reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

reklama
Najbardziej mnie rozbawiło "odzywają się nawet te nie w ciąży". Conajmniej jakby to nie było publiczne forum i conajmniej vol 2. Jakby wiedziała cokolwiek o moim cyklu aktualnym 😂 czy tam innych dziewczyn dających reakcje pod postami 😂
Ile jeszcze jest tych szczytów żenady? 🤔

Dokładnie, przecież jak ktoś będzie miał owulację do 7 czerwca to jeszcze się nadal załapie na luty i może pomóc @pluto_nova 😂

My ze starym właśnie wróciliśmy z wizyty u nowego gina (chore to jest żeby chodzic do lekarza o 21:30, no ale cóż…) i dostaliśmy jakieś wytyczne dotyczące diety, trybu życia bla bla i od przyszłego cyklu mam znowu mieć stymulacje, tym razem clo 🙄 ech, czy coś ze mną nie tak, ze nie ufam temu lekarzowi? Stary mówi, ze super gość i muszę mu zaufać (goowno muszę 🤷🏻‍♀️), on wierzy, ze nam pomoże. Ja już chyba w nic nie wierzę 🤷🏻‍♀️

zapytał, czy jestem w ciąży, bo chyba musiał to usłyszeć ode mnie 😂 Potem były całusy, a potem stwierdził smutny, ze kto wypije to moje wino co zostało 😂
Wzruszyłam się bo sobie to wyobraziłam :') Super! 😍
Właśnie dziewczyny, jak to jest ze stosowaniem retinoidów w kremie, w trakcie starań? Ja chyba mam napisane na opakowaniu że nie wolno, ale ktoś zgłębiał temat? Albo stosujecie np tylko w pierwszej fazie cyklu? 😀 Ciekawa jestem bo akurat tego kremu i różnych produktów z aktywnymi składnikami i serum z kwasami trochę boję się używać, czasem używam, ale na zmianę.

Generalnie z tego co wiem, to retinol to pochodna wit A. Niezalecane w ciąży, ale słyszałam, ze większości kosmetyków nie zalecanych w ciąży czy w okresów starań jest nie zalecana, dla bezpieczeństwa ponieważ nikt nie przeprowadzał badań z udziałem ciężarnych
No wiem że doustne zdecydowanie szkodzą, zastanawiam się jak to jest z kremami z dodatkiem retinolu🤔 no ale wiem że brak badań, ciekawa jestem ile po aplikacji kremu może się to utrzymywać w organizmie :p
Dokładnie, przecież jak ktoś będzie miał owulację do 7 czerwca to jeszcze się nadal załapie na luty i może pomóc @pluto_nova 😂
Ja mam jeszcze kilka dni! Mam nadzieję że wsparcie powoli nadchodzi! 🤞😝

My ze starym właśnie wróciliśmy z wizyty u nowego gina (chore to jest żeby chodzic do lekarza o 21:30, no ale cóż…) i dostaliśmy jakieś wytyczne dotyczące diety, trybu życia bla bla i od przyszłego cyklu mam znowu mieć stymulacje, tym razem clo 🙄 ech, czy coś ze mną nie tak, ze nie ufam temu lekarzowi? Stary mówi, ze super gość i muszę mu zaufać (goowno muszę 🤷🏻‍♀️), on wierzy, ze nam pomoże. Ja już chyba w nic nie wierzę 🤷🏻‍♀️
Normalne zupelnie. Ja pamietam jak poszlam do typa ktory ma świetne opinie. Wiem, że to dość skrajne ale jak weszlam i sie spytał z czym przychodze i powiedzialam, że staramy sie z mężem o dziecko i nie wychodzi on odpowiedzial 'a próbowała Pani z kimś innym? Pomaga' myslalam ze wyjde z gabinetu. Być może to byl żart, ale nawet mnie nie znal. Juz żadnego jego slowa nie umialam traktować poważnie.

Co tu się dzisiaj podziało! Nadrobiłam 60 stron aż mi noga ścierpła i bateria w tel padła. Napisze tylko że karma wraca i słuszne jest tu powiedzenie "nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe "

U mnie miało być testowanie 26.05 ale nie było, cykl zmarnowany bo pęcherzyk zamienił się w torbiel więc biorę duphaston 3x1 i potem czekam na @. Nie pamiętam tylko czy brać go 7 czy 10 dni. Może któraś z Was miała podobna sytuację i dostała duphaston przy torbieli? Nie chce już męczyć mojego gina a tym razem nie dał mi zaleceń na karteczce tylko receptę na dwa opakowania duphastonu. W jednym opakowaniu jest 20 tabletek więc jakbym miała brać 7 dni po 3 tabsy to i tak by jedno opakowanie nie starczyło 😄

Mam ciężki czas w pracy ale za 3 tyg zasłużony urlop i odliczam dni. Liczę na następne testowanie. Może uda się załapać na wątek marcowy, dwie ciążę z terminem na marzec to może i trzeci raz się uda 😄

Normalne zupelnie. Ja pamietam jak poszlam do typa ktory ma świetne opinie. Wiem, że to dość skrajne ale jak weszlam i sie spytał z czym przychodze i powiedzialam, że staramy sie z mężem o dziecko i nie wychodzi on odpowiedzial 'a próbowała Pani z kimś innym? Pomaga' myslalam ze wyjde z gabinetu. Być może to byl żart, ale nawet mnie nie znal. Juz żadnego jego slowa nie umialam traktować poważnie.
Może sam miał ochotę wspomóc starania 🤣 Czytałam ostatnio o takim ginekologu co robił pacjentkom inseminacje swoim nasieniem 🤣 Może to ten sam? 😉

Może sam miał ochotę wspomóc starania 🤣 Czytałam ostatnio o takim ginekologu co robił pacjentkom inseminacje swoim nasieniem 🤣 Może to ten sam? 😉
Z polecenia jednej z koleżanek obejrzałam film "Our Father" - to właśnie o nim! Daje do myślenia na 1 dzień przed IUI 😆 - no ale mój lekarz nie ma dostępu do próbki, bo to ja sama ją przynoszę do gabinetu z labo...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry