęciach)i patrząc na wasze dzieciaczki to ja za grubo ubieram Igorka (nie nie kombinezon i gruba czapa to nie, aż tak żle nie jest:-p) ale ja ubieram go na dwór w rajstopki buciki spodenki body cienka bluzeczka + kurtka wiosenna i czapka też wiosenna. A widziałam ze wy ubieracie tylko spodenki i skarpetki bez rajstopek. I tak się zastanawiam czy ja aby nie za ciepło ubieram to moje dziecko a dodam jeszcze ze jak tylko lżej go ubrałam to jest do dziś przeziębiony i ma katarek a i ze mnie straszny zmarźlak może ma to po mnie? A i pytałam pediatry ostatnio i mówiła że mały jest dobrze ubrany i teraz juz sama nie wiem co z tym ubieraniem.

Patryk jest z tych goracych dzieci (chyba po mamie) i jak tylko ubiore go cieplej to jest caly mokry. Dlatego z reguly ubieramy sie w rajstopki i spodenki + buciki, body z k. rekawem, bluzeczka i kurteczka albo ciepla bluza i do tego cienka czapeczka ew jak jest cieplo to bez czapeczki.
Chyba wszytsko zalezy od dziecka.

A u mnie dom do góry nogami przewrócony. Wczoraj moje najmłodsze dziecko znokautowało tatusia - pół dnia na pogotowiu i 7 dni zwolnienia. Normalnie ręce opadają. Wczoraj wieczorem ślubny bawił się z Tymkiem i ten mu wsadził palec w oko. Na początku myśleliśmy, że tylko na tym się skończyło. Ale oko nie przestawało piec i boleć, uniemożliwiało mężowi normalne funkcjonowanie i pracę. Na pogotowiu okazało się, że malutki przeciął tatuśkowi rogówkę paznokietkiem:baffled::sorry2::dry:

Ło Matko, wspolczuje!!!! Widze, ze coraz czesciej nasze dzieciaczki nas nokautuja.

A ja o mało nie znokautowałabym sama siebie. Kupiłam sobie dzisiaj krem wyszczuplający z Bellendy, ten termoaktywny FitnesLine. Oczywiście, wypróbowałam go i normalnie myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Dostałam takiej reakcji uczuleniowej, że jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam. Aptekarka złapała się za głowę jak zobaczyła moją skórę. Brrrr... Wywaliłam 20 zł na coś, czego już nie użyję. Ja to mam szczęście:baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No to juz nie kupie tego kosmetyku. Nie zazdroszcze ci, pewnie niezle swedzialo albo pieklo

a i do tego wszystkiego J dostał mandat za przekroczenie prędkości, I TO MNIE DOBIŁO - 400zł. poszło sie- przepraszam, jebac.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do M wczoraj na komorke zadzwonila policja, zeby przeparkowal samochod bo inaczej mu go odholuja!!! STandard, moj maz jak zwykle nie patrzy na znaki. Na szczescie nie dostal mandatu. Ciekawe tylko skad oni mieli numer.

oj Hanifke nadal trzyma luzna kupka ze sluzem zwracanie katarek i w nocy pojawila sie goraczka 38,7 podalam jej nurofen i goraczka spadla
Nie ma apetytu podaje jej tylko duzo wody i herbatki no i w nocy wypila 2x100 ml mleczkacaly czas spi wstala o 8:00 pol godziny marudzila plakala tak jakby ja cos bolalo i teraz sie zastanawiam czy to nie przypadkiem zabki sie wyzynac zaczynaja???
i mam do was pytanie czy to normalne ze ona tak caly czas spi???
i czy na biegunke i zwracanie moge przygotowac jej marchwianke??? jak tak to prosze kochane powiedzcie mi jak mam ja zrobic i podawac

Klavell goraczka i placz moze byc faktycznie przez rosnace zabki. Patrykowi tez teraz ida gorne i czasami wieczorem nagle zaczyna plakac.
Trzymam kciuki za Hanifke.

My znowu nie mielismy dostepu do www przez weekend. Jeszcze raz tak zrobia i zrobie tam taka awanture, ze sie nie pozbieraja!!! Nas w weekend ogarnelo straszne lenistwo i niemal nic nie zrobilismy i ogolnie rzecz biorac bylo nudno. No ale przynajmniej sobie odpoczelam.

Milego dnia kochane (ja zabieram sie do pracy)

Dzien dobry braaaadzo:-):-):-)
Bardzo bo pieknie na dworze i wybieramy sie do parku. Mamy sie spotkac z 'blizniakiem' Stacha Adasiem ktory urodzil sie 15 minut wczesniej. I zawsze mam troche nerwa - wiem, wiem nieslusznie - jak opowoiadamy co to nasze chlopaki juz umieja. No zobaczymy, no stress.:sorry2:
Kasiu - przykro mi ze taka pogoda...ale zwykle to wy na poludniu macie ladniejsza a u nas nad morzem to loteria...wiec choc raz niedzwiedzie polnocy maja lepiej;-):-)
Aniu - wszystkiego naj naj dla Dawidka z okazji skonczenia 7 miesiecy!!!
Klavell - na wszelki wypadek jedz do lekarza...a z tym snem to chyba normalne. Przeciez jak my mamy goraczke to tez spalibysmy caly bozy dzien...wiec dzieciaczki chyba tez w ten sposob oszczedzaja sily! No i trzymajCIE sie tam dzielnie!!!

Hanifka wstala zjadla kilka lyzeczek kleiku ryzowego wypila 50 ml herbatki teraz gotuje jej ta marchew slyszalam tez ze banany pomagaja, goraczka zbita do 36,8 cale sczescie

Cześć Dziewczyny!!!
U nas pogoda brzydka- pochmurno i z domu sie nie chce nawet wychodzić.
ja jakoś nie mam czasu cos napisac bo caly czas latam za Mateuszkiem.Wszędzie go pelno.

Klavell mam nadzieje że Hanifka szybciutko wyzdrowieje:tak:
I wogóle życze wszystkim chorym dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia:tak:

Witajcie wszystkie.U nas dzionek jakos leci.Naomi zasnela odrazu po sniadaniu:szok:nigdy tak nie robila.Chyba musza ja te zabki meczyc i dlatego woli to przespac.
Atruviel-spolczuje mezowi,musialo strasznie go bolec.Nasza Naomi kiedys kopnela meza w...........:zawstydzona/y:biedaczek az sie zgiol w pol.Trzeba przyznac ze nasze dzieciaczki maja talent do nokautow.Co do kremu jaki kupilas,bede na niego uwazac.
Agulka-mandat(upssssss)nic milego znam to.A ta suma tez bym sie wkurzyla.

reklama
wpadlam tylko sie przywitac,nie mam narazie czasu usiasc. zdazylam przeczytac tylko o hanifce,klavell trzymam kciuki, oby to zadne chorobsko!

Do góry