reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czy to bardzo zle, że nie tyję? Jestem w 17t2d i na razie nadal mam -2kg w stosunku do wagi z przed ciąży. Mimo, że jem dużo to nie jestem w stanie przytyć. Pojawił mi się mały brzuch, ale osoby postronne raczej nie wyczaja, że jestem w ciąży.
Nie przejmuj sie ja do 4 miesiaca nie tylam.Tez mi waga poleciala w dol.Pozniej nabralam😭😭 tez pytalam za kazdym razem pol9zne ze nie tyje i brzuszka nie widac-myslalam ze bede sloniem w ciwzy a tu mile zaskoczenie bylo😉

ja w drugiej ciazy do 22tc bylam na 0, bo mialam bakterie, biegunki (po 15 dziennie), prawie sie odwodnilam, waga zleciala, to co przybrslam przed bakteria i mega sie balam o corke, ale gin mnie uspokoila, ze nie ma zagrozenia.
No i jak bakterie wyeliminowalysmy i zamkneli nas w domach na 6tyg to i waga ruszyla z kopyta 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤣
Ja czuje się zdrowo. Nie mam biegunek. Nie ma już mdłości ani wymiotów, więc nie pojmuję. Chyba pasożyty moje kochane dwa mnie tak obzeraja. Już się naczytałam, że powinnam tyc 2 kg na miesiac, a ja nawet jeszcze nie nadgonilam braków :p

Nie przejmuj sie ja do 4 miesiaca nie tylam.Tez mi waga poleciala w dol.Pozniej nabralam😭😭 tez pytalam za kazdym razem pol9zne ze nie tyje i brzuszka nie widac-myslalam ze bede sloniem w ciwzy a tu mile zaskoczenie bylo😉
Też zawsze myślałam, że będą słonica :) tym bardziej, że bliźniaki. No i jestem zarlokiem :D

Ja czuje się zdrowo. Nie mam biegunek. Nie ma już mdłości ani wymiotów, więc nie pojmuję. Chyba pasożyty moje kochane dwa mnie tak obzeraja. Już się naczytałam, że powinnam tyc 2 kg na miesiac, a ja nawet jeszcze nie nadgonilam braków :p
lepiej, bedzie mniej do zrzucenia. ChodZilo mi o to, ze nawet przy spadku wagi dzieci sa bezpieczne, wiec spokojnie sobie jedz i nie tyj 😂

Dziewczyny mała mi zasypiała i raptem zaczęła drzeć i szybciej oddychać dopiero jak ja dotknęłam to ustało za chwilę jeszcze raz i zasnęła 🤷‍♀️jestem osrana a lekarz dopiero jutro
Takie zachowanie jest prawdopodobnie spowodowane przechodzeniem z jednej fazy snu w druga.U doroslego faza NREM trwa okolo 90 min potem przechodzi w faze REM trwajaca 15 min.nastepnie cykl zaczyna sie od poczatku.My tego nie zauwazamy.U dzieci taki cykl jest krotszy trwa 50-60 min.Dziecko moze wtedy kwilic,budzic sie z krzykiem czy plakac po czym ( przewaznie) zasypia .
U nas do dzisiaj blizniaki maja takie akcje,Matteo tez ,tyle ze on sobie krzyknie i spi dalej.

Też zawsze myślałam, że będą słonica :) tym bardziej, że bliźniaki. No i jestem zarlokiem :D
Slonicą mozna byc i w pojedynczej ciazy jak sie wsuwa za czterech .Ciesz sie ,ze mozesz jeszcze spokojnie egzystowac i nie czekaj z kupowaniem wszystkiego do Bog wie kiedy😂😂😂moja dobra rada😘

Czy to bardzo zle, że nie tyję? Jestem w 17t2d i na razie nadal mam -2kg w stosunku do wagi z przed ciąży. Mimo, że jem dużo to nie jestem w stanie przytyć. Pojawił mi się mały brzuch, ale osoby postronne raczej nie wyczaja, że jestem w ciąży.
przez cała ciąże przytyłam 10kg, gdzie tydzień po porodzie już wszystko znikło. Takze zachodząc miałam 80, urodziłam jak miałam 90. Na początku chudłam

reklama
Slonicą mozna byc i w pojedynczej ciazy jak sie wsuwa za czterech .Ciesz sie ,ze mozesz jeszcze spokojnie egzystowac i nie czekaj z kupowaniem wszystkiego do Bog wie kiedy😂😂😂moja dobra rada😘
Jakoś boję się zapeszać więc czekam z zakupami ;) ale zaczynam myślę i planować. Tyle pytań i zagwostek :D jedno łóżeczko czy od razu dwa, jaki wózek, od jakiego rozmiaru zbierać ubranka, jakie foteliki kupić, jak urzadzic pokoj- boję się, że nie ogarnę, ale jednocześnie czuje miłe podekscytowanie

Do góry