reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Spadek przed samym okresem, a wcześniej utrzymuje się na tym samym poziomie, czy może rosnąć i dopiero spadnie przed okresem ? Czy to, ze rośnie z dnia na dzień może być objawem, ze doszło do zapłodnienia, czy może sobie rosnąć, a przed okresem spadnie :) ?
temperatura nie pokaże Ci zapłodnienia. Jednym spada przed okresem, innym w trakcie. Musisz sama na sobie sprawdzić jak u Ciebie to przebiega.

Pamietajcie dziewczyny, ze na temperaturę ma wpływ wiele czynników (stres tez, podróż tez) i trzeba mieć to na uwadze prowadząc takie analizy.

reklama
Nie wiem co o tym myśleć.. a temp z dziś 36.89 czyli rośnie ... wczoraj wieczorem test owu jaśniejszy od poprzednich

Załączniki

• ba0289dd-bc74-4719-b8ac-bb9d0659353c.jpeg
    ba0289dd-bc74-4719-b8ac-bb9d0659353c.jpeg
    36,7 KB · Wyświetleń: 71
Spadek przed samym okresem, a wcześniej utrzymuje się na tym samym poziomie, czy może rosnąć i dopiero spadnie przed okresem ? Czy to, ze rośnie z dnia na dzień może być objawem, ze doszło do zapłodnienia, czy może sobie rosnąć, a przed okresem spadnie :) ?
Jest dokładnie tak jak pisze pluto_nova. Może sobie rosnąć o przed okresem spadnie. Za temperaturę odpowiedzialny jest progesteron. I tak dla przykładu. W poprzednim cyklu miałam mizernego proga w granicach 10-14, badany 3 razy. I temp ledwo do 37 dochodziła. W czerwcu z kolei proga miałam na poziomie 23 z hakiem i temp. powyżej 37. W tym cyklu tez mam wysokie temp i pewnie progesteron tez mam w tych górnych widełkach. To jest hormon ciepła🙃🙃 Jak dojdzie do zapłodnienia to dalej progesteron dziala i masz wyższe temp.,, jak nie to funkcja cialka żółtego zanika, temp spada o przychodzi okres. Taka kolej rzeczy. Samymi temp nie ma co się sugerować. Ja w cyklach bez ciąży miałam wysokie temp., a w jednym ciążowym cyklu temperatury zupełnie bez szału i prog na pozimie ok 18… Woele razy badlam progesteron w razie lutelanej i zdecydowanie widze u mnie taka zależność. Wysoki progesteron-temperatury wysokie l, niski progesteron-temperatury ledwo 37 sięga. Zazwczaj 36,85-36,99. Musisz się kilak cykli poobserwować, oznaczyć sobie proga jak chcesz zobaczyć jak to wyglada u Ciebie i bediesz widziała 😊 na początku dla mjie również to była czarna magia.

reklama
Nie wiem co o tym myśleć.. a temp z dziś 36.89 czyli rośnie ... wczoraj wieczorem test owu jaśniejszy od poprzednich
w poprzednich cyklach tak mieliśmy, tyle że teraz coś mam migreny często i chciałam w okolicy pika ;)
A miałaś wyraźny pik? 3 wysze temp pozwalają stworzyć, ze owulacja już była 😊 poki co to wyglada na owu w 14 lub 15dc jeśli dobrze patrze

Do góry