reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny mam chyba pomysł na panieński. Nie wiem, czy ktoś słyszał o Grobelce na Klukach. Są domki i imprezy. Trochę km mam, ale nie aż tak dużo. 😁
Staram się nie myśleć o ciąży, tylko o różnych innych rzeczach i cieszyć się życiem. Strasznie to pomaga doszło nawet do tego, że przez wakacje nie chce być w ciąży bo mam inne plany
Nie żałuj km jeśli masz się dobrze bawić. To jest tak cholernie ważne żeby podtrzymać umiejętność dobrej zabawy w takich trudnych czasach i z problemami takimi jak te nieszczęsne starania.
Swoją drogą, ja też przez myśl o wakacjach nie nastawiam się teraz na ciążę. Pilniejsza mi się wydaje potrzeba przywrócenia sobie wiary, że mogę przeżyć coś fajnego, być szczęśliwa, uśmiechnięta od rana do nocy- tyle, że za bardzo się nie nastawiam, że uda nam się polecieć na super wakacje, a po prostu wakacje. Seksu uprawiamy mniej, bo mamy obydwoje doła, nie kalkuluję czy to płodne czy nie, chociaż chyba bym wolała do sierpnia nie zachodzić w ciążę. Także na chwilę obecną nie starania, a watykańska ruletka.
Dobra, puściłam sobie top model w tle i jakoś mi zaczęła iść robota :D
I kupiłam sobie u ślimaka naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowymi i nie mogę się ich doczekać :D
Ja chyba zrobię sobie dzień dziecka i coś sobie zamówię, a stary i tak wróci dopiero na kolację. Pozostaje tylko pytanie czym się rozpieścić, zważywszy na to, że w moim związku jedzenie pizzy bez drugiej połówki to zdrada 😁

reklama
Nie żałuj km jeśli masz się dobrze bawić. To jest tak cholernie ważne żeby podtrzymać umiejętność dobrej zabawy w takich trudnych czasach i z problemami takimi jak te nieszczęsne starania.
Swoją drogą, ja też przez myśl o wakacjach nie nastawiam się teraz na ciążę. Pilniejsza mi się wydaje potrzeba przywrócenia sobie wiary, że mogę przeżyć coś fajnego, być szczęśliwa, uśmiechnięta od rana do nocy- tyle, że za bardzo się nie nastawiam, że uda nam się polecieć na super wakacje, a po prostu wakacje. Seksu uprawiamy mniej, bo mamy obydwoje doła, nie kalkuluję czy to płodne czy nie, chociaż chyba bym wolała do sierpnia nie zachodzić w ciążę. Także na chwilę obecną nie starania, a watykańska ruletka.

Ja chyba zrobię sobie dzień dziecka i coś sobie zamówię, a stary i tak wróci dopiero na kolację. Pozostaje tylko pytanie czym się rozpieścić, zważywszy na to, że w moim związku jedzenie pizzy bez drugiej połówki to zdrada 😁
Ja dziś na dzień dziecka robie nalesniki z mięsem mielonym🤤🤤🤤

U mnie też jedzenie pizzy bez drugiej połówki to zdrada :D Mi teraz na wakacje też trochę odeszły mi "chęci" zachodzenia w ciążę, a to piwerko, grille, rowery, rolki i dużo pracy żeby zarobić pieniążki na rosnący kredyt :D I też chcę w te wakacje poczuć trochę prawdziwego szczęścia i luzu, bo ostatnie 2 lata mąż był uziemiony przez całe lato po operacji i to 2 lata pod rząd... Teraz w końcu możemy coś razem porobić i na to czekam :)

U mnie też jedzenie pizzy bez drugiej połówki to zdrada :D Mi teraz na wakacje też trochę odeszły mi "chęci" zachodzenia w ciążę, a to piwerko, grille, rowery, rolki i dużo pracy żeby zarobić pieniążki na rosnący kredyt :D I też chcę w te wakacje poczuć trochę prawdziwego szczęścia i luzu, bo ostatnie 2 lata mąż był uziemiony przez całe lato po operacji i to 2 lata pod rząd... Teraz w końcu możemy coś razem porobić i na to czekam :)
No właśnie ja też na wakacje bym chciała trochę luzu, a tak się złożyło, ze i tak sie nie staram. No ale luzu nie będzie, bo będę mieć nową robotę i się stresować i zapierniczać :D

Jestem po konsultacji z endokrynologiem. Mam jutro dla pewności powtórzyć bete i proga - chociaż obie się zgadzamy, że powinno spadać ale lepiej sprawdzić.
A jak dostanę miesiączkę to dostałam skierowanie na badanie hormonów.
Wczoraj do czasu wyników modliłam sie żeby nie dostać okresu, a teraz żeby dostać 🤦‍♀️ Być kobieta!

reklama
Do góry