No u mnie bylo jak u @melodyP , cytologia pol roku temu i od razu zrobił na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę (jeszcze przed USG). Wizyta prywatnie, ale nie wydaje mi się, żeby to miało znaczenie.. bardziej kwestia lekarza i jego praktyki.No nie! Ba! Pytała o cytologia to mówię że rok temu we wrześniu. To mówi że nic nie zleca, kontrolnie za 2 tyg ale zobaczymy. I mówi proszę sobie bety już nie sprawdzać:/ więc lekko się załamałam. Ale po waszych wpisach że 5 tydz to może za wczas... mam nadzieję na lepsze ♡ a prywatna wizyta na pewno będzie miała inny wydźwięk
reklama

angeliskax
Moderator
Ale wiesz ze próg się waha? Nie zawsze jest progesteron tali sam. Za godzine mogłaś mieć 17No to daje znać:
Badania z odstępem 48h:
Beta z 13 277 na 23 290, wiec gitarka
Ale progesteron znowu w dół, teraz z 15,5 na 14,5..
Jestem po konsultacji z ginem i dostalam luteine dopochwowo..
Dzięki ❤No to ladnie rosnieale jak ginekologa nie zmartwil spadek progesteronu to moze jeszcze urosnie. Trzymam kciuki
wierze ze wszystko jest ok

angeliskax
Moderator
na nfz przysługuje raz na dwa lata. Ja prywatnie musiałam rok temu zrobić, bo na nfz nie mogłam zrobićNo u mnie bylo jak u @melodyP , cytologia pol roku temu i od razu zrobił na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę (jeszcze przed USG). Wizyta prywatnie, ale nie wydaje mi się, żeby to miało znaczenie.. bardziej kwestia lekarza i jego praktyki.

angeliskax
Moderator
No bo na nfz przysługuje tylko 3 usg. Dlatego lekarze nie chcą robić i wola zrobić kiedy lepiej widać. Z jednej strony logiczne, ale z drugiej strony co za problem zrobić usg chociaż krótkie...Pewnie, ze tak skoro się staraliście o dziecko to jest aż pęcherzyk. I nie dała Ci skierowania na żadne badania podstawowe? Chociaż to NFZ to nie powinno mnie to dziwićMoja siostra to w ogóle pierwsze USG miała chyba w 10-11 tygodniu, mimo ze chodziła wcześniej na wizyty, ale nikt jej nie kwapił się zrobić wcześniej USG -_-
Nie wiemAle wiesz ze próg się waha? Nie zawsze jest progesteron tali sam. Za godzine mogłaś mieć 17

To moja pierwsza ciaza i chyba juz kandyduje na zloty medal panikary roku

W kazdym bądź razie luteine mi przepisał, jakby uznał, że nie trzeba to pewnie by tego nie zrobił.. a mam tez swoje latka, więc po co ryzykować
Ale dobrze wiedzieć, ze progesteron ma takie skoki
Jestem przerazona tym co piszesz - jak jest na NFZ, nie zdawalam sobie sprawy!No bo na nfz przysługuje tylko 3 usg. Dlatego lekarze nie chcą robić i wola zrobić kiedy lepiej widać. Z jednej strony logiczne, ale z drugiej strony co za problem zrobić usg chociaż krótkie...
angeliskax
Moderator
No skoro lekarz zalecił to pewnie żeby nie ryzykowaćNie wiem
To moja pierwsza ciaza i chyba juz kandyduje na zloty medal panikary roku
W kazdym bądź razie luteine mi przepisał, jakby uznał, że nie trzeba to pewnie by tego nie zrobił.. a mam tez swoje latka, więc po co ryzykować
Ale dobrze wiedzieć, ze progesteron ma takie skoki
Eee tam, jeszcze nie raz bedziemy panikować w ciąży
 ja czekam aż ja będę słuchała mojej teściowej która będzie mi panikowała aż sama zacznę
 ja czekam aż ja będę słuchała mojej teściowej która będzie mi panikowała aż sama zacznę  bo na pokładzie mam 7-miesiecznego syna, który waży już 9kg, a z czasem będzie cięższy. Wiadomo, że dziecka nagle nie odsune od siebie bo w ciąży jestem. A teściowa z moją matką to najchętniej by przejęły opiekę nad nim za mnie
 bo na pokładzie mam 7-miesiecznego syna, który waży już 9kg, a z czasem będzie cięższy. Wiadomo, że dziecka nagle nie odsune od siebie bo w ciąży jestem. A teściowa z moją matką to najchętniej by przejęły opiekę nad nim za mnie 
LiliankaKornelka
Moderator
Widzę, że wiele z nas w 5 tygodniu tylko pecherzyki miało  jest to bardzo pocieszające, bo to pokazuje że naprawdę jest za wczesnie na coś więcej
 jest to bardzo pocieszające, bo to pokazuje że naprawdę jest za wczesnie na coś więcej 

jest to bardzo pocieszające, bo to pokazuje że naprawdę jest za wczesnie na coś więcej
reklama

Jovi
Fanka BB :)
Dokładnie! Ja z początku byłam mega rozczarowana i już najgorsze scenariusze o pustym jaju snułam.Widzę, że wiele z nas w 5 tygodniu tylko pecherzyki miałojest to bardzo pocieszające, bo to pokazuje że naprawdę jest za wczesnie na coś więcej

Ale dziewczyny mi pomogły mega !