reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Z tego co czytałam to plamienia w ciąży się zdarzają i zwykle nie jest to nic groźnego. Tym bardziej jeśli nie leci z Ciebie żywa czerwona krew tylko miałaś brązowe ślady na wkładce. Moim zdaniem podejdź do tego na spokojnie (wiem, trudne), zwiększ dawkę Duphastonu i po weekendzie jedź na wizytę, żeby się uspokoić.

Jakby się coś w weekend działo albo doszło do większego krwawienia to zawsze możesz jechać na izbę przyjęć szpitala gdzie mają oddział ginekologiczny. Na pewno ktoś Cię zbada.
Dziekuje 😢

reklama
Cześć dziewczyny , dziś 23dpt, BETA z 08.06-9428 mIU/ml , a dziś po południu zauważyłam na wkładce higienicznej brązowy ślad.. nie jakieś obfite plamienie ale jednak na całą długość brązowa krecha. Teraz już zero plamienia 😔 Znacie podobny przypadek ? Co to może być ? Z moim lekrzem z kliniki na weekend nie ma kontaktu, dzwoniłam do swojego „normalnego” ginekologa kazał mi zwiększyć dawki Duphaston i jutro powtórzyć betę… aż boje się myśleć 😢😢😢
brązowe plamienia, które ustają najczęściej nic złego nie zwiastują.
Ja w 5tc mialam cała wkładkę żywej krwi- bylam na IP. Nic nie znaleźli bo zanim zajechałam to została jakas końcówka.
Po tygodniu mialam brązowe plamienia przez 2 dni, po wyproznieniu. Więc nie polecam się napinać.
Dziś mamy 23+4 tc, od tamtej pory cisza z plamieniami i oby tak zostało.
Więc jeśli to brązowe i jednorazowe to 1) krwiaczek się oczyścił 2) uszkodzilas naczynko wkładając proga dopochwowo ( nie używamy aplikatora w ciazy) - cała pochwa i macica są bardzo ukrwione, spuchnięte i delikatne więc łatwo o podrażnienie 3) napiely się bardziej mięśnie pochwy i pękło naczynko.

Więc bierz duphaston jak dr mowila bo też od spadku proga może być i spróbuj się nie denerwować choc wiem jak to jest trudno.

W razie czego jedz na IP. Glowa do góry!

brązowe plamienia, które ustają najczęściej nic złego nie zwiastują.
Ja w 5tc mialam cała wkładkę żywej krwi- bylam na IP. Nic nie znaleźli bo zanim zajechałam to została jakas końcówka.
Po tygodniu mialam brązowe plamienia przez 2 dni, po wyproznieniu. Więc nie polecam się napinać.
Dziś mamy 23+4 tc, od tamtej pory cisza z plamieniami i oby tak zostało.
Więc jeśli to brązowe i jednorazowe to 1) krwiaczek się oczyścił 2) uszkodzilas naczynko wkładając proga dopochwowo ( nie używamy aplikatora w ciazy) - cała pochwa i macica są bardzo ukrwione, spuchnięte i delikatne więc łatwo o podrażnienie 3) napiely się bardziej mięśnie pochwy i pękło naczynko.

Więc bierz duphaston jak dr mowila bo też od spadku proga może być i spróbuj się nie denerwować choc wiem jak to jest trudno.

W razie czego jedz na IP. Glowa do góry!
Bardzo dziekuje 🙏😘

Cześć dziewczyny. Mogę się z wami podzielić już końcową informacją 🥰
Dostałam dziś telefon z kliniki i mamy dwa zarodki zamrożone. 😃

Będziemy transferować pojedyńczo ☺️

W niedziele punkcji poddano mi 12 pecherzykow. Było 7 komórek w poniedziałek ostalo się 6 zarodkow. Wszystkie ładnie rosły dwa nawet na 10 (dopytywałam w laboratorium w czwartek i dostałam taką informację)

Dziś dostałam telefon, że do zamrozenia nadaje się tylko 2.
Dla mnie to aż dwa ale troszkę mi przykro. Bo po tak dobrze rokującej stymulacji później punkcji a ostatecznie z uzyskanych zarodków liczyłam chociaż na 4 😥

Mieliśmy chęci na bliźniaki ale stwierdziliśmy, że podajemy po jednym. Że jakby nie udał się pierwszy transfer to mamy czas na badania I szukanie przyczyny bo czeka na nas jecze drugi zarodek 🥰

W niedziele punkcji poddano mi 12 pecherzykow. Było 7 komórek w poniedziałek ostalo się 6 zarodkow. Wszystkie ładnie rosły dwa nawet na 10 (dopytywałam w laboratorium w czwartek i dostałam taką informację)

Dla mnie to aż dwa ale troszkę mi przykro. Bo po tak dobrze rokującej stymulacji później punkcji a ostatecznie z uzyskanych zarodków liczyłam chociaż na 4 😥

Mieliśmy chęci na bliźniaki ale stwierdziliśmy, że podajemy po jednym. Że jakby nie udał się pierwszy transfer to mamy czas na badania I szukanie przyczyny bo czeka na nas jecze drugi zarodek 🥰
Z 7 komórek - 2 zarodki to dobrze. Ja z 8 komórek miałam tylko 1 zarodek.

Az sie boje ile u mnie bedzie zarodkow 😭 nie dosc, że endometrioza obniza jakosc komorek to jeszcze hiperinsulinemia 😔😪
Jeszcze rok temu po owulacji moj progesteron wynosil 18-20 a teraz jest 12-14 za kazdym razem co niby swiadczy ze komorki sa gorsze. Tak mi pisali na grupach

Super. U nas na pobranych 19, dobrych 16, zapladniali 10 z czego 8 się udało ale po 3 dobie zostały 3 i je w 5 dobie zamrozili.
Jeden z nich mam w brzuszku

Jakiej klasy zarodki zamrożone? 🙂

reklama
Cześć dziewczyny , dziś 23dpt, BETA z 08.06-9428 mIU/ml , a dziś po południu zauważyłam na wkładce higienicznej brązowy ślad.. nie jakieś obfite plamienie ale jednak na całą długość brązowa krecha. Teraz już zero plamienia 😔 Znacie podobny przypadek ? Co to może być ? Z moim lekrzem z kliniki na weekend nie ma kontaktu, dzwoniłam do swojego „normalnego” ginekologa kazał mi zwiększyć dawki Duphaston i jutro powtórzyć betę… aż boje się myśleć 😢😢😢
Wogole sie tym nie stresuj, nie popełniaj mojego błędu. Ja to nawet miałam skrzepy krwi i pierwsze co w internecie przeczytałam ze jak sa skrzepy to juz praktycznie trzeba sie szykować na poronienie 🤦🏻‍♀️ Moj lekarz az za glowe sie złapał co za bzdura. Bardzo duzo dziewczyn krwawi na poczatku ciazy, ja krwawiłam co 3 tyg az do 3 miesiaca wiec naprawde lekkie krwawienia sa bardzo częste a takie brudzenie to juz wogole nie ma co sie stresować bo wlasnie tym stresem bardziej sobie zaszkodzisz 🤷🏻‍♀️. Włącz sabie jakis super film i odpoczywaj nie myśląc o tym 😘

Do góry