reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Kto wizytuje jakoś niedługo? ❤ trzymajcie za mnie dziś kciuki o 17:30 😅

@Monika1994 co u ciebie, wszystko ok?
Myślę, że tak. Jestem dobrej myśli 😊 w poniedziałek był zarodek, ale bez serduszka, więc kontrola w najbliższy poniedziałek. Pocieszają mnie, że np. Szwagierka i przyjaciółka w 8tygodniu usłyszała dopiero serduszko.
A ja już nie wiem jak liczyć. Według aplikacji jestem w 7 tygodniu od dzisiaj a wg lekarza w poniedziałek będzie 6+1.

Twoja pierwsza wizyta czy kolejna? Trzymam kciuki i od razu daj znać!

@Bunia49 trzymam kciuki!!!

Czy tylko ja zwlekam do pierwszej wizyty do końca miesiąca? :D w sumie bym już chciała wizytować, ale wolę pójść tak w 7/8 tc, a to za dwa i pół tygodnia 🥲

Czy Wasi partnerzy/mężowie też tak zwariowali? Mój narzeczony oszalał🙈 wczoraj to nawet stwierdził, że nie będziemy się kochać do momentu kiedy lekarz jasno nie powie, że możemy... ale nie mam zakazu🤦‍♀️ nie spodziewałam się, że taki będzie 😅

Myślę, że tak. Jestem dobrej myśli 😊 w poniedziałek był zarodek, ale bez serduszka, więc kontrola w najbliższy poniedziałek. Pocieszają mnie, że np. Szwagierka i przyjaciółka w 8tygodniu usłyszała dopiero serduszko.
A ja już nie wiem jak liczyć. Według aplikacji jestem w 7 tygodniu od dzisiaj a wg lekarza w poniedziałek będzie 6+1.

Twoja pierwsza wizyta czy kolejna? Trzymam kciuki i od razu daj znać!
Lekarze liczą skończone tygodnie, wiec jesteś dla nich w 6, ale zaczęłaś 7 😊

7/8 tydzień to wg aplikacji czy jak? Bo ja już nie wiem jak to się liczy 😅
Ja liczę sobie z OM skończone tygodnie, tak mi jest łatwiej ogarnąć. w aplikacji Pregna wpisujesz datę i masz już wyliczone. Ja jeszcze nie wiem czy rzeczywiście tak jest, bo zupełnie nie potrafię określić daty poczęcia. Czekam co mi lekarz powie i wtedy na podstawie usg będę sobie liczyć

Czyli, jestem w 6 jak powiedział, że 5+1?
To jest pokręcone, czy tylko ja taka "niedouczona" w zakresie ciąży jestem? Ciągle czytam, a im więcej czytam tym mniej wiem 😅
Zależy jak ci łatwiej, na początku tez byłam skołowana, no bo jak to, skończyłam już np. 5 tygodni i jestem w szóstym, ale wg lekarza dalej 5 :D po prostu zaczęłam operować tym co lekarze, czyli jak ktoś się mnie pytał w którym tygodniu jestem, to mówiłam ze skończony ktoryśtam

reklama
Zależy jak ci łatwiej, na początku tez byłam skołowana, no bo jak to, skończyłam już np. 5 tygodni i jestem w szóstym, ale wg lekarza dalej 5 :D po prostu zaczęłam operować tym co lekarze, czyli jak ktoś się mnie pytał w którym tygodniu jestem, to mówiłam ze skończony ktoryśtam
Dobra już chyba rozumiem. Dziękuję 😊 ale teraz lepsze pytanie. Serduszko pojawią się między 6 a 8 tc, tylko czy te tygodnie są liczone tak ja my czy jak lekarz 😁?

Do góry